Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juni 30, 2005

Yo...da?

- Var det yoga-kurs du sa du hadde vært på?
- Vi må alle finne vår vei.
- Øøh..sikker på at det ikke var.. Yoda-kurs?
- Mistenksom du er, min unge lærling.

Hysterisk.

onsdag, juni 29, 2005

Partienes valgkampsslagord

De er intetsigende, korte og totalt forglemmelige. Folkens - partienes valgkampsslagord er her igjen! VamPus har tillatt seg å gjøre noen moderate endringer:

RV: Din sikring mot høyrevind - vi bygger muren høyere enn i Berlin!
SV: Ulike mennesker, like muligheter - til å betale høyere skatter for dårlige tjenester.
AP: Nytt flertall, ny solidaritet - for partipamper og fagforeningsfolk!
SP: Med hjertet for hele landet - by og bygd, på attføring og trygd!
KrF: Bruk hjertet. Og hodet. Og stemmen - Og hode, skulder, kne og tå, kne og tå!
V: Frihet og felleskap, løsninger i sentrum - *denne syntes jeg de fint klarte å føkke opp sjæl*
H: Fortsatt fremgang - for Bondevik
FrP: Fellesskap og valgfrihet - hvilken vil du ha?
Kystpartiet: Vi tar folket på alvor - og synes det er synd at alle ler av oss!

Aftenposten hadde mulighet for å stemme over beste slagord...men glemte opsjonen "alle suger". Andre forslag?

Mennesker på hjul

Noen påstår at katter ikke har ansiktsuttrykk, noe Pusedyr motbeviser ettertrykkelig hver dag. Han får et uttrykk av ubehag når han lukter på grønnsaker og ser ut som han synes oppriktig synd på VamPus som spiser det. Røyklukt ser han rett og slett fornærmet ut av, og VamPus' familie observerer han med mild skepsis. Men ingenting har foreløpig slått ansiktsuttrykket da han så noen på rulleskøyter i bakgården. Pusedyr bråstopper, detter på halen og skrattler:
- HA HA HA.. hva ER det der?
- Hva mener du? Åh, de på rulleskøyter?
- Rullesk...? Mennesker på hjul?
Pusedyr ruller seg rundt og legger potene på magen mens han rister av latter:
- Hø hø hø, det er det dummeste jeg har sett. Mennesker! Hvilken planet er dere fra?
- Ja, katter er jo så jævla smarte. Du kan åpne tunfiskboksen sjæl, hvis du vil...

Pusedyr reiser seg og børster støvet av seg mens han gir meg med skjevt flir.
- Prr prrrr - gla' i deg for det da mamma'n min. DU flagrer jo ikke rundt på hjul, så du er sikkert en av de normale.
Så tasser han selvtilfreds inn i en busk med halen i været, mens jeg hører han ler for seg sjøl; Hø hø hø, mennesker på hjul.. hø hø!

tirsdag, juni 28, 2005

Cowboyer, indianere og... kondomer

O lykke! Sølvpilen er tilbake etter femten års fravær - og alle små indianerhjerter gleder seg!

Barndommens gate var delt inn cowboyer og indianere. I evig fiendskap. I hvertfall helt til noen av foreldrene kom og spanderte saft eller is. Dramatiske scener utspant seg i det piler svusjet forbi og røyken fra kruttlappistolene veltet frem. Skrekkslagne observatører til blodige gatekamper trakk seg unna vinduer og dører i det små helter braste sammen i en kamp om liv og død. Pent plantede blomsterbed ble revet opp, postkasser brukt som ammunisjonslagre og mindre søsken som levende skjold. Alle triks i boka ble brukt; bakholdsangrep, kidnapping, trusler og regelrett avretting. Kampene tok en ny vending da en cowboy kom på et nytt våpen; vannballonger!

Indianerne lå under. En ting var kuler og krutt - men vannballonger!? Ville ondskapen ingen ende ta? Stammen har rådslagning i tipien til VamPus. Familiens kanin, Knøttet, spilte rollen som pumaungen Tinka, og tygget ettertenksomt på en gulrot, mens diskusjonen bølget frem og tilbake. En siste gang gjennomgår vi tipien for alternative våpen - og VOILA! I nattbordskuffen til Mamma finner VamPus ballonger! HAH! Vi har dem! Knudrete med perfekt passform, står det på pakken. Indanerne er enige om at det får gå, og bombarderer området med de nyfunne ballongene. SEIER!

Månestråle-VamPus hadde et aldri så lite forklaringsproblem da Sjefs-Squawen kom hjem. Lurer på hva de andre foreldrene tenkte da de så lekeplassen og gata forøvrig bombardert med kondomer....

mandag, juni 27, 2005

SV og Robin Hood

Siden VamPus synes eventyr er gøy, så har jeg lyst til å gjøre SV oppmerksom på en bitteliten detalj i argumentasjonen deres om at de er politikkens svar på Robin Hood - som tar fra de rike og gir til de fattige. Det er mulig jeg er litt pirkete her - men nå var altså Robin Hoods erkefiende, Sheriffen av Nottingham, Kongens stedlige representant og skatteinnkrever. Sagt med andre ord - Sheriffen av Nottingham representerte staten og var en ivrig utfører av sitt embete som skatteinnkrever. Og VamPus ville jo trodd at SV hadde et bilde av Sheriffen av Nottingham hengende sammen med sine andre idoler - kanskje hedersplassen mellom sjarmtrollene Josef Stalin og Pol Pot?

Robin Hood tok det som staten hadde krevd inn i skatter og avgifter, og ga det tilbake til de som rettmessig fortjente dem - nemlig landsbyboerne som hadde tjent pengene gjennom hardt arbeid og kremmervirksomhet.

Men det er som sagt mulig at jeg er litt unødvendig pirkete her altså. Tenkte jeg bare skulle nevne det...

søndag, juni 26, 2005

Definisjonen på optimisme

Møte stæsja og stylet i tidenes feteste sko og dypeste utringning på sentrale fasjonable utesteder samme dag som gay-parade... og være hetero og singel.

Faen.

torsdag, juni 23, 2005

10 grunner til å ikke omgi seg med Høyrefolk

De fleste av dere trenger jo sikkert ikke noen begrunnelse for å slutte å omgi dere med Høyre-folk... dere har vel aldri begynt. Men det har VamPus kommet til skade for å gjøre det, og det er litt sånn som med røyking. Man burde ikke ha begynt, og så blir det vanskelig å slutte. VamPus innrømmer at hun synes at de hun kjenner i Høyre er både morsomme, smarte og hyggelige. Vel. De fleste. Men man kan bli påvirket. Derfor tror jeg det er helsemessig anbefalt å ikke omgås høyrefolk på tom mage, hyppig omgang er svakt vanedannende og kan gi irriterende utslett og magesår. Her er VamPus-listen over hvorfor man bør slutte å omgi seg med høyrefolk:

10. Uansett hvordan du stiller spørsmålet, så er EU svaret.
9. De ville ikke kjent igjen en visjon om den kom dansende bortover i et flammerødt fjærkostyme og eksploderte i tusen farger...
8. Noen av de mener at adelen bør få tilbake sine privilegier. Privilegier? Fastlege til Mille-Marie? Vent litt. Mille-Marie. Mette-Marit. WHOAA! Jeg aner en sammenheng her...
7. De er så ordentlige *urk*. Alle vet jo at en massemorder ikke er friker'n eller pønker'n. Det er den høflige naboen som jobber som revisor, med kone og 1.8 barn, Villa, Vovov og Volvo. Bare at kona og barna er murt ned i kjellergulvet, Vovoven har han selv stoppet ut og Volvoen brukes til å frakte barnelik fra vugge til grav. Ordentlige mennesker skremmer meg. DEM er det garantert noe galt med. Og DEM finnes det MANGE av i Høyre.
6. Eller så er de sleske. Vannkjemmede støvsugerselgere i dress og skjevt smil med gulllenker rundt halsen, Rolex rundt armen og.. vent...nå blander jeg med FrP.
5. Pjolter. Say no more.
4. De klarer ikke si FrP uten å rynke på nesen, men samarbeide med homohaterne og gledesdreperne i KrF, det kan de...
3. De går med buttons med bilde av Erna Solberg *gurgle*
2. De har en lei tendens til å blande prinsipper med pinstripes.
1. Statsministerkandidaten deres heter Bondevik.

På en annen side - som feminist så synes jeg det er sympatisk med menn som har skjønt at kvinnefrigjøring ikke har noe med om man skal gidde å holde døren oppe for den som kommer etter dem. VamPus liker høflige gutter...

onsdag, juni 22, 2005

BI suger...

I dag har jeg bare lyst til å sende en hilsen til studierektoren på BI, Aage Sending, som på forsiden av DN sier at studentene på BI kan ingenting og at "Selv ville jeg aldri ansatt mange av dem som går her". Som tidligere BI student kan jeg skrive under på at mange av studentene var imponerende lite oppvakte - men det var ingenting i forhold til foreleserne. Hva med uttalelser som dette:

- "Definisjonen på en kapitalist er en person som stjeler penger fra blinde tiggere." - Foreleser i Markedsøkonomiens historie
- "De fleste som tar dette faget får en tre'er, og det er jo ganske greit." - Foreleser i Markedsføring

VamPus klappet igjen bøkene, gikk fra klassen og leste til eksamen sjæl. Så når Sending, som selv har skrevet noen av bøkene som brukes på skolen, mener at elevene hans er inkompetente så reflekterer vel det egentlig skolens ledelse og kvalitet på forelesere. Lykke til med elevopptaket høsten 2005 - dagens forside på DN var glitrende markedsføring av den skolen som påstår at de er ledende i Skandinavia i nettopp.... markedsføring!

tirsdag, juni 21, 2005

Måtte bare...

VamPus har en forkjærlighet for alt som faller under kategorien "nyere forskning". Overskrift i dagens Dagbladet på nett: Ny forskning: - Ditt valg av partner er medfødt. Som om VamPus ikke visste det? Nå gjelder det bare å få Orlando Bloom til å forstå at VamPus er kvinnen i hans liv. I følge artikkelen er "Kvinner mer opptatt av menns status og posisjon". Orlando drapert over min seng er en posisjon som ville fungert for meg... *grisete latter*

Alkohol intravenøst

Hah! Endelig er'n her. De fem største fordelene ved å få alkohol intravenøst fremfor å konsumere det oralt. Noen av disse er vel relativt innlysende, men VamPus tar sin rolle som folkeopplyser alvorlig og belyser herved temaet som tidligere annonsert.

1. Jevnlig tilsig av alkohol i blodet. I VamPus Verden er virkeligheten en illusjon som oppstår i mangel på alkohol, og således noe man forsøker å unngå. Et jevnlig tilsig av alkohol vil redusere nødvendigheten av å måtte forholde seg til "virkeligheten".
2. Frisk pust. Eller i hvertfall slippe å våkne opp dagen etter med følelsen av å ha spist et gulvteppet fra danskebåten.
3. Mindre behov for røyk. I og for seg ikke et gode i seg selv, men røykeloven kombinert med norsk klima fører til at man må ta noen desperate valg. VamPus' idè om et liv i balanse er en drink i den ene hånden og røyk i den andre, men en intravenøs løsning kan også fungere.
4. Tilgang på alkohol i offentlig rom. Siden det ikke er lov å drikke alkohol på gaten, i parken, på stranden o.l. så kunne intravenøs tilføring løst dette på en utmerket måte.
5. Diskret tilgang. En helt åpenbar fordel er å kunne holde promillen ved like også i situasjoner der å drikke rett fra flasken dessverre ikke er sosialt akseptabelt (selv i 2005!!). Besøk hos mormor, kundemøter, jobbintervjuer, begravelser, under konferanser og ikke minst under egne foredrag - mao når man trenger det mest.

Tillater meg også å foreslå noen produktnavn: AlkoVein, HappyJuice, AnonymeAlkoholikere (hmm..) eller hva med en smiley %-D ? Det enkle er ofte det beste..

mandag, juni 20, 2005

Norwegian Wood

Urk. Ja. VamPus var på Sommerfest med jobben. Nei. VamPus var ikke på jobb fredag. Fortsatt lever hun i total uvisshet om hva hun har gjort for å blamere seg selv i løpet av kvelden... Husker vagt at jeg sto og ropte "Bush er kul" for å holde myggen unna. Blodsugere suger ikke på andre blodsugere..og det virket faktisk!

VamPus var på Norwegian Wood i går og hadde gledet seg til å lese totalslaktet av Roxy Music i dagspressen i dag. Men etter å ha lest anmeldelsene så lurer jeg på om noen av disse journalistene i det hele tatt var tilstede - og dersom de var det, så hadde det kanskje vært en god idè å skru av iPod'en, prøve å bli edru og i hvertfall stikke nesen ut av presseteltet. Her er utdrag fra Aftenpostens anmeldelse: "Men det var likevel størst klasse over Roxy Musics avslutning i badet." Vet ikke helt hva Aftenpostens utskremte mente klaffet i denne totalt forglemmelige konsertopplevelsen. De usedvanlig harry dressene? Den dårlige lyden? Et sceneshow som får en konsert med Kraftwerk til å se ut som en helaften showgalla i technicolour? Da Bryan Ferry for tredje gang forsvant inn i kulissene (der han primært oppholdt seg - også når han sang), virket bandet faktisk mer forbauset enn publikum. VamPus hadde tre teorier om hvorfor han ble borte:

1. Han var ute og dro noen striper "for å komme i gang"
2. Han var ute og varmet opp de to lettkledde danserne som etterhvert prydet scenen
3. Det var han som sendte rundt den jointen som relativt udiskret sivet ut blant publikum.

Jeg heller mot første teori. Akkurat i det Bryan og resten av bandet så ut til å komme ut av dvale så dro de det siste nummeret og gikk av scenen. Tilbake sto et lettere overrasket publikum. Ja. Og så avisenes anmeldere da. Forresten, det kan jo ha vært de som fyrte den jointen. Da kan jo konsertopplevelsen ha fremstått som i "største klasse"..

torsdag, juni 16, 2005

Båttur

I dag skal VamPus på sommerfest med jobben. De har lagt opp til båttur på Oslofjorden, og VamPus er omtrent like nyttig på en båt som en potteplante. En av mine x'er, Kapteinen, fikk det for seg at han skulle reformere VamPus til en båtfantast. Han ga opp da VamPus først ble bilsyk på vei til båten i Drøbak, deretter sjøsyk når vi endelig fikk lagt fra. Kapteinen var ikke spesielt imponert. Utdrag fra samtale:

- VamPus, jeg vet du har problemer med å forholde deg til autoriteter, men på denne båten er jeg kaptein og det er jeg som bestemmer...
- Grrr... hmmm. Sikkert.
- Hør da! Det hadde vært praktisk for din egen del om du i stedet for å alltid spørre om "hvorfor det" når noen sier noe, så bare gjør du som jeg sier. Ting skjer fort og du kan komme til skade dersom du ikke passer deg.

Pøh! Komme til skade? VamPus tar makelig frem en bok og setter seg til å lese. Litt senere:

- VamPus - DUKK!
- Hvorfor d...

BOINK. Og der fikk VamPus bommen plantet midt i trynet. Au. Kapteinen gjorde et mislykket forsøk på å skjule et bredt flir. Får som fortjent, ja. Så dere kan tro at jeg gleder meg til i kveld. VamPus er prinsippiell motstander av alle aktiviteter som gjør at man ikke kan gå i høye hæler. Ikke fordi jeg må gå i høye hæler, men fordi jeg er ekstremt behagelig anlagt. Dessuten har jeg begynt å frykte alle sosiale samlinger med kollegaer, da den eneste skandalen det siste året har vært...vel, meg. Jeg ser liksom ingen grunn til å gå når det fortsatt er drikke igjen. Og vi skal på jobb i morgen. Jada...

Apropos det - innlegget om fordelene ved alkohol intravenøst fremfor oralt er på vei.

onsdag, juni 15, 2005

VamPus' eventyr

VamPus gjorde et kjapt søk på nettet, og har funnet et knippe norske eventyr som det under tvil var bryet verdt å knytte noen kommentarer til - og en hel gjeng vi bør forbigå i stillhet. Dette er vår kulturarv, vår nasjonale skattekiste, beviset på Norge som kulturnasjon. Dessverre.

Soria Moria: Nek av noen prinsesser som er fanget av troll, og det eneste de trenger å gjøre er å ta en slurk av flasken ved siden av sverdet for å bli sterke nok til å svinge det og kappe hodet av trollene. Gjør de det? Nei. De sitter og spinner til fillefanten Halvor tilfeldigvis ramler inn døra. Deretter tar han en slurk av flasken og hugger hodene av de tre trollene, og etter noe om og men gifter seg med den ene av prinsessen. Dersom kvinner har vært så patetisk lite tiltaksløse i hundrevis av år så er det vel ikke rart at vi fortsatt diskuterer kvotering. Herregud.

Smørbukk: Feit guttunge som er så dust at han lar seg kidnappe av et troll hele tre ganger på nøyaktig den samme måten. Som hevn koker han sodd på trolldatteren mens resten av familien er i kirken (!?), for så å drepe resten av familien og plyndre med seg alt sølv og gull i hulen deres. Mhm. Nettopp. Trollfamilie som går i kirken? Tipper dette er dekkhistorien for en feit liten faen som myrder og dreper for gods og gull. Og dette flasker vi opp barna våre på?

Skrinet med det rare i: en guttunge finner et skrin med en kalverumpe. Poenget i historien? "Og hadde kalverumpa vært lengre, hadde eventyret vært lengre også." Blekk må ha vært på tilbud den gangen...

Reveenka: Rasistisk kjerring hvis forrige husbond såvidt har blitt kald i grava før hun - etter å ha sortert bort alle som er annerledes - gifter seg på ny.

Folkens. Dette er deprimerende. Alle barndomsminnene ødelagt. Takke meg til Disney og Donald Duck...men en VamPus gir aldri opp. Vi skal fortsette vårt dypdykk i norske folkeeventyr innimellom, dette er jo som terapi å regne...

tirsdag, juni 14, 2005

Grimme eventyr

O' angst o' beven. VamPus trodde hun hadde et dannet litterært hjem, men ved nærmere ettersyn viser det seg at Asbjørnsen & Moe mangler i bokhyllen. Hvordan kan man da tolke norske folkeeventyr? I sin søken etter den evige sannhet skal VamPus selvsagt finne frem noen norske eventyr, men i mellomtiden håper jeg at Grimms samlede vil gjøre nytten. Grimm og A&M er forøvrig utmerkede eksempler på hvor galt det kan gå når noen har for mye tid og penger å ødsle vekk.

Makan til kvinnefiendtlig, sosialistisk makkverk skal man lete lenge etter. Kvinnene er enten slemme stemødre, onde hekser eller billige blondiner som gifter seg for et godt ord. Privat eiendomsrett skjendes på det skammeligste - Hans og Grete spiser pepperkakehus, Gullhår bruker alle tingene til de tre bjørnene, moren til Rapunsel stjeler..vel.. rapunsel.. Og alle som er litt annerledes - primært single damer som blir bestjålet - blir brent eller drept på annet vis, ofte av barn faktisk. VamPus begynner nå å forstå sin store skepsis til barn.

Men jeg har også oppdaget en annen urovekkende ting; man må ikke kysse frosken for at den skal bli til en prins. Eventyret sier at frosken hjelper prinsessen med å hente opp hennes yndlingsleke, en gullball, fra brønnen. Som takk vil han bli med henne hjem, spise ved hennes bord og sove i sengen hennes. Prinsessen prøver å vri seg unna, men Kongen sier at et løfte er et løfte, så hun tar den med inn og gir mat fra sin tallerken. Men når frosken krever å få sove i sengen hennes blir hun arg og slenger den i veggen. Det er da frosken blir en prins. OG DET SIER DE FØRST NÅ!?

Her har VamPus kysset frosker i godt over ett tiår, og først nå får man vite at trikset er å hive de i veggen? Makan! VamPus trenger litt tid å komme seg på etter dette. Er det rart jeg drikker... Hrmph!

mandag, juni 13, 2005

Ikke overlegen..

Har i det siste oppdaget flere blogger som VamPus kunne tenke seg å linke til, men siden jeg ikke skjønner en pøkk av hvordan jeg gjør det... i tillegg til andre snasne ting man kan gjøre på bloggsiden sin.. legge ut bilde for eksempel.. så bare lister jeg de opp her jeg... Ghost of Goldwater, Dagens onde kvinner (hvorfor tenkte ikke jeg på den), Hjorten, Miss Fabulous og ikke minst Buggs Butt for å nevne noen... OG Modern Drunkard Magazine - The whole world is three drinks behind (Humphrey Bogart).

Og siden jeg først var her - min nye favorittsetning; "Han hadde IQ på samme nivå som en gjennomsnittelig romtemperatur." Bør brukes i dyp utrigning med en rosa cocktail i en bar...

Bryan Adams

Aaah.. Vel. Siden VamPus prioriterte å svømme i vin i helgen, for deretter å gjemme seg for dagslys i sengen med Blackadder på DVD og take-away i stedet for å lese seg opp på norsk eventyr, så begynner vi i dag med oppfordringen om Bryan Adams.

Bryan Adams. Mannen som får ordet "comeback" til å høres ut som en trussel. Noen gang lest en plateanmeldelse for Bryan Adams som begynner med eller inneholder ordene "hans lenge etterlengtede oppfølger til.."? Trodde ikke det nei. VamPus har en teori om at langt inne i Amazonas så finnes det en uoppdaget indianerstamme som ved en anledning sneiet innom sivilisasjonen, i form av et skur som fungerte både som nærbutikk, sykehus og barneskole på dagtid og lokal bar på kveldstid. Skjebnen ville ha det til at akkurat i det indianerne skulle til å nærme seg etablissementet, så satte de radioen på full guffe med Bryan Adams. Siden den gang har denne stammen holdt seg på god avstand til det vi ynder å kalle "det siviliserte samfunn".

Hvorfor kom jeg til å tenke på Bryan Adams? Av en eller annen syk grunn så kom jeg på noen episoder under min interrail i Europa for noen år siden. Noen land kan man med rimelig grunn anta at er Bryan Adams-frie soner. Dette gjelder spesielt i land der engelsk ikke er spesielt utbredt, med andre ord Frankrike, Tyskland, Spania m.fl. Så ikke tilfelle. Det viser seg at BAdams (som han visstnok kalles i mørke hjørner av internett) har spilt inn mesteparten av sine "Best of .." på fransk. Og spansk. Faktisk. Så du kan vel forestille deg VamPus sin overraskelse da hun den ene dagen står i en butikk i Paris og hører BAdams dundre ut av høyttalerene på froskemål, og to dager senere høre han serenade i vei på spansk i en skobutikk (sic!) i Madrid. Det finnes med andre ord ingen hjørner av verden som er fri for Bryan Adams, selv ikke her i VamPus Verden. Er det rart man drikker...

Fem ubrukelige ting du ikke ønsket å vite om BAdams, men som du nå må leve med vissheten om i resten av ditt liv:

1. Det kanadiske postvesenet har publisert et minnefrimerke med et bilde av Dronning Elisabeth tatt av BAdams.
2. Du får kjøpt BAdams gitarbok som inkluderer CD'er med backingmusikk. Jippi.
3. Mailinglisten på fansiden har det meget treffende navnet "BADnews".
4. Hans 1999-kalender er fortsatt i salg...som et " must have collectors item"
5. På VamPus sin bursdag i år hadde han konsert i Vigo, i Spania.

Forøvrig er "Summer of '69" partylåt, mens noen burde saksøke han for å ha spilt inn duett med Barbara Streisand.

fredag, juni 10, 2005

Lillegull har bursdag i dag

Vet jeg skulle la DIN stemme telle til min neste blogg men da hadde jeg jo glemt, som det familiekjære menneske jeg er, at Lillegull har bursdag i dag. Dessuten må jeg hjem og lese norske eventyr først. Føkk. At jeg aldri kan holde kjeft... Min lillebror fyller 15 i dag i hans ære så skal dere herved få et lite innblikk i VamPus-lore, nemlig den eneste seriøse familiesamtalen vi har hatt siden..vel, den eneste seriøse familiesamtalen vi har hatt. Punktum.

Slik ble Lillegulls ankomst proklamert og mottatt: Mamma og hennes samboer, Gjøken, ber VamPus og Søs komme ned i stua. Det er noe de vil fortelle oss. VamPus og Søs veksler blikk i trappa, som i "Hva faen har DU gjort NÅ?" og ser surt på hverandre. Vi setter oss i sofaen og ser forventningfullt på Mamma som sitter i Stresslessen og Gjøken som står bak henne. Dette er et urovekkende brudd på rutine i hjemmet, da Stresslessen er Gjøkens faste sitteplass og tilholdssted. Vi skjønner at dette er alvorlig.

- Skal dere..øhm...flytte fra hverandre? spør VamPus med et snev av håp i stemmen. Mamma og Gjøken ser på hverandre og mumler i kor: Øhm..nei.
- Ikke en god nyhet altså, sier VamPus skuffet. Søs snøfter utålmodig ved siden av meg, og sier;
- Kan vi gjøre dette litt kvikt. Eller er det, liksom, sånn serriøst og greier?
Mor & Samboer: Vel.. øh. seriøst.
VamPus og Søs utveksler håpefulle blikk, og spør i kor;
- Har noen i familien daua?
- Ehm. Nei. Ikke det.
Mamma vrir seg. Shit. Dette er seriøst.
- Dere har ikke merket noe annerledes i det siste?
VamPus og Søs i kor: Hæh??
- Med meg?
VamPus & Søs er litt forvirret. Nope, ikke egentlig. Fortsatt like psyko som alltid. Men ivrige etter å foreslå noe, være litt positive liksom, spør vi i munnen på hverandre: - Endelig fått piller? Begynt hos psykolog? Familierådgivning?
- Dere har ikke sett at jeg har fått litt større mage?
Blanke blikk fra oss i sofaen. VamPus og Søs ser på hverandre, trekker på skuldrene og rister hjelpeløst på hodet. Gjøken tar ordet.
- Vel..uhm.. Det har seg slik at.. øhm...
- Jeg er gravid. I fjerde måned.
VamPus og Søs er lamslått. Hudfargen svinner, munnen blir tørr, leveren skrumper og hjernen går i dvale. Begge sitter med åpen munn og måper stirrende på Mamma og Gjøken, som gjør et patetisk forsøk på å holde hverandre i hånden og se lykkelige ut. De mislykkes katastrofalt. Søs er den som henter seg inn først.
- Åssen..jeg mener.. herregud.. har det gått til?
- Blomstene og biene, mumler VamPus hjelpsomt.
- Jammen... Søs er fortsatt forvirret. - Dere har jo ikke SEX?
Gjøken og Mamma ser særdeles ukomfortable ut, og begynner derfor å snakke om når barnet kommer og fremtidsplaner. Søs og VamPus er ikke imponert.
- Hvis det er en jente til, kommer jeg til å drukne henne i badekaret.
Alle, Søs inkludert, ser på VamPus, som trekker på skuldrene.
- Hei, jeg er bare ærlig. En lillesøster er nok. Ikke føkk opp denne gangen.
Søs henter seg inn og nikker samtykkende, det har ikke vært vellykket så langt.
- Kan vi gå nå? Har en avtale, sier hun.
- Ja, jo.. det var vel i grunn det vi..
- Fint. Ha det!

Søs spretter opp av sofaen, trasker ned trappa og smeller døra igjen når hun går. VamPus trekker på skuldrene og sier, ja ja, sånn kan det gå, før hun henter jakken sin og går hun også.

Det hører med til historien at dagen etter feiret VamPus og Gyrk Lillegulls ankomst med å skulke dobbelttime gym for å drikke tre flasker billig hvitvin i klasserommet. Han var særs velkommen når han endelig dukket opp, og den peneste babyen VamPus har sett noen sinne. Det er et under hva et snev av gulsott kan gjøre for utseende. Ferskenungen kalte vi han til å begynne med. Men før han kom så hadde som vanlig kjært barn hatt mange navn; Sneipen, Egget, Mini, Dølle, Jølle. Det mest brukte var dog "Tingen". Vi visste ikke kjønn og blandingen av Mamma og Gjøkens gener kunne gått..vel, hårreisende galt. Men han virker forfriskende normal. Nå må bare VamPus forberede seg på å låne vekk leiligheten min til hans 16-års bursdagsfeiring, som jeg lovet han første gang jeg holdt han i armene. Schpaa, Lillegull!

torsdag, juni 09, 2005

DU bestemmer neste blogg!

Det er rart dette her med blogg. Noen dager er man så inspirert at man skriver fem innlegg i en fei, legger ut en og sletter de fire andre. Dagen etter sitter man med blank skjerm og knoter, med et ønske om å finne tilbake de fire innleggene man skrev i går. I tillegg utvikler man en irriterende uvane med å tenk "Åh, det ville vært kult å blogge" hver gang noe mildt interessant skjer. Siden jeg for tiden ikke er særlig kreativ når jeg sitter foran pc'en, så presenterer jeg herved listen over observasjoner og hendelser som jeg hadde tenkt å blogge om, men som jeg ikke har fått ut finger'n til å gjøre noe med:

- den gang JJ tipset betjeningen på Buddha Bar med en halv million kroner
- Bryan Adams. Faktisk.
- 10 gode grunner til å slutte å omgi seg med Høyrefolk
- Hva jeg egentlig tror foregår i Pusedyrs hodet (han planlegger å ta over verden)
- VamPus detaljerte plan over hvordan lokalisere, fange, torturere, drepe og kvitte seg med liket av den jævla pippipen som begynner å kvitre lystig i bakgården på slaget 02:09 hver eneste fordømte natt
- En kritisk gjennomgang av norske eventyr sett med VamPus øyne
- De fem største fordelene ved å få alkohol intravenøst fremfor å konsumere det oralt.

Dette har VamPus vurdert å skrive om. Dere oppfordres herved til å gi tilbakemeldinger på "comments" nedenfor hvilken dere vil høre mer om.

mandag, juni 06, 2005

Kulturnatt i Frimurerlogen

Fredag var "Kulturnatt" i Oslo - hvilket betydde et program som for det meste så ut som tidenes argument for å fjerne all kulturstøtte med tilbakevirkende kraft. "Kulturnatten" varte frem til midnatt, hvilket vel er godt over Høybråtens anbefalte leggetid for Oslos befolkning. Programmet bestod bl.a. av at vanlige kulturinstitusjon holdt åpent noe lenger enn til daglig, vanlige dødelige kunne få gå inn på statsministerens kontor (gjeeesp), dypdykk i Finansdepartementet, fornøyelig samvær med Bondeungdomslaget i Oslo, og kjeks hos Frelsesarmèens boder i sentrum. Strålende bruk av skattebetalernes penger med andre ord.

VamPus benyttet faktisk sjansen til å besøke Frimurerlosjen sammen med bl.a. Otters. Det er jo imponerende lokaler, og vi satte i gang en skattejakt hvor det var om å gjøre å finne hodeskaller fyllt med blod og bevis på at de spiser barn. Skuffende lite informasjon om dette tilgjengelig, og de hadde også ryddet unna bevismateriele og vasket lokale før de åpnet dørene for ...skrekk og gru .. kvinner og barn. Vi lærte forsåvidt at husets minste rom inneholdt stormesterens dobbeltsidige øks, at Quisling hadde funnet ut at kakkelovnen i rommet han brukte som kontor ikke var tilkoblet noen pipe, og at jo, da - det går an å melde seg ut av Frimurerne, men det var få som gjorde det og disse sladret ikke om de hemmelige ritualene til avisene.

Vel, her er VamPus' teori om det siste. Dersom du i innvielsesritualet blir kledd naken, rullet rundt i griseblod og sodomisert av de andre tilstedeværende så holder du gjerne kjeft om det seinere. Vi har ingen høye tanker om kristne, hemmelige organisasjoner for menn som ønsker "personlig utvikling". Yeah, right. Personlig utvikling - er det det man kaller det i disse dager. Nuvel. Vi avsluttet kvelden med "kulturøl" og generell slakt av norsk kulturliv. Mye morsommere enn å delta på resten av programmet...

lørdag, juni 04, 2005

Gullhår

Flere eventyr. Gullhår. Hva er det med den dama? Hvem i all verden bare trasker inn i noens hus og begynner å prøvesitte alle møblene deres, spise maten deres og legge seg til å sove - selv om det er åpenbart at de som bor der vil komme tilbake? VamPus tror at eventyr er en konspirasjon for å motivere til all verdens lovbrudd. Se hva som egentlig skjedde i det såkalte "eventyret" om Hans og Grete nedenfor.

Vi hører jo stadig om kjeltringer som bryter seg inn i hytter og hus, og tar seg til rette der. Hvem tror du de henter inspirasjon fra? Nettopp! Gullhår. For et idiotisk navn forresten - hva i alle dager tenkte foreldrene på? Og hva har det med "Gullhår i ræva" å gjøre? Har hun vært der også? Vent...ikke svar på det er du snill.

Helg.

fredag, juni 03, 2005

Bisarr fest

VamPus sitter på fest i en hyggelig passiar med en dame jeg forsåvidt skjønner at er skeiv, da dama hennes kommer bort og sier høyt; "Øy, prøver du å sjekke opp dama mi eller?" Tror hun skjønte at jeg ikke spilte på samme laget som dem og roet seg. Litt senere treffer jeg han ene som eier leiligheten, som også viser seg å være skeiv. Vi diskuterer homofiles rett til å adoptere barn, som VamPus har vært tilhenger av i hvertfall i ti år eller mer. Han mener at samfunnet ikke er klar for det og at barna vil bli mobbet, hvorpå VamPus sier noen må gå foran og at med kjendiser som bl.a. Anne Holt er med på å endre folks holdninger. Og så prøvde jeg å komme på hva han kjendis-homsen i TV2 het, hvor jeg sier; Åh, hva er det han heter igjen.. han ekle homsen i TV2?" Jeg mener - seriøst - en middelaldrende mann som er solbrun året rundt og bruker lenger tid på håret sitt enn jeg bruker på å dusje, sminke meg og kle meg - ekkel, urk!

Tror du ikke hun lesbiske jenta jeg snakket med tidligere overhører dette og fyrer fullstendig. "DU! Du burde komme deg ut, du har ingen respekt - og så i leiligheten til et homofilt par etc etc". VamPus måler diskre mengden med vin igjen på bordet før jeg svarer at jeg godt kan gå, men nå var det jo faktisk jeg som var for homofil adopsjon her. Han som jeg diskuterte med holder på å le seg skvatt i hjel, mens Tobben som sitter ved siden av holdt på å dette av stolen fordi han visste at VamPus antakeligvis var den mest liberale personen tilstede. I går fikk jeg vite at hun faktisk hadde prøvd seg på stakkars Tobben litt senere, og jeg lo så tårene trillet da jeg hørte det. Det ER mye rare mennesker der ute!

torsdag, juni 02, 2005

CSI etterforsker Hans og Grete

Er det bare meg som føler at noe skurrer i historien om Hans og Grete? Far og mor får to barn som de ikke klarer å fø og tar dem ut i skogen for å forlate dem der. Hans og Grete finner ikke veien hjem, men kommer til et pepperkakehus som de spiser av. Heksen i huset tar de med inn og gir dem mat, for deretter å stenge de inne i et bur for å fete de opp og spise dem. Hans og Grete lurer heksen og hiver henne i ovnen, før de rasker sammen verdisakene i huset og uten videre finner veien hjem. I mellomtiden er moren død, og far og barn lever lykkelige av sin nyvunnede rikdom i alle sine dager. Snipp snapp etc.

Et team fra CSI hadde plukket denne historien sønder og sammen i løpet av kort tid. Her er det VamPus tror skjedde:

Den fattige tømmerhuggeren hadde på en av sine mange turer i skogen oppdaget pepperkakehuset som lå litt isolert til. Gjennom vinduet så han at det bodde en singel dame med katt og en fantastisk skosamling. Han prøvde å sjekke henne opp over lengre tid, men hun ville ikkke ha noen skitten og fæl tømmerhugger. Da ble han sur og gikk hjem til sin fete kone ikke gjorde annet enn å skjelle og smelle hjemme. Sammen med barna la han planer om hvordan han skulle kvitte seg med både kona og den enslige dama som bodde fredelig ute i skogen. En kveld tok han med barna ut i skogen og viste dem huset. Vennlig som hun var åpnet hun selvsagt sitt hjem for de to sultne små barna. Vel hjemme tok tømmerhoggeren øksen sin og drepte sin kone og begravet henne i skogholtet like ved, mens barna slo damen ihjel, rundstjal de huset og dro hjem. Sammen med faren kokte de i hop en rørende historie om fattigdomsproblemer, heks i skogen og en mor som dør av tæring.

Først i dag har den sanne historien blitt kjent. Dobbeltdrap, mine venner. Dobbeltdrap. Jeg sier ikke mer...

onsdag, juni 01, 2005

Å slippe unna...

Grmph. Hater når folk får inn en one-liner på VamPus. Satt i går og tok noen øl med redaksjonen av det utmerkede magasinet Minerva - nye nummeret ute i Narvesen på Nationaltheateret i morgen, anbefales - evt tegne abonnement her (magasinet er bedre enn nettsiden...).

Av en eller annen grunn kom vi inn på at VamPus faktisk har tre samboerskap bak seg. En av de tilstedeværende lurte på om det var fordi VamPus enten var en geek-magnet eller bare valgte bad-guys. VamPus synes i grunn x'ene sine er hyggelige og sjarmerende gutter, til generell begeistring hos både mor og bestemor. Da kommenterer Lille Blå: "Så... vil du si at det var dem eller du som slapp heldig unna?"

Grmph...