mandag, august 15, 2005

Høyres valgkampåpning

VamPus møtte i elegant knallrødt på Høyres valgkampsåpning på lørdag, men skjønte jo raskt at hun hadde valgt feil strategi. Hun burde selvsagt møtt i hullete olabukser og fløyelsjakke, men var litt redd for å bli tatt for å være lederen i Unge Høyre. Sosialistisk Ungdom, derimot, gjorde sitt beste for å provosere med alternative hårfrisyrer og hullete klær mens de prøvde å ta alt de kunne fra Høyre sine valgboder. VamPus, som har en teori om at Høyre-karamellene smaker som Lundteigens armhuler, smilte oppmuntrende til dem og oppfordret dem til å ta fler.

Hvorfor gidder folk å bruke tid på å motstandernes møter? Det er liten sannsynlighet for å møte egne velgere eller appellere til nye velgere. I verste fall dytter man sympatien over til den man forsøker å ødelegge for. VamPus var en gang i Spikersuppa for å høre på både Kristin Halvorsen og Carl I. Hagen, som hadde appeller etter hverandre. Tilfeldigvis stod hun omtrent ved siden av Halvorsen i det de mer intellektuelle elementene på venstresida stormet FrPs valgbod og forsøkte å sette fyr på denne. Halvorsen blir faktisk arg, og sier til de som står rundt at man skulle nesten tro at FrP hadde kjøpt og betalt for det selv. Og selvsagt - på nyhetene var det dette som fikk mest oppmerksomhet og FrP fikk deretter sympati av alle de andre politiske lederne.

Nå skal det sies at SU'erne ikke oppførte seg spesielt ubehagelige - de gikk rundt med protestplakater og dyttet litt til folk. VamPus, som også vil møte på SV-arrangementer, har tenkt å kjøre et skarpt mottrekk: Provosere med å møte opp ulastelig antrukket, pent sminket i stram drakt og høye hæler. Ikke det - de fikk mer enn de fortjente dersom de gumlet Høyre-drops...

3 kommentarer: