onsdag, november 28, 2007

Houston - we have a problem

... eller hvordan ikke vise fingeren til amerikanske immigrasjonsmyndigheter.

- Everything seems to be in order. Have a nice flight, ma'm!
- Yeah. Right. It left 15 minutes ago.
- Oh.

Pokker. Pokker. Pokker. Mens mine tre partifeller forsvant i en lett sprint gjennom flyplassen for a rekke flyet til Nicaragua, ble VamPus tatt til side for "further interrogation" i passkontrollen. Og som vi alle vet, US immigration er jo en fleksibel, effektiv organisasjon. Det mangler ikke pa entusiasme, for a si det slik. Med et knurr tok VamPus imot passet, og gikk for a klage til Continental. De var ikke ukjent med situasjonen. Slik havnet VamPus pa et shitty hotel i Houston for natten (kakkerlakk pa badet, bugs i senga).

Problemet? At VamPus brukte tommelfingeren for identifikasjon i stedet for pekefingeren. Ingen av delene var forovrig fingeren hun hadde lyst til a bruke.

21 kommentarer:

  1. This is Houston. Say again please.

    SvarSlett
  2. Du glemte å fortelle at det er mye værre på Cuba :-)

    SvarSlett
  3. Problemet er kanskje i like stor grad at Vampus burde være godt nok kjent med USA og amerikanske myndigheter til å vite at hun burde være ute i SVÆRT god tid for å fly gjennom USA...

    Og så er det selvsagt også den biten med at kvinner på Vampus' alder, spesielt når de reiser langveis til og fra, åpenlyst fremstår som suspekte når de ikke kan forskjell på de forskjellige fingrene sine.
    I den alderen skal uansett kvinner være hjemme, lage mat og gjøre rent.

    Men det er nå så...

    SvarSlett
  4. Er det så vanskelig å bruke pekefingeren når du får beskjed om det? Du måtte liksom komme med tommelen i stedet? . . .

    SvarSlett
  5. Kanskje VamPus ikke vet at "index finger" betyr pekefinger? Jeg vil tippe at hun i så fall ikke er alene om det blant utlendinger.

    SvarSlett
  6. Nå har jeg aldri vært på Cuba, men dersom man skal dømme etter byråkratiet deres påståtte ideologiske kumpaner i Vietnam har innført så kan man konkludere med følgende:

    Forskjellen er at på Cuba tar det jævli lang tid for alle å komme gjennom passkontrollen. I USA tar det bare jævli lang tid for de som er så heldig å bli "tatt til side". Og det er selvsagt folk med koblinger til terrorister, som man da må anta at inkluderer VamPus.

    SvarSlett
  7. Vampus ser nok ut som en skikkelig skummel type, ja. En man ikke ville invitere hjem på vafler.

    Får håpe disse INS-typene har andre måter å ordne ting på enn politiet i Trondheim ...


    Hilsen uskummel drage lun, som gjerne inviterer Vampus hjem på vafler.

    SvarSlett
  8. Jeg har faktisk vært gjennom sikkerhetskontrollene på Cuba, og de var lite problematiske i mitt tilfelle i alle fall.

    Jeg bruker gjerne Havana som reiserute mellom Panama og Norge for å unngå de innstramningen som har gjort USA til et mareritt for flypassasjerer.

    Det undrer meg at amerikanerne ikke greier å skille mellom transitpassasjerer og de som vil reise inn i landet.

    Transittid i USA bør vel være 3-4 timer vel?

    SvarSlett
  9. viking: Det er flyselskapene som setter opp "connection flights" som er umulige å rekke, ikke jeg.
    anonym: Det er sikkert ikke vanskelig om jeg hadde fått beskjed om det og fyren evt hadde korrigert meg.
    anonym 2: Jeg kan engelsk. Flytende.
    Øyvind: Synes for så vidt at passkontroller verden over er et helvete. Forsøk grensen mellom Tanzania og Kenya med prinsipp om å ikke bestikke. Eller Indonesia, der det så ut som det kun var Speedy Gonzales i revers som var på jobb. Cuba var dritt fordi jeg var så sinnsykt trøtt og holdt på å sovne stående.
    lun: Nei, jeg hadde definitivt ikke bedt meg selv hjem på vafler *lete etter vaffeljern*
    Milton: Enig, transitt kunne ha vært behandlet litt mer fleksibelt. Men som sagt. US immigration og fleksibilitet...

    SvarSlett
  10. Transitproblemet er ikke bare vanlig i USA. Jeg fløy via Frankfurt for litt siden, og trengte de 3 timene der i gåing, køståing og nye sikkerhetskontroller :-(

    SvarSlett
  11. Blame the terrorists...

    SvarSlett
  12. Selv ble bagasjen min gått igjennom på flyplassen i Florida, 1990. Barn er visst mistenkelige, da min mor ikke var interessant.

    Heldigvis lagde de ikke bråk da spennen på beltevesken min var gått i vranglås og jeg måtte pent gå igjennom sikkerhetskontrollen med den.. Innholdet ble selvsagt sendt gjennom den derre maskinen med supermannsyn.

    Håper resten av turen blir litt hyggeligere da :)

    SvarSlett
  13. Jeg tror det er miljøekstremistene som konspirerer mot oss frequent flyers. De infiltrerer flyplasskontrolløryrket, plager uskyldige reisende og ringer inn falske bombetrusler. Alt som en del av den store planen om å gjøre enhver flyplass så utrivelig og enhver flyreise så komplisert at folk foretrekker tog, båt, tbane og forflytningsmaskiner isteden.

    SvarSlett
  14. Joda, tviler ikke på at du kan engelsk flytende. Det jeg prøvde å si er at det nok er ganske mange som ikke har engelsk som morsmål som ikke vet at "index finger" betyr pekefinger. Tror jeg var godt voksen innen jeg visste det (og jeg er eldre enn VamPus).

    SvarSlett
  15. Synd å høre om dine erfaringer med USA sine immigrasjonsmyndigheter, dro dit nylig selv og måtte vise fingeren. (Sliter med å sove i natt) Liker ikke tanken på å ha fingeravtrykkene på en database i USA. Så spørsmålet er egentlig: Når skal vi gjengjelde USA sin gjestmildhet, med å ta fingeravtrykk av amerikanere som vil besøke Norge?

    SvarSlett
  16. Var det inget skilt engang?
    Om man hadde visst at index finger er pekefinger, så vet man jo ikke om det er høyre eller venstre som skal brukes...? Noe som jeg vil tro ikke er likegyldig...?
    "Use right hand index finger"-skilt er jo en ide.
    Min sympati går til vampus. Misunner deg ikke motellrommet du måtte innta :-)

    SvarSlett
  17. I Brasil har de faktisk egen immigrasjon for folk fra USA, rett og slett for å gjengjelde gjestfriheten. Fikk høre det av en amerikansk handelsreisende på flyet til Santos :-)

    SvarSlett
  18. Fingeravtrykk-helvette er grunnen til at jeg ikke drar til USA. Jeg er da for helvette ingen kriminell. De har ingenting med å lagre fingeravtrykka mine.

    SvarSlett
  19. Vel, dersom du har rent mel i posen er det neppe noe stort problem om amerikanerne har fingeravtrykket ditt. Selv om jeg er enig i at grensene for personvern er en viktig diskusjon, bryr amerikanerne seg neppe om dersom noen lar være å dra dit pga fingeravtrykk. Selv har jeg ikke hatt noe problem med dette.

    SvarSlett
  20. Forsøk grensen mellom Tanzania og Kenya med prinsipp om å ikke bestikke.

    Jeg krysset denne grensen ved et par anledninger for godt over tyve år siden. Dengang var grensen egentlig stengt – ihvertfall for "Kenyan residents", som var en kategori mine foreldre, min bror og jeg sorterte under da. Grensen fungerte da – enkelt fortalt – som Øst-Afrikas svar på Europas jernteppe.

    Nå var vi ikke gjennom kontrollen, og da teller det vel ikke?

    SvarSlett
  21. arcade sa la fingeravtrykka mine i fred.neste utgave av no. pass blir med fingeravtrykk vil du da frabe deg pass.HUGO C.

    SvarSlett