torsdag, juni 23, 2011

Ulovlig kontoriserte boliger

Snikkontorisering, eller hjemmekontor, var en stor sak i kommunevalgkampen i 1987 etter at  Høyre-byrådet i Oslo hadde gått til storaksjon mot folk som hadde innredet hjemmekontor. Meget fremtidsrettet den gang, med full støtte fra venstresida i bystyret. Det er ironisk at "folk flest" ikke stoler på politikere og kritiserer hvor dumme de er, men er så villige til å gi fra seg skattepenger og makt over eget liv til de samme folk. Men det som imponerer vel så mye er de fremtidsrettede, kritiske journalistene i utspørringen!


Det sjenerer ikke naboen om man skriver på sin skrivemaskin på dagtid, sier Pål Atle Skjervengen - utmeldt liberalist etter at FrP mistet sitt ideologiske gangsyn. Vel, la oss ikke håpe det - ellers kommer det vel noen på døra om kort tid. Så hvis dere ikke hører fra meg.....

7 kommentarer:

  1. Ulovlig kontorisering av hjemmet, ja. Det virker ikke som om journalister var glad i FrP-ere den gangen heller.

    SvarSlett
  2. Magne: Nå var det gjerne FrP som gikk imot å gjøre kontorisering ulovlig. ;)

    De var for kontorisering, og de ville heller ikke forfølge de som allerede hadde gjort det.

    SvarSlett
  3. Roger: Jeg skjønte det, men var så begeistret over uttrykket "ulovlig kontorisering av hjemmet" at jeg bare måtte skrive det først. :-)

    Det var imponerende å se hvordan journalistene ignorerte den absurde påstanden om at ikke _alle_ lover (måtte) håndheves.

    SvarSlett
  4. Hahaha, ulovlig kontorisering av hjemmet er jo et fantastisk uttrykk :-)

    Det motsatte burde kanskje også forbys, dvs ulovlig hjemifisering av kontoret - forby alle bilder av hunder og barn, fjern alle private kaffekopper og innfør uniformering for alle kontorarbeidere.

    Dette må jo helt klart resirkuleres i årets valgkamp...

    SvarSlett
  5. Helt ubetalelig!
    :-)
    Men det tragiske er jo at vi i stor grad fortsatt har det slik.
    Både når det gjelder meningsløs håndheving av et rigid regelverk, e.g. sjøbodene i Kristiansand, og journalistenes paniske hakking på Frp, e.g. Birkedal-saken vs. den samtidige saken om SV-veteranen som var hallik*dømt* og som pressen helst ikke engang ville nevne (og i hvert fall ikke navngi).

    SvarSlett
  6. "'Domisilering' av kontor" er garantert lovregulert, om ikke ulovlig. Det er jo ikke så veldig forskjellig fra boplikt, naust som en ikke får bo i og gårder som må drives (hva nå enn alt det der heter på fint).

    SvarSlett
  7. Ragna: jeg kjenner at jeg er for ulovlig hjemifisering av kontorer. Koselig kan folk ha det et annet sted!

    SvarSlett