Sjømat kan være godt. Skalldyr er som oftest godt. Sushi også. Rå kamskjell er en kulinarisk nytelse. Men hvem i h***** innbilte deg at blåskjell er godt? Landbruksministeren?? Eller fiskeriministeren???
Nå har jeg vært ute på en fuktig aften selv, så evnen til ressonnement er neppe den beste, men altså: 1) sovnet du på skallene? 2) eller begikk du den vanlige feilen å prøve marinere dem i hvitvin i magen (og tok 2 liter i stedet for to desiliter?)
Ivare, nei , nei, du skal ikke spise skallet. Smak og behag er vanskelig å diskutere, men jeg føler meg nesten kallet til et lite forsvar for blåskjellet som er utmerket spise.
....Dampet naturell, dampet med hvitvin/hvitløk, dampet med hvitløk og spansk pølse (chorizo eller salchichon).
Poenget er selvfølgelig å ha gode skjell (jeg bor så lagelig til at jeg plukker mine selv), og å ikke varmebehansle så lenge at de blir seige.
Plukker en selv er det for øvrig lurt å sjekke mattilsynets blåskjellvarsel/algevarsel. (Glemmer du den lille sikkerhetsforanstaltningen kan du bokstavelig talt komme til å drite på draget).
Sjømat kan være godt. Skalldyr er som oftest godt. Sushi også. Rå kamskjell er en kulinarisk nytelse. Men hvem i h***** innbilte deg at blåskjell er godt? Landbruksministeren?? Eller fiskeriministeren???
SvarSlettNå har jeg vært ute på en fuktig aften selv, så evnen til ressonnement er neppe den beste, men altså:
SvarSlett1) sovnet du på skallene?
2) eller begikk du den vanlige feilen å prøve marinere dem i hvitvin i magen (og tok 2 liter i stedet for to desiliter?)
Cassanders
In Cod we trust
Cassanders: Det var nok 2'ern, ja...
SvarSlettGodt for deg at det ikke var mojito som var vesketilførselsen.
SvarSlettKan ikke tenke meg verre enn å hikke mint dagen derpå. God bedring.
Ivare,
SvarSlettnei , nei, du skal ikke spise skallet.
Smak og behag er vanskelig å diskutere, men jeg føler meg nesten kallet til et lite forsvar for blåskjellet som er utmerket spise.
....Dampet naturell, dampet med hvitvin/hvitløk, dampet med hvitløk og spansk pølse (chorizo eller salchichon).
Poenget er selvfølgelig å ha gode skjell (jeg bor så lagelig til at jeg plukker mine selv), og å ikke varmebehansle så lenge at de blir seige.
Plukker en selv er det for øvrig lurt å sjekke mattilsynets blåskjellvarsel/algevarsel.
(Glemmer du den lille sikkerhetsforanstaltningen kan du bokstavelig talt komme til å drite på draget).
Cassanders
In Cod we trust