Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, februar 15, 2021

Slipp Oslo fri

Leserinnlegg kun på trykk i papiravisen 15. februar 2021 etter at Dagsavisen kritiserte undertegnede tilgjengelig både på nett og papir. 

Under overskriften «Slipp Oslo fri» mener Dagsavisen på lederplass at jeg er stygg mot byrådsleder Raymond Johansen når jeg sier at tiltaksbyrden på Oslo blir tung når byrådet ikke gjør jobben sin. De støtter Johansen i at han skal overta styringen over smittevernstiltakene i byen.

Så langt har det ført til at Oslos restauranter og uteliv ikke fikk noen mulighet til å kompensere for tapte inntekter i høysesongen fordi byrådet slepte beina etter seg, og verken sørget for gratis gateleie og større uteplass da det var sol og sommer. Det kunne gjort næringen mer økonomisk robust for å stå gjennom vintermånedene.

Da den varslede smittebølgen slo innover Oslo da høsten kom, manglet kommunen testkapasitet. Byrådet, som ellers skyver private helseleverandører ut under merkelappen velferdsprofitører, måtte bite i det sure eplet og inngå kontrakter med nettopp private helseleverandører for å få opp den kapasiteten de selv ikke hadde brukt sommeren på å bygge opp.

Da september kom og smittetallene gikk opp, brukte byrådsleder Raymond Johansen tiden på å krangle med helseminister Bent Høie om hvilke smittevernstiltak han ville innføre. Han var mer opptatt av hva han ikke skulle gjøre på pressekonferansen han holdt om saken. Noen uker senere så vi resultatet. Mens resten av Norge åpnet opp, måtte Oslo stenge ned og har så godt som vært stengt siden.

Skylda har Raymond Johansen lagt på øst-europeiske arbeidstakere, som i hovedsak har jobbet andre steder i landet. Samtidig har smittetallene i befolkningsgrupper med pakistansk, somalisk og irakisk bakgrunn vært skyhøye i enkelte bydeler i Oslo øst. Ja, vi har en tung tiltaksbyrde i Oslo, og vi er lei av den alle sammen. Men når vi ser hvordan byrådet har forvaltet den kommunale friheten til å styre tiltakene, så er jeg redd vi står i fare for å måtte leve med nye tunge tiltaksbyrder med en byrådsleder hvis ambisjon er å ikke gjøre som Bent Høie sier.

Ingen kommentarer: