Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, mars 05, 2014

Takk - for guds skyld - nei!

Womens Speakers har satt i gang en kampanje for å få menn til å si #NeiTakk til å tale på seminarer og konferanser dersom ikke kvinner også deltar fra scenen. Et prisverdig tiltak, men som jeg skriver i et tidligere innlegg - når 41% kvinner velger å arbeide deltid, blir det ofte 41% færre potensielle toppledere, talspersoner og fagpersoner å velge fra. Det er ikke bare mannens skyld.

Men jeg kom på en ting kvinner bør si #NeiTakk til. Kvinnekonferanser. Nærmere bestemt inspirasjonsdager.

Hva i all verden får voksne kvinner i fulltidsjobb til å ta en dag fri fra jobben for å bli "inspirert" av komikere, idrettsutøvere, tidligere rusmisbrukere, forfattere og annet som overhodet ikke er jobbrelevant, og hvilke idioter av noen arbeidsgivere gir tillatelse til dette? Jeg håper for guds skyld de bruker feriedager og egne penger på dette, for ærlig talt - hvis du drar på inspirasjonsdager, så er du verken opptatt av jobb, fag eller karriere. Hvis jeg noen gang blir arbeidsgiver, og mye kan tyde på at jeg aldri blir det, så vil en søknad om fridag til å delta på inspirasjonskonferanse møtes med første varselbrev om oppsigelse.

Nå må jeg beklage ovenfor KK, men de ligger så sinnsykt godt til for hugg akkurat nå, men de er ikke de eneste. For den nette sum av en tusenlapp kan du droppe jobben, fremdrift i dine prosjekter, saksbehandling og oppdatering innen fag, og heller dra på feelgood-dag med kvinnebladet. Inkludert i prisen er

• Latter, glede og kloke tanker
• Bobler i glasset og buffet
• Gode shoppingtilbud
• Velfylt goodiebag

Latter, glede og kloke tanker?

Skyt.meg.nå.com

Og i stedet for å få jobbrelevant eller faglig påfyll, fikk du hos KK i fjor popyndling Carola, feelgoodprins Jens Pikenes, komiker og skuespiller Henriette Steenstrup, journalist og forfatter Kathrine Aspaas, coach Elizabeth Gummeson, humor-ikon Ruby Wax og den prisbelønte foredragsholderen Manuel Knight. Helt sikkert inspirerende på et nivå som trenger bobler i glasser og en velfylt goodiebag.

Jeg elsker Henriette Steenstrup som komiker, og jeg dåner til Jens Pikenes på julekonsert, men fridag fra jobben for å bli "inspirert"?

Spar meg.

Kvinner må slutte å bruke tiden sin på piss. Slutt å les horoskoper, slutt å delta på seminarer uten faglig innhold, slutt å bruk arbeidstiden på ting som ikke er jobbrelevant. Les gjerne Paulo Coelho om du på død og liv må ha vissvassne tanker i livet.

I det hele tatt - takk nei til inspirasjonsdager uten innhold, og bli heller inspirert av kunnskap på fagdager, med og uten kvinnelige foredragsholdere, og gode nettverk med fagpersoner som deler kompetanse og råd.

Og sorry KK - elsker bladet, dere er ikke de eneste som holder på med dette - men her må kvinner sjøl ta ansvar og si #NeiTakk.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Slutt å les horoskoper, representant.

@EllenRo sa...

Heia deg, Heidi. Men #NeiTakk kampanjen gjelder vel ikke "inspirasjonsseminarer" med heiarop og halleluja?
Når det i en del faglige sammenheng der ørten menn er på podiet, er det faktisk latterlig at arrangørene ikke klarer å finne dyktige kvinner til å delta (BI har f.eks. klart det kunststykket). Kanskje premissene er på "bærtur"? Er overbevist om at det ikke står på dyktige kvinner i hvert fall. Dem er det mange av!
Har for øvrig forstått at selve #NeiTakk-kampanjen henvender seg til menn. Prisverdig å støtte, spør du meg. http://www.3in.no/fa-damene-pa-podiet-menn-stotter-kvinnesak/

Anonym sa...

Amen!

Et eller annet firma her i byen spammer meg per post (papir) med info og tilbud på konferanser fra kontoradministrativ forening i Trondheim (som jeg aldri har vært medlem av), konferanser som rett og slett provoserer meg: http://kraft-trondheim.no/deltakerinformasjon/

Det er et forbanna mysterium hva konferansen "På skyer inn i fremtiden" har å tilføre en kontoradministrativt ansatt, og pussig nok får ingen av mine mannlige kolleger tilbud om lignende (eller mer maskuline utgaver av slike) konferanser.

Anonym sa...

Hihi. Anonym: "Slutt "å" les horoskoper, representant." Dette er ikke en og/å-feil, det mangler bare en "e" på slutten av verbet (noe som ser mistekenkelig ut som en uskyldig slurvefeil). Hvis "og" skulle vært brukt i setningen ville den betydd at kvinner måtte gjøre to ting: slutte, og at de måtte lese horoskoper. Hvilket er det stikk motsatte av hva hun mener - hun mener de må slutte å lese horoskoper.

Pirk? Åja. Men man får ikke mer moro enn man lager sjæl. Og det er så irriterende med grammatikkommentarer på blogger at jeg måtte bare komme med en selv.

Ove Kristian Furelid sa...

Kanskje kvinnene trenger en liten pause fra jobben fordi de som oftest er snill pike? Vet at kvinner sjelden sier nei til å arbeide og har problemer med å delegere.

Klissi Mandarin sa...

Jeg ser helt klart poenget om kvinneblader (de er idiotiske), men synes ikke egentlig FHM og Vi Menn heller er så veldig, ehm, intellektuelt stimulerende.. Så det kan ikke bare være kvinnebladenes skyld at vi kvinner driver på som vi gjør (menn greier tydeligvis å bli toppledere til tross for FHM-messer og denslags).

Ove Kristian Furelid sa...

Til Klissi Mandarin. Det finnes og har nesten alltid vært toppledere som er kvinner. I restaurantbransjen og når det kommer til mote og så videre hvor damene tar med seg erfaring fra studiene og tidligere jobber. Vet det er få kvinner i toppjobber innen fotball, men det er fordi det er så få kvinner å velge imellom. Men i bransjer hvor kvinner er i flertall så behøver man ikke å lete lenge, det er bare å velge og vrake.

Anonym sa...

Til Klissi Mandarin,

jeg er helt enig i at FHM etc ikke har noe mer å bidra med, men jeg har ennå ikke fått med meg at de arrangerer seminarer i arbeidstiden der vi kan delta. Og om så hadde vært, så hadde nok min arbeidsgiver neppe syntes at det hadde vært noe jeg skulle bruke tiden på.

@EllenRo sa...

Jeg har vært på et inspirasjonsseminar, betalt av arbeidsgiver, for maange år siden. Det var fantastisk morsomt. Vel, jeg kunne ganske sikkert fått en billett til en stand up-kveld, hadde gjort samme nytte. Ble i veldig godt humør. Kan fortsatt anbefales på det premisset.

Elise sa...

For all del, lik eller lik ikke disse inspirasjonskonferansene, men la nå kvinner som ønsker det få være med på slikt. Dessuten, å skrive at dersom din ansatt hadde søkt om fri for dette formål, ville blitt møtt med første varselbrev om oppsigelse? Ærlig talt. Sikkert "morsomt" formulert, men hallo! Det du skriver der legitimerer forhold som arbeidstakere aldri bør leve under.

IvarE sa...

@Elise:
Da kan man vel parere med å si at det du skriver legitimerer forhold som arbeidsgiver aldri bør bli utsatt for.
:-)

For all del; Delta på alle "inspirasjonskonferanser" tåketalesamlinger og syklubber du bare vil. Men gjør det på egen tid og for egne penger. Ikke legg opp til at andre skal betale for det.

Håkon sa...

Det er kanskje like greit at når disse menneskene har de oppfattningene de har at de nekter å tale.

Det vi kan lure på, VamPus, er hvordan Lippestad skal gjøre jobben som ordfører i Oslo om han ikke vil tale uten at en kvinne taler etter han......

Ellen Svetlana Grønlund sa...

Ønsker deg en fin uke :)