Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, desember 07, 2015

Sexkjøpere gruer seg til julebordsesongen

I dag morges sendte NRK Dagsnytt en lengre reportasje om sexkjøp og menn som gruer seg til julebord fordi de kjøper sex i fylla. Det var en heller absurd fremstilling,

NRK har vært med Politiets menneskehandelsgruppe på aksjon, der de har fulgt etter en mann og en kvinne til et hotellrom, der politiet banker på og bøtelegger mannen 25 000 kroner for å ha brutt sexkjøpsloven. Selv bedyret han at han bare ville avslutte kvelden med å betale 1400 kroner for å ta en flaske vin på hotellrommet med en ukjent kvinne. Nakne.

Fornøyd med aksjonen sier politimannen Tore at det som var bra var at jenta fikk 1400 kroner og slapp å gjøre noe som trolig ikke var frivillig.

Målet med menneskehandelgruppa er å stoppe menneskehandel. Resultatet av kveldens aksjon var å bøtelegge en mann for sexkjøp. NRK hadde ingen oppfølgingsspørsmål når det gjaldt det jeg naivt nok skulle tro var det største offeret her - nemlig hun som "trolig ikke" var en frivillig sexarbeider. Hvilket tilbud om oppfølging fikk hun? Hvilke bakmenn går politiet etter?
Siden norsk lov krever at sexarbeidere skal betale både moms og skatt av sine tjenester, selv om disse ikke er lov å kjøpe, så var det tydeligvis greit at kvinnen fikk pengene den bøtelagte mannen hadde gitt henne uten at dette ble definert som svart arbeid. Hadde hun oppholdstillatelse? Arbeidstillatelse?

Reportasjen gled så sømløst over til at "mange menn gruer seg til julebordsesongen". For da kan de komme til å drikke så mye at de risikerer å kjøpe sex. Ikke at kvinner utsatt for menneskehandel gruer seg til julebordsesongen, fordi flere fulle norske menn betaler dem for å utføre tjenester de trolig ikke ønsker å utføre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

For en galskap. Jeg greier ikke si mer. Stakkars politi som må drive med slikt vrøvl og selvbedrag.

Anonym sa...

Menneskehandelgruppa i politiet driver jo utpressing på statens vegne. Beskjeden er, betal staten 25000 kroner ellers avslører vi hva slags svin du er. Det ville vært mer passende å kalle denne gruppa moralpolitigruppa. Interesserer staten seg for hvorfor noen har sex etter et julebord finnes knapt noen moralske motiver, men er det statens anliggende? Det finnes ingen forbindelse mellom julebord og menneskehandel. Bindeleddet er absolutt ikke sexkjøpere. Heller tror jeg en forbindelse finnes mellom sjokoladespisere og menneskehandel eller diamanter og menneskehandlere. Og diamantprydede kvinner som spiser sjokolade kan man like gjerne bøtelegge i den tro at man bekjemper menneskehandel når eget selvbilde skal pyntes.
Skrot sexkjøpsloven please. Dette er meningsløs bruk av politiressurser.