Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, februar 22, 2011

Rødgrønne kommuner rammes av avgiftssjokk

VG må ha en liten tyrkleif i artikkelen om kostnadsnivået for innbyggerne i norske kommuner. De skriver at Distrikts-Norge rammes av avgiftssjokk, men de mener vel at det er rødgrønne kommuner som rammes?

De 25 dyreste kommunene: Steigen (Sp), Trysil (Ap), Verran (Ap), Vefsn (Ap), Tynset (SV), Nord-Fron (Ap), Sør-Aurdal (Sp), Lebesby (Ap), Hemne (Ap), Fusa (Sp), Leikanger (Ap), Dovre (Sp), Nordkapp (Ap), Lom (Sp), Voss (Ap), Alstadhaug (H - WTF?!?), Grue (Ap), Åmot (Sp), Surnadal (Ap), Risør (R), Karlsøy (Ap), Hattfjelldal (Ap), Tranøy (Ap), Nord-Aurdal (Ap) og Gaular (Sp) (se Wikipedia).

Av de 25 dyreste kommunene er altså 23 styrt av rødgrønne partier, en styrt av kommunistpartiet Rødt og en styrt av Høyre. Man finner svarte får i alle familier...

I tillegg skriver VG at ingen av kommunene på topp 25-listen over de billigste kommunene, har innført eiendomsskatt, mens alle kommunene på topp 25-listen over de dyreste kommunene har innført eiendomsskatt.

Eiendomsskatt blir nok en sak i kommende valgkamp, i likhet med næringsskatt på arbeidsplasser i kommunene.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Joda, kommunen min lå også bra an på listen..ennå, og er blåstyrt. Men gang på gang har de røde foreslått eiendomsskatt og blitt nedstemt *puh*. Jeg blir økonomisk nervøs når jeg ser på den listen og hvor mange som har lagt seg på topp med full sats. Minstepensjon er skummelt.


Det er visst på tide å bli Lottomillionær....bortsett fra at jeg ikke spiller Lotto :(

Anonym sa...

Gjør som dei gjorde i Egypt. Boikott og demostrer for å få vekk denne regjeringen. Værdens rikeste land??? Det er sykt å bo i avgiftsNorge.Jeg jobber turnus med 4 uker på og 4 uker fri. ville jeg jobbe litt på friukene mine,så vil Jensemann faktisk ha 50 % av lønna, så det blir å se på tv og vere sofagris slik som alle andre.Nei. Få ut dei rødgrønne. dei gjør folk gal.Helt sykt

Anonym sa...

JA. No MÅ det Norske folk våkne.UT UT UT Jensemann med følge

Anonym sa...

DRIT Å DRA AP. Vi går KONKURS pga DERE

Kristian sa...

Risør er ikke styrt av Rødt. Rødt har ordføreren, men det er Høyre som styrer: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.3513019

Ammerudlunden sa...

Ja, det er mange måter å gjøre ting billige på.. Ammerudlunden, John Bauer, sykehjem i Althea osv

Eiendomsskatt sa...

Eiendomsskatt er peanuts. I hvilke andre land får du trukket fra 28% av rentene på boliglånet?

Anonym sa...

sjekk ut denne!

http://www.youtube.com/watch?v=B-mPh7jAmNI&feature=player_embedded#at=25

Nils sa...

Kanskje vi burde følge etter USA her, eiendomsskatt der varierer fra 0,2 til 4% av reell verdi på eiendommen. Her hjemme er den opp til 0,7% av en kunstig lav verdi på eiendommen.

HøyreLeaks sa...

Her er siste nytt fra HøyreLeaks:

Heidi Nordby Lunde vil aldri bli mer enn listefyll for Høyre hvis hun ikke innordner seg Ernas linje, og slutter å framstille høyrefolk som spydige, gniene pengepugere.

A.D sa...

hei, vampus. Jeg spør igjen (siden jeg ikke har fått svar enda)

Hei vampus. Jeg stilte deg noen spørsmål i din forrige bloggpost. Siden jeg ikke fikk svar regner jeg med at det bare var en glipp fra din side, at du ikke la merke til spørsmålene. Jeg prøver imidlertid en gang til og håper på svar denne gangen:

1. Vil det ikke bli et digert pengesluk å konkurranseutsette f.eks sykehjem osv.

2. Er du prinsippielt for at hvis man blir okkupert f.eks av et annet land så skal man ha rett til å forsvare seg mot okkupantene?

3. Er du for demokrati på arbeidsplassen, og hvorfor ikke?

På forhånd, takk.

Anonym sa...

Burde man ikke se på flere aspekter enn bare avgiftsnivået da? Jeg har ingenting imot større avgifter, så lenge jeg ser at de brukes fornuftig. Samtidig vil jeg ikke leve i en kommune hvor jeg "ikke betaler noe", mens jeg er avhengig av private aktørers vilkår.

Men å bruke pengene fornuftig er vel heller ikke Arbeiderpartiets styrke da...

Jo Åse sa...

Tror artikken er ganske riktig jeg og at det handler mer om kommunens størrelse og plassering enn hvem som faktisk styrer den. I små kommuner trenger man nødvendigvis mer penger pr. hode på grunn av manglende stordriftsfordeler, opprettholdelse av servicefunksjoner, mm.

Anonym sa...

Newsflash: Blå-blå kommune rammes av at sykehjem drives ulovlig. Jeg betaler skatter og avgifter med glede blant annet for å oppnå at de som jobber i tjenesteytende yrker skal kunne betales anstendig og at tjenestetilbudet skal opprettholdes. Det koster det det koster. Men det er klart, vil man ha færre, dårlige eller ulovlig drevne tjenester kan man alltids drive kampanje for lavere skatt.

VamPus sa...

Jo Åse: Det tror jeg du har rett i. Men dette er jo villet distriktspolitikk, i stedet for at folk flytter til levekraftige og godt drevne regionale sentre og klynger.
Siste anonym: Da stemmer du sikkert rødgrønt og synes det ikke er så nøye om eldre får gode tjenester til ok pris, men at tjenestene kan være så som så og skattebetalerne kan bare belastes det hvite ut av øyet.

Adecco-saken er håndtert, de er sparket og ny leverandør er inne og gjør jobben. Så er jeg enige i at Oslo kommune MÅ skjerpe rutinene for oppfølging av eksternt tjenestekjøp.

ok pris? sa...

hvor mye av skattebetalernes penger skal vi bruke på overvåke adecco-snylterne?

VamPus sa...

ok pris? : så mye vi trenger for å sørge for at eksterne leverandører leverer i henhold til både lover og regler, samt servicenivåavtalen som er gjort.

Men som Elin Ørjasæter skriver i E24 idag - Loven brytes hver eneste dag i helse-Norge, på sykehus, på sykehjem, i vernede boliger og i hjemmehelsetjenesten.

Og i en tidligere kommentar:
"Oslo kommune han nå sagt opp avtalen med Adecco Helse. Det kan man gjøre med private tilbydere; si dem opp hvis de gjør noe galt. Det er dessverre ikke mulig å gjøre med Bærum sykehus, Nordlandssykehuset eller noen av de utallige offentlige sykehjemmene som begår uhyrlige lovbrudd, men da mot sine pasienter."

Nettopp. Det er bra at Adecco er tatt på fersken slik at man kan få gjort noe med det. Det i seg selv vil fungere skjerpende på bransjen. I tillegg må man selvsagt følge opp outsourcede avtaler godt nok til å kunne avdekke slike forhold selv. Jeg bruker gjerne skattepenger på det.