Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, juli 11, 2012

SV vil gi masse til de rike

Etter at Høyre i går reagerte på regjeringens forslag om at kapitalinntekter (for eksempel renteinntekter på å spare til bolig med BSU) skulle telle som inntekt i Lånekassens beregning for lån og stipend, kom SVs twittervaktbikkje og ansatt i stortingsgruppen med følgende:


Jepp. De grådige studentene som følger regjeringens oppfordring om å spare til egen bolig er selvsagt kviser på samfunnets rumpe. Kan vi flå en riking, så spiller det ingen rolle hvordan systemet slår ut for vanlige folk, ikke sant.

Hm? Ikke sant?

Innsparingen, som i går var god fordelingspolitikk, ville vært på svimlende 20 millioner. Eller en halv Astrup, som vi kaller det. Det er vel en null komma null null null et eller annet promille på statsbudsjettet (Twitter mente det var rundt 0, 016 promille). Det skulle ikke fordeles noe mer til studentene, forslaget var et rent sparetiltak. Jeg har noen andre forslag til kutt om dere trenger det.

Men Kristoffersen har smartere folk over seg som innså, riktignok etter kraftig kritikk fra studenter, banknæringen og opposisjonen, at forslaget var kontraproduktivt og velger heller "å gi masse til rike da".

Velkommen til rikingklubben. Vi pleier å møtes over en pjolter i shippingklubbens lokaler hver aften kl. 17 for å le av arbeidernes lønninger. Sees der!

5 kommentarer:

a-jay sa...

Regjeringen ombestemte seg og gikk inn for at BSU holdes utenfor (mens andre kapitalinntekter fortsatt regnes som en del av grensen). Et veldig bra kompromiss, gitt sakens fakta.

Bjarne Kristoffersen sa...

Nåh. Denne bloggposten, til og om meg, var artig.

Det er bare det at det å ta kapitalinntekter med i betraktning blir det ingen som helst endringer på. Det er ikke sånn at noen nå har flyttet 20 millioner kroner, det er sånn at renteinntekter knyttet til BSU blir unntatt.

Det betyr altså at de som er studenter, har full studiefinansiering, tjener minst 145 000 og som i tillegg har en godt fylt BSU-konto vil slippe noe sånt som 20 kroner i måneden som følge av den virkningen BSU-rentene ville hatt på deres totale kapitalinntekter. Jeg vet ikke hvor mange dette er snakk om, men det er en makt renteinntekt på en BSU-konto med dagens rente på rundt 7500 kroner så det er ikke store summer, eller mange folk, vi snakker om.

Altså: marginal og finfin endring i systemet for å unnta boligsparing samtidig som regjeringen ikke gir et stipend som skal være behovsprøvd til folk som har store kapitalinntekter (fordi regjeringen likebehandler kapitalinntekter med lønnsinntekter slik at inntenkt fra store bankinnskudd likebehandles med lønn for nattevakten på Shell). Fin løsning, spør du meg:)

øh sa...

Høyre stemte også for forslaget, så det er ikke bare SV som er dumme dumme..

Anonym sa...

Nevn ordet kapitalinntekter, så blir plutselig SV for behovsprøvning og... Phew, jammen glad for at vi unngikk at "de rike" ikke får stipender av staten. Vi burde faktisk ha behovsprøvning på alt, helsetjenester, skole, eldreomsorg, slik at vi får en fin marginalskatt på noe rundt 2-300% når man tjener akkurat over det LO-lederen tjener.

Håkon sa...

Ja - Anonym.
Du kan jo lure på om de som betaler skatt skal ha rett til å få noe igjen siden de da kommer utenfor behovsprøvingen....