Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, februar 11, 2013

Fullt og helt

Det er hyggelig å være en "sterk stemme" i samfunnsdebatten. Men jeg vil mer!

Siden 2005 har jeg vært priviligert nok til å kunne sette dagsorden, drive frem debatter og påvirke saker i samfunnsdebatten. Plattformen har vært denne bloggen, og jeg har de siste syv årene på bakgrunn av denne jobbet som borger- og debattredaktør i ABC Nyheter, programleder i Kanal FEM og sittet i det regjeringsnedsatte Mediestøtteutvalget - alle med krav om å være en uavhengig stemme. I tillegg har jeg hatt jobb privat næringsliv, hvor jeg har forpliktelser til arbeidsgiver - og ikke minst verv i Oslo Høyre som også forplikter. Det er mange hatter å sjonglere i offentligheten.

Forrige søndag fylte jeg førti (takker og bukker). Med det føler jeg at det er på tide å ta noen veivalg. Det er ingen tvil om at politikken er det jeg brenner for, enten jeg skriver kronikker, deltar i debatter eller holder foredrag land og strand rundt. Men det jeg leverer inn i debatten i dag er basert på frivillig engasjement etter at arbeidsdagen er over. Jeg har hatt høyst tilgivende arbeidsgivere for å av og til kunne dra litt tidligere fra jobb for å ta flyet til Bergen eller ta telefoner for research til dagens debatt i Dagsnytt 18. Men jeg ønsker ikke basere et politisk engasjement på å bruke av arbeidsgivers tid på et frivillig engasjement. Jeg er innstilt på 10. plass fra nominasjonskomiteen i Oslo Høyre. Om det ikke påvirker dagens arbeidssituasjon, så snakker vi da om en potensiell varaplass til Stortinget hvor min arbeidsgiver må belage seg på å ha en arbeidstaker som er borte tre måneder her og to uker der, i tillegg til å selvsagt være lojal i saker som kommer på Stortinget. De neste fire årene vil det med andre ord sterkt begrense hvilke jobber jeg kan være aktuell for.

Derfor går jeg nå "all in" - jeg stiller i dag på nominasjonsmøtet til Oslo Høyre på 7. plass. Dagsavisen lurte i går på hva jeg da mente om sammensetningen av listen. Som jeg sa, jeg kan dessverre ikke gjøre noe med min alder eller kjønn - men hvis det hjelper, så er jeg jo faktisk opprinnelig fra Veitvet i Groruddalen.

Det er hyggelig å få støtte som en sterk stemme i samfunnsdebatten, og til tross for forrige ukes oppmerksomhet rundt hvordan kvinner møtes i debatten, så mener jeg at det tross alt er verdt det. Men debatt er ikke nok. Grunnen til at jeg engasjerte meg politisk er at jeg faktisk vil endring. Og jeg føler at det er nå jeg har momentum - at det er nå det er riktig å gjøre deg jeg ønsker fullt og helt, ikke stykkevis og delt.

Jeg stiller på 7. plass. Vi har sterke, gode kandidater på alle plasser på listen. Dette er en av de plassene jeg ser på som helt realistisk til å få inn på Stortinget etter høstens valg. Derfor er det den jeg stiller på.


18 kommentarer:

Nils Svendsen sa...

Stå på og lykke til!

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Herdis sa...

Å satse på deg trur eg det er det smartaste Oslo Høgre har gjort på lang tid, og eg er sikker på at dette er ei rolle du kjem til å handtere, digge og vere god i. Vi treng slike som deg! Lykke til!

Andy sa...

Lykke til!

Hadde jeg hatt stemmerett i Oslo hadde jeg definitivt stemt på deg!
:-)

Sti9nsky sa...

Gratuler voteringsseieren.

Anonym sa...

7 plass
Gratulerer fra
Antone Esmeralda

Anonym sa...

Da er det bare til å håpe at Høyre gjør et såpass dårlig valg at du ikke kommer inn.

Markus Alvdal sa...

Gratulerer med voteringsseieren. Dessverre mister Høyre min stemme pga dine feministiske tanker er etter min mening ikke passende i et parti i høyre.

Nils Svendsen sa...

Gratulerer!

Anonym sa...

Gratulerer, Heidi.
Du vil trekke en skare av nye velgere til Høyre -oj jeg er
en av dem

Kari Løvendahl Mogstad sa...

Gratulerer så mye med nominasjonen!
Vi trenger sterke og flinke damer som deg i samfunnsdebatten.

Ove Kristian Furelid sa...

Hei Heidi Vampus. Gratulerer så mye og jeg håper du får det til i politikken. Tipper at du har lært en del gjennom å delta i samfunnsdebatten i media og gjennom bloggen og dermed har en fin ballast som du kan ha med deg videre. Lykke til!

Seilern sa...

Gratulerer så mye. Min bedre halvdel så deg på tv2 imorges og sender sine gratulasjoner hun også!

Anonym sa...

It's impressive that you are getting thoughts from this piece of writing as well as from our discussion made at this time.

my web page; cash advance business

Cathrine / ~SerendipityCat~ sa...

Gratulerer!

Arve Edvardsen sa...

Den beste valgtaleren var - deg selv. Du fikk min stemme fordi du er en modig politiker selv om jeg ikke er enig i alle dine synspunkter. Nå gjelder det å bidra til at Høyre gjør et brakvalg - ikke bare i Oslo

Ag sa...

Gratulerer til deg, Høyre mister nå min stemme. Etter min mening kan man ikke sitte på Stortinget når man har minimal eller ingen forståelse og respekt for livet, verdier og prioriteringer utenfor Oslo by.

Bård sa...

Gratulerer masse med seieren Heidi!
Håper du kommer inn, bare ikke på bekosting av Venstre.
Godt at Høyre får inn noen frittalene , liberalistiske mennesker, men pt. er Venstre mer nytenkende og liberale en Høyre så de får min stemme i høst.
(Den nye regjeringen trenger en sterk motvekt til FrP!)