Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, november 03, 2014

Sykkelfeminisme

Sykkelsko - the VamPus way.

Marthe Hammer, kvinnepolitisk leder i SV, oppfordrer til en mer feminin sykkelpolitikk der kvinner kan sykle med skjørt, høye hæler og med kurv uten å bli svette.

JAMMEN HERRE FUCKING CHRIST - HVA ER DET SOM STOPPER KVINNER I Å GJØRE DETTE DA?

Og den reaksjonen, mine damer og herrer, er grunnen til at jeg unngår å ta telefonen når jeg skjønner hvilken sak journalister ringer om.

1. Nå MÅ noen ta seg sammen og skjønne at vi ikke trenger gjøre alt til politikk, og at hvis det ikke finnes lovreguleringer vi må endre på så er det bare å ta på seg skjørt, høye hæler og henge en forbanna kørv på sykkelen om det er det om å gjøre. SV får det ut til å høres ut som at syklende menn som forsøker å leve ut sin Tour de France-ambisjon styrer hvordan andre skal kle seg - eller enda verre - de svakeliggjør kvinner til å trenge en egen politikk for å ikke se ut som en iddiot i trikot på sykkel. Ta dere sammen!

2. Hadde det vært forbud mot høye hæler på sykkel så hadde denne regjeringen fjernet det samtidig som vi fjernet forbudet mot Segway, lakrispiper og proffboksing. Selv om disse sakene var så viktige for de rødgrønne at de måtte forby dem, så er de ikke så viktige for oss. Altså. Med mindre høye hæler på sykkel hadde vært forbudt da. DET hadde jo vært en sak.

3. Det er et tap for kvinner i politikk at jeg i det hele tatt skriver denne bloggposten, men det er nødvendig for at ikke alle skal tro at alle kvinner i politikk  er idioter. Men når vi må bruke tid på å kommentere på dette, så tar det vekk fokus fra viktige ting.

Les også hvorfor du aldri, aldri må delta på inspirasjonsdager for kvinner.

Takk for oppmerksomheten.

Knurr.

6 kommentarer:

AJW sa...

Du misser fullstendig poenget her. Det som det tas til orde for her er blant annet bedre sykkelveier. Nå til dags må syklister velge mellom enten smale fortau hvor de må sykle slalom mellom fotgjengere, eller å sykle i veien blant bilistene. Ingen av delene er attraktiv blant vanlige "hverdagssyklister", enten det er snakk om menn. Så ved å bygge flere og bedre sykkelveier fremmer man nettopp en sykkelkultur hvor man kan sykle i kjole eller findressen uten å føle seg svett eller stresset.

Så er det snakk om å fremme en sykkelkultur hvor man ser på sykkel som en framkomstmiddel heller enn et treningsapparat. Det kan være det er opplagt for deg, men mange tenker faktisk på sykling som en treningsform heller enn et transportsmiddel, takket være de siste års store mediefokus på wannabe tour de france-syklister. Og en slik kultur kan være til hinder for de som ønsker å bruke sykkelen som et transportmiddel.

Anonym sa...

AJW: Når du klarer å skrive kommentar uten å trekke inn kjønn burde en sykkel-feministene kunne klare også.

Anonym sa...

Hva i all verden har bedre sykkelveier med "feministisk sykkelpolitikk" å gjøre? Er det kvinnediskriminerende at sykkelveier ikke er gode nok over alt? Blir matt!

IvarE sa...

@Anonym: Selvsagt er dette en opplagt kvinnesak! Vi trenger egne sykkelstier reservert for kvinner. Og enda flere egne sykkelstier for de i lange skjørt, laken og hette over hodet!
Det er jo innlysende at det er vi menns skyld at kvinner dør av kjedsomhet fordi de ikke kommer seg ut og får svettet nok. Med kurv på styret.
Og like innlysende at det er vi menns skyld at skjørt henger seg opp i eikene og at svetten også renner på venstre side, osv., osv. inn

VamPus sa...

AJW - når hovedpoenget er en "mer feminin sykkelpolitikk" så er det nok ikke jeg som misser poenget. De som omtales som syklister på treningsapparat er så vidt jeg forstår de noen tusen syklistene som faktisk bruker sykkelen mellom jobb og hjem. Jeg har problemer med å se for meg hvor i Oslo jeg skulle syklet uten å bli svett, og se "avslappet dansk" ut. Med mindre vi vil sprenge vekk den norske topologien så skal det godt gjøres. Uansett er det helt på trynet og like ekskluderende å bruke "feminin sykkelkultur", der skjørt, høye hæler og kurv liksom skal være så mye bedre enn å skifte før man sykler en mil hjem. Tulleutspill. Som kommentarene under deg fint påpeker.

IvarE - nettopp :-)

Pedant - ikke kverulant! :-) sa...

@VamPus:
Regner med at det var den norske topgrafien du så for deg at måtte sprenges bort.
For å sprenge bort den norske topologien ville vel blitt noe mer dramatisk...
;-)