Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, februar 24, 2016

Tåkefyrstens klær

Hadde keiseren hatt på seg klær da han var ute og gikk, ville ikke den lille gutten som påpekte at keiseren var naken blitt trodd. Dersom Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet hadde fremstått som klokkeklare, hadde det ikke vært troverdig om folk i Høyre eller FrP påsto at de vinglet.

Arne Strand skriver i Dagsavisen at Høyres svertekampanje mot Jonas Gahr Støre virker. Det kunne vært en klassisk "på seg selv kjenner man andre", hadde det ikke vært for at "andre" faktisk ikke har Arbeiderpartiets partikultur.

Strand baserer seg på en artikkel i Aftenposten med ikke navngitte kilder i Høyre og FrP som sier at Jonas Gahr Støres vingling i ulike saker nå blir påpekt oftere av Høyre og FrP. Hvis det er en uttalt strategi i partiet, så har de glemt å sende det internnotatet til meg. Det er litt dumt, for jeg skriver og blogger med jevne mellomrom, så hvis min partiledelse vil ha noe kommunisert er det fint å inkludere meg (hører dere!).

Man trenger ikke en strategi for å påpeke at både Jonas Gahr Støre OG partiet hans har vinglet så mye frem og tilbake i saker det siste året at mange av oss må sjekke dagens nyheter på NTB for å finne ut hva som er dagens politikk før vi møter dem i debatt. Det har vi som representanter og debattanter faktisk klart å dedusere oss til helt selv av erfaring. Hadde keiseren hatt på seg klær da han var ute og gikk, ville ikke den lille gutten som påpekte at keiseren var naken blitt trodd. Men siden folk flest så at keiseren faktisk var naken, hjalp det ikke hva keiserens entourage og støttespillere forsøkte å påstå. Gutten påpekte noe som var riktig. Det er ikke å starte en svertekampanje.

Men Arne Strand tar virkelig kaka når han skriver at: "Negativ valgkamp har aldri vært Arbeiderpartiets stil."

Really?

Ha ha ha ha ha.
Seriøst.... VIRKELIG?

Så da Arbeiderpartiets daværende nestleder, Helga Pedersen, i 2014 oppfordret årsmøtet i Vadsø Arbeiderpartiet til å bidra til å sverte Høyre og FrP-regjeringen så godtas altså det som en glipp?

Men la oss ta et bittelite tilbakeblikk til valgkampen 2013 - her fra det som ble kalt "fryktveggen" i Høyre (saker i media listet og lenket til under bildet). Sikkert helt ukoordinert og i hvert fall ikke ment som en svertekampanje mot Høyre og FrP.

"Fryktveggen" i Høyres kommunikasjonsavdeling, valgkampen 2013. Bilde: http://hassi72.blogspot.no

Her i utvalg (fra bloggen Politikk & Pølser visstnok skrevet av en Høyremann og hobbyflanør. I could'n possibly comment...):

- Frykter massiv skoledød med Høyres privatskolelov. Trond Giske i Dagbladet (friskt utspill, for øvrig, tatt i betraktning av at 355 grunnskoler ble lagt ned under Arbeiderpartiets åtte år - godt den kritiske journalisten stilte spørsmål om det da... eh, nei).
- Jens Stoltenberg advarte mot et brutalt Norge på forsiden av Dagbladet den 26. juni.
- Jonas Gahr Støre fryktet sykehusbørs i Klassekampen.
- Frykter borgerlig regjering kan bety slutten for samisk kultur. Aps Johan Vasara i Samen, E3, 2013 (en form for oppfølging her).
- Advarer mot tilbakeskritt i homokampen. Aps Anette Trettebergstuen i VG.
- Frykter for fredsnasjonen. Aps Espen Barth Eide i Klassekampen, (kun papir, 16. mai)
- Frykter avisdød med Høyre og FrP. Aps Hadia Tajik til ANB.
- Frykter slunken kommunekasse og roper Høyre-varsko, Aps Hilde Brørby Fivelsdal Hadeland.
- Frykter at kvinner vil slutte å tjene på å jobbe. Aps Anette Trettbergstuen i Dagbladet.
- Advarer Aust-Agder mot Erna. Aps Freddy de Ruiter i Agderposten (papir, 6. august).
- Frykter Høyres helsepolitikk. Aps Ida Pinnerød, Avisa Nordland.
- Aps Sigbjørn Johnsen frykter høyere rente og kronekurs med de blå. E24.
- Aps Anna Ljunggren frykter eksplosjon i sexsalg med Høyre-regjering. Avisa Nordland.
- Frykter at en borgerlig regjering vil legge ned fiskeridepartementet. Aps Lisbeth Berg Hansen Nordnytt.

Nå skal jo ikke jeg insinuere at LO og Arbeiderpartiet snakker sammen om valgkamp, så langt derifra (det skulle jaggu tatt seg ut), men jeg velger likevel å ta med min personlige favoritt - da et medlem av Fagforbundet smilte tappert på forsiden av Fagforbundets medlemsblad under overskriften "Når de blå styrer" - og viste til at blomstene ville DØ i Frognerparken med en blå regjering.

Men "Negativ valgkamp har aldri vært Arbeiderpartiets stil."

Altså. Det er jo greit å notere det Trond Giske sier når han ringer, men for Arne Strand og Dagsavisens troverdighets skyld burde de kanskje gjøre som barneskoleelever gjør med hjemmeleksene når de kopierer Wikipedia - skrive om med egne ord...


Keiseren har ikke på seg klær. Folk ser det med egne øyne. Uansett hva keiserens partifeller og støttespillere måtte si.

2 kommentarer:

Sverre A Høstmark sa...

Bravo, Heidi. Så pedagogisk at Dagsavisen har mulighet for å gripe det.

Dag Kvello sa...

"When I see a bird that walks like a duck and swims like a duck and quacks like a duck, I call that bird a duck."
James Whitcomb Riley