Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, oktober 05, 2016

Lytt nøye når Ap sier aktiv næringspolitikk!


Bedrifter og ansatte bør virkelig lytte når Arbeiderpartiet snakker om aktiv næringspolitikk. Dersom deres bedrift ikke blir nevnt som direkte mottaker av subsidier så er det nemlig deres arbeidsplasser som må betale for dem. 

I Dagens Næringsliv skrev Menon før sommeren at kutt i formuesskatten er viktig for omstillingsevnen og å skape vekst i unge og små selskaper i Norge, ikke minst i de kunnskapsintensive tjenestenæringene. Altså framtidas arbeidsplasser. Dette lytter ikke Arbeiderpartiet til.

Ikke lytter de til eksisterende næringer heller. Ledere og tillitsvalgte ved bedriftene Brunvoll, Bussbygg, Oskar Sylte mineralvannfabrikk og Rauma Ullvarefabrikk – norskeeide selskaper som skaper lokale arbeidsplasser – skrev et brev med rop om hjelp at -  «skal man gjenreise industriarbeidsplasser som har gått tapt i oljealderen, må formueskatten på arbeidsplasser fjernes snarest mulig.»

Lyver det?

Er tillitsvalgte ved disse bedriftene nyttige idioter for en ledelse som ikke vil betale skatt? Tror ikke Arbeiderpartiet og Senterpartiet på at familieeide, tradisjonsrike bedrifter i hele Norge er genuint opptatt av å kunne opprettholde lokal produksjon?

For hva skjer i dårlige tider når utenlandskeide selskaper mister oppdrag? Jo, de sier opp ansatte og legger ned.

Men barnebarna i bedrifter som er tredje- eller fjerdegenerasjons eiere har og tar et særlig ansvar for arbeidsplassene deres besteforeldre har skapt. De har kanskje barn i samme barnehage som sine ansatte, kjøper melk i samme butikk. De forvalter det familien har bygget opp og betalt skatt for i over hundre år.

Men når eksempelvis Brunvoll mister ordre for 300 millioner under finanskrisen, og thrustere blir lagt på lager, jo da står jaggu Arbeiderpartiet og skal ha formuesskatt for de verdiene de ikke får solgt. Det er dette som er Arbeiderpartiets aktive næringspolitikk. En skatt som kan drepe tradisjonsrike, lokale norskeide arbeidsplasser inndrives for å subsidiere andres drømmeprosjekter.

Bedrifter og ansatte bør virkelig lytte når Arbeiderpartiet snakker om aktiv næringspolitikk. Dersom deres bedrift ikke blir nevnt som direkte mottaker av subsidier så er det nemlig deres arbeidsplasser som må betale for dem.

Denne debatten har bevist at Arbeiderpartiet ikke forstår næringsutvikling. Et parti som ikke gjorde noe for å omstille norsk næringsliv, mens de hadde det største økonomiske handlingsrommet noen norsk regjering noen gang har hatt. Deres kommandoøkonomiske tilnærming til å skape arbeidsplasser blir tydelig når de etter tre år etterlyser det samme antall arbeidsplasser som har gått tapt i en industri som brukt førti år på å bygge seg opp.

Jeg tror at framtidas arbeidsplass allerede er skapt, jeg. I tradisjonsrike bedrifter over hele landet, dersom de overlever, og blant tusenvis av gründere som har fått starthjelp av denne regjeringa. Men ingen bedrift begynner med titusen ansatte. De må bygge seg opp til å bli robuste, bærekraftige og ikke minst konkurransedyktige bedrifter. Da trenger de mer av Høyre og FrPs politikk, ikke en skatteregning som setter arbeidsplassene i fare fra Arbeiderpartiet.

Innlegg trontaledebatten 2016.

2 kommentarer:

Dick sa...

Fint at dere tar pengene fra alle sin sparegris oljefondet isteden da, når dere gjør bedriftseierne til nullskatteytere.

Tom bg sa...

Du vet det er forskjell på bedriftens økonomi og bedrifteier sin private økonomi ?
Så var det bedriftene eller bedrifteieren privat som fikk skattelette ??
Det var vel når pengene ble i bedriften det ble størst skattelette og det er full beskatning på pengene hvis de tas ut til den grusomme og griske bedriftseieren som faktisk våger lage arbeidsplasser til deg og andre. Så forklar igjen hvor mye bedrifts eiere fikk!!