Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, august 07, 2013

Rom for øl og ålreite dyr

KrF går visstnok inn for at dagligvarebutikker skal ha egne rom for salg av øl slik at ikke svake sjeler fristes til å ta med en sixpack når de først er innom for å kjøpe brød og melk.

Da finner Vårt Land det mest naturlig å ringe meg for å få en kommentar til hvordan det vil gå i regjeringssamarbeidet. Vel, som jeg sa - dersom det er viktig for dem, så er det jo bare å si hva vi skal få til gjengjeld. Tør jeg foreslå oljeboring i nord?

En ting er at jeg tviler på at forslaget har noe veldig for seg dersom målet er å redusere vårt inntak av alkohol. Resultatet blir store kostnader for dagligvarehandelen for ombygging av lokaler, som forbrukeren må betale gjennom prisene på varene. Her har jeg lært at det er opportunt å skyve barn foran seg - så da spør jeg (med myk pedagogstemme): hva med barnefamiliene som da må betale mer for melk og brød?

Men så fikk jeg spørsmålet om KrF var det sorte fåret i denne saken for de borgerlige partiene.

Jeg... øh... hæ?

I stedet for å dra klassikeren om at sauer er ålreite dyr, lirte jeg av meg et eller annet om at ingen partier er sorte får, la-di-da. Men nå fant jeg jo ut at svarte får jaggu er ålreite dyr de også, så...

 Jeg for min del tror et eget kjølerom for øl og eventuelt andre alkoholholdige drikker i butikken er en glimrende idè - frustrerende å måtte vente til ølet blir kaldt når du har kjøpt det du skal ha. Men jeg hadde tenkt å overlate til de kommersielle kreftene å bestemme om det er verdt å yte den servicen til kundene.

Hva tror du - vil egne rom i butikken redusere ditt alkoholforbruk?

8 kommentarer:

Anonym sa...

The answer' my friend
-is blowing in the wind
The answer' is:
no no no No NO!!!

Odd Frantzen sa...

Det er godt forskningsmessig belegg for å si at redusert tilgjengelighet vil redusere alkoholskadene. Så forslaget fra KrF er fornuftig om man virkelig er interessert i å forebygge skader forårsaket av alkohol.

Anonym sa...

Redusert tilgjengelighet?
Å åpne en sidedør for å slenge en six pack i handlevognen???

Minsker det salget av melk o.a. kjølevarer på salgssteder hvor de er plassert i eget avlukke? (Diskrimenering av barneforeldre at melken gjøres så utilgjengelig...)

Odd Frantzen sa...

Ja, sett gjerne melken ute i butikkhyllene. Det er en glimrende ide.

Christian sa...

Det er en super idé, da kan de fylle opp de gamle kjøleskapene ute i butikken med Munkholm og Clausthaler istedet ;) De er nemlig aldri kalde! (er ikke det diskriminering, så vet ikke jeg, altså)

Anonym sa...

@Odd Frantzen;
Nei til å sette melken ute i butikkhyllene. Det kan friste barnefamilier til å kjøpe enda mere melk

Poenget er: Uansett hvor øl og melk plasseres, så klarer jeg å forsyne meg med det jeg skal ha.

Andy sa...

Odd:
Nei, det er ikke særlig forskningsmessig belegg for å hevde at redusert tilgjengelighet vil redusere alkoholskader. Det hjelper ikke hvor mange ganger avholdslosjen gjentar den påstanden. Den blir ikke sannere for det. Sannheten er gjerne stikk motsatt!

Og det er heller ikke noen fornuft i at enkelte politikere tror de har rett til å styre alle andre mennesker slik de vil for å beskytte noen få mot seg selv!
Veien til helvete er brolagt med gode forsetter, var det noen som sa.

---
That aside: Jeg ser frem til at butikkene lærer av enkelte andre land og åpner egne rom for smaksprøver av nye varianter av de edle dråper. Det kommer ikke til å endre mitt konsum i nevneverdig grad, men kvaliteten og tilfredsheten ville nok øke betraktlig. :-)

Ove Kristian Furelid sa...

Til Andy. Tror nok heller at folk her i landet vil ta seg til drikkevaner fra andre land i tillegg til flatfylla i helgene. Det er ikke noe bra siden vi vil da drikke oftere og kanskje mer enn for eksempel italienerne. Og ikke minst kan man da enklere bli avhengig jo oftere man drikker.