Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, desember 07, 2009

Klimatrotters

Under klimakonferansen på Bali i 2007 var det ikke nok plass til alle de private jetflyene til delegatene, slik at fly ble fløyet tomme rundt omkring til flyplasser med ledig kapasitet på andre steder. Dette gjentar seg i København:

The airport says it is expecting up to 140 extra private jets during the peak period alone, so far over its capacity that the planes will have to fly off to regional airports – or to Sweden – to park, returning to Copenhagen to pick up their VIP passengers.

I tillegg er det en prekær mangel på limousiner. Franskmennene alene har bestilt rundt 42 bensinsluk. Til sammenligning har interessen for elektriske biler vært laber. Skal man redde verden bør det skje fra 1. klasse og la andre betale regningen.

Ellers er det jo ikke noe gøy.

via hablog

18 kommentarer:

Milton Marx sa...

Jeg foreslår at vi innfører den dynamiske standardenheten Gore for personlige CO2-utslipp.

1 Gore er det personlige CO2-utslippsnivået som miljøguru Al Gore til enhver tid måtte ha. Tross alt; han er en ledende kraft i miljøbevegelsen. What's good enough for Gore, is good enough for me!

Mitt mål er å ligge på 0,98 Gore i 2015. Mangler bare litt penger til privatfly og yacht og sånn. Men det kommer forhåpentlig.

avsporing av debatten sa...

Smålig av deg Marx,fra wikipedia:

the Associated Press reported on December 13, 2007 that Gore "has completed a host of improvements to make the home more energy efficient, and a building-industry group has praised the house as one of the nation's most environmentally friendly [...] 'Short of tearing it down and starting anew, I don't know how it could have been rated any higher,' said Kim Shinn of the non-profit U.S. Green Building Council, which gave the house its second-highest rating for sustainable design."

And when the Gores do power up, they pay for renewable resources, like wind and solar power or methane gas."[197] Media Matters for America also discussed the fact that "100 percent of the electricity in his home comes from green power" and quoted the Tennessee Valley Authority as stating that "[a]lthough no source of energy is impact-free, renewable resources create less waste and pollution

Milton Marx sa...

Smålig? Hvordan skulle det kunne være smålig å velge det hederligste, ærligste, edleste, mest nøkterne som referansemål?

Jeg som trodde at Gore var en hedersmann!

Vil du dermed si at han ikke er noe forbilde likevel?

Anonym sa...

Ja, hva er greia med privatfly liksom?

(Dog jeg forstår muligens greia med å chartre et fly når du har et reisefølge stort nok til å fylle flyet.)

Og limo er kun for avdanka popstjerner som kjemper desperat for å opprettholde eget selvbilde... Nei, el eller hybrid, eller kanskje helst sykkel, det skal det værra:D

VamPus sa...

Håper de må kjøre rundt i hvite limoer. Er det ikke Rolling Stones som har i kontrakten sin at hvit limo ikke er aktuelt - alt for harry?

Yosemite Sam sa...

Jepp verdens strengeste uskrevne regel. Hvite limoer - Svarte Artister. Hvite artister - Svarte limoer.

Jonas sa...

Ekstra koselig at disse "CO2-verstingene" skal fortelle oss vanlige mennsker at vi må redusere forbruket vårt. Så lenge de ikke er villig til å gå foran med et godt eksempel, er det vel ikke noen grunn til å ta dem alvorlig. Politikere, altså!

Når det gjelder Gore: Joda, han har vel gjort huset sitt miljøvennlig. Men det er fortsatt et faktum at bare hans CO2-utslipp (og andre utslipp) i fritiden nok er mye høyere en det til vanlige folk. Dersom alle hadde levd slik, ville verden hatt det mye vanskelige.

nessie sa...

Håper de må kjører rundt i veldig lange, hvite limoer.

(Store stjerner styrer stort sett unna de lengste modellene)

avsporing av debatten sa...

Kristin Clemet har fortalt at hun har brukt polske arbeidere på huset, og praktikanter til å passe barna.

Betyr det at hun ikke kan uttale seg om vanlige folks arbeidsmoral, eller er det bare nok et eksempel på hvordan man prøver å avspore debatten.

Anonym sa...

@Avsporing av debatten

Slett ikke, men hvis det er "betalt svart" til nevnte tjenesteytere, eller norske arbeidstidsbestemmelser ikke er fulgt, vil de nevnte "avsløringer" svekke hennes autoritet og troverdighet når hun omtaler slike spørsmål.

...Og det var vel i grunnen Vampus' poeng også. Men det fikk du kanskje ikke med deg?

Cassanders
In Cod we trust

avsporing av debatten sa...

Cassanders: vel, Magnus Marsdal gjør et poeng av at Clemets polske arbeidere jobbet 10 timer om dagen på huset hennes, og at det er litt underlig at hun klager over nordmenns arbeidsmoral når 8 timer er innført som normalarbeidstid i Norge.

Anyways, dette blir bare pirk. Jeg kjenner en lege som mener det er helseskadelig å røyke, men han røyker selv. Det betyr ikke at han mangler "autoritet og troverdighet".

Det blir jo bare tull når man har tapt alle faglige spørsmål, og ikke har annet enn fjåse-retorikk igjen.

VamPus sa...

I og med at ikke Clemet betalte svart, og at det er fullt legalt med polske arbeidere (de norske er jo på trygd) i landet, så er det ikke en gang avsporing, men bare et forsøk på å kaste skitt.

Sagt det før, sier det igjen: når de som hyler mest om klimakrise begynner å oppføre seg som om det faktisk var krise, så skal jeg begynne å lytte. Inntil da angrer jeg bare på at jeg ikke har tatt lappen og kan brumme rundt i en SUV jeg også.

avsporing av debatten sa...

Sverige har med enkel, målrettet innsats fått til en betydelig reduksjon av CO2-utslippene.

Kanskje dette kommer som et sjokk på deg, Vampus, men det er ingen fly- eller limorestriksjoner i Sverige.

Ask Burle sa...

Fint at Sverige har fått det til.

Men om de skulle bli åstedet for neste Klimatoppmøte, så vil C02 regskapet deres kunne sprekke big time, altså.

avsporing av debatten sa...

"sprekke big time" - er du på crack? :-)

Sverige overoppfyller sine forpliktelser etter Kyotoavtalen. Siden 1990 er utslippene kuttet med vel 9 prosent.

PS: I følge Vampus' dommedagsprofetier skulle jo det rasere enhver økonomi

Ask Burle sa...

Kan du ikke lese?

Jeg sa at alle Stoltenberger og deres privatfly og limoer bidrar til at et stakkars lands utslipp skyter i været - bokstavelig talt.

Vil man som nasjon ha utslippene ned, bør man altså sky å få tildelt slike toppmøter.

På radioen i dag sa de forresten at republikaneren Arnold fra CA kom med rutefly, mens sosialdemokraten Jens fra Norge kom med privatjet - visstnok fordi det kun går 17 daglige flygninger mellom Køben og steinrøysa.

Det forstår seg.

VamPus sa...

avsporing av debatten: Sverige bruker også kjernekraft. Jeg er for. Er du?

avsporing av debatten sa...

Vampus, ja absolutt!