Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, desember 02, 2009

(Op)posisjon?

Unge Høyres leder, Henrik Asheim, i E24 i dag:

Den gamle AP-kjempen Reidulf Steen står bak følgende sitat: «Etter min mening har velferdsstaten fått så store problemer fordi den er blitt så mangfoldig. Hvis den ikke skal dø av åndenød, må den konsentrere seg om noen fundamentale ordninger – utdannelse, helse og omsorg for barn og eldre.» Dessverre har ikke hans partifeller lyttet til ham. Og enda mer beklagelig: Dette argumentet hører vi stadig sjeldnere fra høyresiden.

Nettopp. Selv i opposisjon, rett etter et valg, foreslår ikke Høyres stortingsgruppe et budsjett som samsvarer med Høyres vedtatte program eller ønske om endringer. Det er neppe noen trøst at FrP for en gangs skyld har foreslått et mindre ekspansivt budsjett enn de rødgrønne.

Begynner snart å tro at Rødt er det eneste partiet som utgjør en faktisk opposisjon til det bestående i sitt ønske om et radikalt annerledes samfunn. Og det er alt annet enn oppløftende...

12 kommentarer:

Ken-G. Johansen sa...

Vel du har jo DLF, som står for ett fritt samfunn.

http://stemdlf.no/

Anonym sa...

Vampus: La oss si at ALT gikk din vei politisk - at alle dine favoritter kom i de posisjonene som du ville ha dem i; Hvor lang tid ville det da kreves for å gjøre Norge til

* et samfunn med respekt for individet
* et samfunn som forvalter sine ressurser til fellesskapets beste

Med mindre du planlegger å bli fryktelig gammel, er jeg redd for at du aldri vil få se Norge bli det samfunnet du drømmer om.

Verden er stor, mens Norges fremtid er i beste fall tvilsom. Ikke ofre livet ditt for å gjøre Norge til et bedre land. Det får du ingen takk for uansett.

En ukjent venn

Paal Fosdal sa...

Kristin Clemet skriver bra om sykelønnsdebatten - eller mangelen på debatt.

http://clemet.blogg.no/

VamPus sa...

Anonym: Bare en død fisk flyter med strømmen.. Om man ikke får sitt drømmesamfunn, så kan man i hvert fall forsøke å hindre å leve i et mareritt...

spenn sa...

Husk at valget må vinnes før forjævliseringa av samfunnet kan iverksettes. For å vinne valget må Høyre og FrP marginalisere sentrumspartiene velgermessig. "Moderate" budsjettalternativ, samarbeidsvilje med Ap osv. er godt egnet til denne oppgaven.

Sondre sa...

Utrolig bra artikkel av Henrik. Vampus: jeg håper inderlig du blir i politikken (og samtidig ikke mister sjelen din som andre frihetskjempere som kommer på stortinget e.l.). Norge trenger slike som deg!

jepp sa...

"Begynner snart å tro at Rødt er det eneste partiet som utgjør en faktisk opposisjon til det bestående i sitt ønske om et radikalt annerledes samfunn. Og det er alt annet enn oppløftende..."

jepp, hvorfor late som det ville blitt et radikalt annerledes samfunn med Høyre?

TorAa sa...

Og dette gjelder ikke bare i Norge. Samme ser vi over hele Vest-Europs. Forskjellen at i flere av disse land gjør de noe med det.

Mareritt sa...

Mareritt, Vampus? Du har jo fått igjennom kampsakene dine:

Pornoen er fri
Hasj er i praksis fritt

Hva mer ønsker du?

Geirronimo sa...

Hvorfor endre noe som fungerer?
Veeeel, `Norge har intet håp om den type velferd vi nå har hvis vi ikke endrer oss bort fra olje-produksjon og definerer noe annet vi kan leve av etter olje-alderen. Det viktigste spørsmålet er ikke hva velferdssamfunnet kan levere, men om det vil overleve med den fremtiden vi snart går inn i. Oljealderen er dau, bare å innse, og som sagt: når krybben er tom, kives hestene.

Norge er i en særstilling nå, og det er betimelig å stille spørsmål om den ressursbruken som vi idag har, sett i forhold til den vi måtte komme til å bruke, og jeg bryr meg ikke om hvem som "kommer på å stille spørsmålet".

Partiet "Rødt" er uansett en vits, og hvis man lurer på hva det står for, og virkningene av det, ta en ferietur til Nord-Korea og nyyt :-)

Anonym sa...

Jeg er liksom enig i utgangspunktet, men... Hva er det man skal kutte? (Bortsett fra litt i sykelønn, som jeg er helt enig i...)

F. eks observerer man enslige mødre som melker staten gjennom store overgangsstønader over mangfoldige år, men de har jo til stadighet like elendig økonomi til tross for dette, og man vil jo lede barna ut i fattigdom heller?

Anonym sa...

Enslige mødre ja. Det hadde vært interessant å se hvor mye overføringer, inkl. bidrag som går til dem årlig. Har en mistanke om at det dreier seg om noe mer enn en likelønnspost i året.