Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, mars 04, 2011

Ghost of a libelous future

Så. Over til noe mer viktig og morsomt. I anledning VM i plank på snø bør man jo ha et hint av patriotisme for gamlelandet, hvor mye man enn kritiserer det ellers. Og vi alle vet at det er ikke så nøye hvordan vi gjør det i konkurranser, bare vi gjør det bedre enn svenskene.

Min perifere bekjente, Ghost of Goldwater, har i et anfall av ren nestekjærlighet startet en blogg hvor han svarer på spørsmål og oppklarer åpenbare misforståelser om Norge og nordmenn for de millioner der ute som ligger våkne om natten og lurer. Og selvsagt på pur faen mobber svensker.

Fornøyelig lesning.

7 kommentarer:

Andy sa...

Hei vampus. Jeg stilte deg noen spørsmål tidligere. Siden jeg ikke fikk svar regner jeg med at det bare var en glipp fra din side, at du ikke la merke til spørsmålene. Jeg prøver imidlertid en gang til og håper på svar denne gangen:

1. Vil det ikke bli et digert pengesluk å konkurranseutsette f.eks sykehjem osv.

2. Er du prinsippielt for at hvis man blir okkupert f.eks av et annet land så skal man ha rett til å forsvare seg mot okkupantene?

3. Er du for demokrati på arbeidsplassen, og hvorfor ikke?

VamPus sa...

Andy: Jeg sitter online 24 timer i døgnet kun for å svare på dine spørsmål, så det må være en glipp,

Siden jeg av hensyn til andre lesere ikke lar noen ta kommentarfeltet som gissel for å diskutere ting som ikke er vesentlig for det aktuelle innlegget så kan du sende meg en mail på vampus (a) gmail.com.

Jeg har allerede svar klare. Evt så kan du vente til temaene dukker opp i ordinære blogginnlegg.

Andy sa...

"Siden jeg av hensyn til andre lesere ikke lar noen ta kommentarfeltet som gissel"

Det er ikke på noen måte min intensjon å være uhøflig eller trollete på dine kommentarfelt. Jeg håpet imidlertid du kunne være litt romslig å gjøre et lite unntak for en liten off-topic diskusjon. Kan ikke du heller svare her? Jeg kan love deg at jeg ikke skal ta opp flere off topic temaer på bloggen din. Du kan jo i tillegg bare slette tråden etter at vi er ferdig å diskutere..

Setter pris på om du svarer.

Når det gjelder spørsmål èn så tenker jeg selvfølgelig på profitten skattebetalerne må betale til selskapene som er involvert.

I forhold til spørsmål to er jo det naturlig å svare klart "Ja" på dette spørsmålet siden det er for de aller fleste helt logisk og rimelig og at det er i tråd med folkeretten. Grunnen til at jeg spør deg er som du helt sikkert allerede har forstått at høyresiden som du jo tilhører har en tendens til å se litt forbi dette prinsippet når det gjelder konflikten mellom palestinerne og israelerne, da det plutselig er Israel som "skal ha retten til å forsvare seg". Dette har alltid forskrekket meg - at noen mener at en okkupanten skal ha rett til å forsvare seg mot de okkuperte.

I forhold til spørsmål tre sikter jeg til det demokratiske underskuddet som er i dagens kapitalisme - ikke bare har storkapitalen og multimillionærer (som jo ikke er demokratisk valgt) stor innflytelse over samfunnet generelt, også selve institusjonene (arbeidsplasser osv) styres svært udemokratisk - organiseringen og avgjørelsene i institusjonen tas i all hovedsak av sjefer og eierne og ikke demokratisk av alle som jobber der og skaper verdiene. Hvis høyresiden er opptatt av demokrati og demokratiske verdier, burde man da ikke også være for demokrati på arbeidsplassen, eller er ikke demokrati så fint lengre plutselig.

Håper du kan gi rom for et lite unntak og fortelle meg litt hvor du ligger an hva gjelder disse spørsmålene.

På forhånd takk.

Anonym sa...

Om nordmenn generelt har en en trønder utenom det vanlige og han heter Northug og er skisportens svar på Zlatan. Kaxig fyr. Skal vi heie frem enkeltindivider eller ta å satse på et kollektiv fellesskap hvor alle drar samme lass og er like både når det gjelder høflighet og væremåte?
Mvh tse tse fluen/vadefugl.

Torbjørn Sølsnæs sa...

Herlig, og ustyrtelig MRSM blogg fra Ghost. Og, bedre blir det jo av kommentarene fra sursvenske Mimmi. Eller Ghost like a sweede, kanskje.

Geirronimo sa...

aproppo ski og planker:

Nato-øvelse i Harstad i sin tid, med supertøffe commandoer fra USA med førstegangs prøving av Nato-planker ned den bratteste og jævligste bakken i Harstad. Utfor der satte den tøffeste og hardeste, sef offiseren, ned......

De fant han rundt ett tre med brekte hender og føtter, sa ikke så mye, men utfra det jeg så, så antar jeg at han ville gråte, ble hentet med helikopter for å lappes og sendes med purple-hardt tilbake.

Vet du/dere forresten hvorfor verdens beste skiløpere kommer fra Trøndelag??

IvarE sa...

@Geirronimo:
Ikke verdens beste, men .... (fyll inn med ukvemsord selv).

Fordi Åge Aleksandersen sang "Æ e trønder, æ. Og herregud kor tøff æ e"?
- Og de er innavla nok til å tro det selv.