Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, mai 06, 2011

Aksjon mot voldtekt

Innlegg på Høyres landsmøte:

Jeg elsker dere! Takk for at dere passer på oss! Dette var noe av det som ble ropt og sagt til de som deltok på Aksjon mot Voldtekts byvandring natt til forrige søndag der jeg selv deltok.

En av grunnene til mitt engasjement for høyre er Høyres engasjement for trygge lokalsamfunn. En tryggere by og aksjon mot voldtekt er ikke en kvinnesak, det angår oss alle. Eller som gutten bak kassa på seven eleven sa da han ga oss gratis kaffe: jeg har også en søster.

Synlig politi i Oslos gater er halvert siden 1987, samtidig har byen vokst med 130 000 innbyggere. Da justisminister Knut Storberget satt ved siden av liebe Rieber mohn under valgkampen i 2009 på Grønland og sa "vi skal ta gatene tilbake" tenkte jeg bare en ting: hadde arbeiderpartiet gjort jobben sin hadde vi ikke trengt å ta gatene tilbake.

Det er ingen tvil om at Oslo trenger mer patruljerende politi. Men en tryggere by handler ikke bare om overvåkingskameraer og politi på ethvert gatehjørne.  Vi har alle et personlig ansvar for å bidra til det samfunnet vi lever i. Jeg, som bor på Grünerløkka i Oslo, har ikke tid til å vente på at vi danner regjering i 2013 for å trygge gatene der jeg bor.

I natt så vet jeg at det er flere fra Oslo høyre som blir med å gå på byvandring sammen med aksjon mot voldtekt for å bidra til en tryggere by. De av dere som har anledning er mer enn velkomne til å bli med. 

Å sette handling bak ord er noe som kjennetegner Høyre. Da regjeringen sviktet, satt høyrebyrådet i oslo inn vektere for å få bukt med det åpenlyse narkotikasalget i bomiljøene i på Grünerløkka. Når vi sier at vi skal ta gatene tilbake, så gjør vi det. 

Politikk og politiske prioriteringer påvirker folks hverdag, Høyres politikk påvirker til det bedre. Takk til alle dere som bidrar til å gjøre en forskjell i folks liv.

5 kommentarer:

Odd Frantzen sa...

Vi ønsker oss alle trygge lokalsamfunn. Og da håper jeg for Guds skyld at landsmøtet til Høyre ikke vedtar forslaget fra Unge Høyre om å åpne ølkranene enda mer. Alkhol er i stor grad med på å skape utrygghet og kriminalitet. Jeg håper "de voksne" i Høyre forstår dette bedre enn Unge Høyre.

Anonym sa...

Debatten om voldtekt her i Norge er virkelighetsfjern. Problemet er at mange innvandrere har annet syn på voldtekter enn vi har her i naive og uskyldige Norge. Noen rapporter fra det sørlige Afrika kan illustrere hva jeg mener:

(Sitat)

Det er anslått at en kvinne født i Sør-Afrika har en større sjanse for å bli voldtatt enn å lære å lese. En av tre av de 4000 kvinnene avhørt av Community of Information, hadde blitt voldtatt det siste året. En undersøkelse foretatt blant 1500 skolebarn i Soweto township, sa en fjerdedel av alle guttene intervjuet at «jackrolling", et begrep for gjengvoldtekt, var moro. Mer enn 25% av sørafrikanske menn innrømmet i en undersøkelse å ha voldtatt noen, og av disse, sa nesten halvparten at de hadde voldtatt mer enn én person. Det er anslått at 500 000 voldtekter blir begått årlig i Sør-Afrika. Et 2010 studie ledet av den offentlig finansierte Medical Research Foundation sier at i Gauteng-provinsen, innrømmet mer enn 37 prosent av mennene at de hadde voldtatt en kvinne . Nesten 7 prosent av de 487 mennene i undersøkelsen sa at de hadde deltatt i gjengvoldtekt.

Sør-Afrika har noen av de høyeste forekomst av barn og baby voldtekt i verden med mer enn 67 000 tilfeller av voldtekt og seksuelle overgrep mot barn rapportert i 2000. Grupper mener at mørketallene kan være opptil 10 ganger dette tallet. Den største økningen i angrep var mot barn under syv. En rekke høyprofilerte baby voldtekter siden 2001 (inkludert det faktum at de kreves omfattende rekonstruktiv kirurgi for å gjenoppbygge urin, genital og mage) økte behovet for å løse problemet sosialt og juridisk. I 2001 ble en 9 måneder gammel baby voldtatt av seks menn, i alderen mellom 24 og 66, etter at spedbarnet hadde blitt forlatt uten tilsyn av hennes tenåringsmor. En 4 år gammel jente døde etter å ha blitt voldtatt av sin far. En 14 måneder gammel jente ble voldtatt av sine to onkler. I februar 2002 ble et 8-måneder gammelt spedbarn angivelig gjengvoldtatt av fire menn. Barnet har krevd omfattende rekonstruktiv kirurgi. Det 8-måneder gamle spedbarnets skader var så omfattende at det oppsto økt oppmerksomhet om barnevoldtektene. En vanlig myte hevder at seksuell omgang med en jomfru vil kurere en mann med HIV eller AIDS. Barnemisbrukere er ofte slektninger av sine ofre - selv deres fedre og verger. Ifølge forsker Suzanne Leclerc-Madlala, er myten om AIDS ikke er begrenset til Sør-Afrika. AIDS forskere i Zambia, Zimbabwe og Nigeria har fortalt at myten også finnes i disse landene og at den får skylden for den høye frekvensen av seksuelle overgrep mot små barn..

http://www.rape.co.za/index.php?option=com_content&task=view&id=875&Itemid=64

(Sitat)

En undersøkelse fra 2009 av Sør-Afrikas Medical Research Council fant at én av fire menn innrømmer å ha voldtatt noen, mens 62 prosent av guttene over 11 mener at det å tvinge noen til å ha sex ikke er en voldelig handling, og en tredjedel tror at jenter liker å bli voldtatt .

http://www.independent.co.uk/news/world/africa/south-africas-shame-the-rise-of-child-rape-1974578.html

Når man så i tillegg vet at disse mennene tror at skandinaviske kvinner er særdeles lette på tråden, skal man ikke bli forbauset over et kulturcrash når disse mennene kommer til Norge.

Ove Kristian Furelid sa...

Menn som voldtar har ofte traumer og store psykiske problemer etter krig og eventuell tortur i hjemlandet. Noen som har hørt om en norskpakistaner som har voldtatt? Neppe og det er fordi de ikke har flyktet fra grusomheter, men heller har kommet til Norge grunnet arbeidsinnvandring.

Skal vi hindre en del voldtekter må både opplysning om kvinners verdi samt bedre psykisk helsevern for traumatiske flyktninger komme i fokuks. Nytter ikke bare å ta gatene tilbake ved hjelp av natteravner og mer synlig politi, vi må også gripe hovedproblemene som innebærer mye hjelp til bedre mental helsevern av innvandrere og mer infomasjon. Vi må rett og slett åpne opp pengekassa og komme ondet til livs eller rett og slett redusere innvandring fra for eksempel muslimske land. Det handler om kvinners rettigheter.

Johanne sa...

kjempefint at du tar opp dette. Voldtekstofre i Norge er undervurdert og må til aksjon!

Anonym sa...

@Ole Kristian Furelid
------------------------beginquote
Noen som har hørt om en norskpakistaner som har voldtatt? Neppe og det er fordi de ikke har flyktet fra grusomheter, men heller har kommet til Norge grunnet arbeidsinnvandring.

------------------------endquote

Jeg vet ikke hvor du har lært å lire av deg uetterrettligheter med slik selvfølge, men det er jo andre elementer ved din kommentar som tyder politisk korrekte meninger avgitt som betinget refleks.

Her er et lite bidrag til voksenopplæringen din:
https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/oslo/Vedlegg_104.pdf
Se. f.eks tabell 11, side 14

Velkommen til virkeligheten(TM)

Cassanders
"Beware of the man who works hard to learn something, learns it, and finds himself no wiser than before.
He is full of murderous resentment of people who are ignorant
without having come by their ignorance the hard way."

Kurt Vonnegut (Cat's Cradle)