Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, mai 29, 2011

Måtte livnære seg ved å jobbe

I et samfunn der et av regjeringspartiene mener at trygd er et adelsmerke, burde det kanskje ikke overraske noen at det å ha en jobb blir en del av lidelseshistorien til vår elite. I Dagbladet Magasinet kan vi lese et langt intervju med forfatteren Dag Solstad. Solstad var bare 11 år gammel da faren døde.
"Den ni år eldre broren hadde dratt til sjøs, og moren Ragna måtte livnære seg ved å selge sko."

Nå betviles det ikke at det er tøft å oppfostre et barn som enslig mor, verken da eller nå. Men å måtte livnære seg ved å ha en anstendig jobb burde faktisk være regelen, ikke unntaket.

2 kommentarer:

Lord Bassington-Bassington sa...

Dessuten mener vel Vampus at skoselgere er samfunnets krumtapper?

Syltegeek sa...

Tanken om at trygd er velferdsstatens adelsmerke er et uttrykk for å være stolt av at vi som samfunn tar vare på dem som trenger det, ikke en oppfordring til å ikke jobbe, eller en tanke om at jobb er en uting.

Jeg kan tenke meg at på begynnelsen av femtitallet var det hardt å gå fra husmor til familieforsørger - fordi i samfunnet vi hadde da var regelen en annen. Hadde det handla om i dag hadde saken vært en ganske annen.