Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, august 03, 2011

Rosenes by?

Skal terroraksjonene endre Oslo fra Tigerstaden til Rosenes by?

DET ER LETT Å LA SEG RIVE MED i den spesielle stemningen som fulgte etter terroraksjonene. Det er helt riktig å ville minne de som måtte bøte med livet for terroristens ugjerninger. Men er det riktig å endre på elementer i byrommet for å markere tragedien?

Stortorget overtok som byens sentraltorg etter Christiania gamle torg i 1736. Når veiavstander til Oslo vises på veiskilt, er avstanden målt til Stortorget. Torget er storebroren til Lilletorget, der ”Neven og rosen” er plassert. Ville det ikke være galt å endre navn på Stortorget, eller Rådhusplassen for den saks skyld, som følge av en terroraksjon?

Les hele innlegget i Bypatrioten.

2 kommentarer:

Bjørn Inge H Lorentzen sa...

Jeg for min del vil benytte anledningen til å minne deg på at du, med mindre du har egen linje til det hinsidige, neppe er i stand til å minne døde mennesker om noe som helst. Derimot kan du selvsagt minnes dem.
Denne leie ordbruken - lei gitt omstendighetene - deler du dessverre med vesentlige deler av pressen her til lands, har jeg registrert.

Anonym sa...

Forslagene i media forundrer meg. Ingen steder bør endre navn. For meg føles det som å ære gjernings- mannen.

Youngstorget er riktig sted for et minnesmerke. Her har Ap sitt hovedkvarter. I tillegg er det kort avstand til regjerings- kvartalet og ligger sentralt til i Oslo