Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, april 28, 2010

Trangsynte velgere - eller foraktfulle politikere?

Samme dag som Sir Alex Ferguson omfavner Labour under valgkampen i Storbritannia, scorer Gordon Brown selvmål ved å kalle en arbeiderpartivelger for trangsynt. Det i seg selv burde egentlig ikke være en nyhet. Mer interessant er hans spørsmål om hvem som hadde latt kvinnen komme i kontakt med han. De som fortsatt tror at politikk og valgkamp handler om at folk flest kommer til ordet tar skammelig feil. "Folket" er silt ut og valgt etter hvordan de kan få kandidaten til å fremstå mest sympatisk. Å da møte egne "trangsynte" velgere fra arbeiderklassen som stiller helt legitime spørsmål om de stadige skatteøkningene som går utover vanlige folk og den økte innvandringen kan selvsagt være beklemmende. Journalister er jo altfor dannede - eller fjerne fra folk flest - til å gjøre nettopp det.

Alex Ferguson er bragt inn i et mediastunt for å gi et ekstra løft til Labours kampanje for å nettopp oppmuntre vanlige arbeidsfolk til å stemme på dem. Ferguson kritiserer David Cameron for å kun "helping his own sort" - altså ivareta de rike og priviligerte.

At Alex Fergusons selv tjener rundt en million i uka for å trene drittunger med ego på størrelsen med Sponheims for å sparke ball til en ukelønn som overgår en norsk statsministers årslønn gjør han jo desto mer representativ for de "trangsynte" velgerne som Brown så åpenbart forakter, eller hva?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Er ikke alle AP/Labour velgere trangsynte da?

Mr Automator sa...

alle politikere sier sånt. brown var bare uheldig at mikrofonen sto på.

Anonym sa...

Uheldigvis er jo de vanlige folkens bare godt for en ting: valget.Er den over blir jo sjenerellt alle løftene glemt.Hadde en politikker tjent så mye som en gjennomsnitts person, kunne verden nok bli litt ærligere.Men hvem er jeg som våger å ønske slikt? Jo, bare en menneske som ikke er mer verdt enn stemmen sin.Kanskje burde jeg bli politikker da å gjøre det bedre? Å vent, jeg er jo ikke innflytelsesrik nok, for å nå så langt...

Ferrari27 sa...

Hehe, så sant så sant. Lille-Stoltenberg hadde jo også en slik fadese før sist valg, men journalisten i VG fikk bare skrevet det som noen bisetninger i en sak om hvadetnåvarJensgjorde.

Anonym sa...

Du kan da ikke mene at dette var et problem? Ja vel, dårlig PR, men de fleste politikere er veldig misfornøyde med velgerne en gang i blant, akkurat som de fleste er misfornøyde med en eller annen til tider. At han, etter å ha pratet med en dame han ikke deler meninger med i det hele tatt, serverer noen kommentarer om hva han mener om henne er ikke fælt i det hele tatt. Hva er det som er verre med dette enn når den vanlige mannen i gata gjør det samme daglig? hans eneste problem var mikrofonen, dårlig PR er dårlig PR.

Hva slags meninger han selv har er en annen sak.

Og ikke generaliser fotballspillere. Det har kommet fram en del ufyselige drittunger, men det er flere skikkelige folk. Gutta til Ferguson er da også en rimelig likandes gjeng, med sterke tradisjoner og flotte veteraner som holder guttungene på jorda.

Gullstandard sa...

http://www.opplysningskontoret.org/2010/04/24/kommunistgruppa-tjen-folket-skifter-navn-til-bytt-folket/

Mike A. sa...

Vel, det er jo ikke de beste folkene som blir politikere, noe vi ser tydelig både i England og i Norge. Og de få som faktisk viser at de evner å tenke selvstendig, befinner seg desverre ikke i samme parti (og det gjør det ikke lett å være velger).

Nei, alt vi kan gjøre er å krysse fingrene og håpe at politikerene ikke gjør for mange feil... og stemme på de man tror ødelegger minst.