Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, april 29, 2010

Men lagre data om hele folket, det skal de..

Holde graderte navnelister på ansatte i den norske etterretningstjenesten hemmelig klarer de ikke, men å lagre omfattende data om alle norske borgeres kommunikasjonsvaner og hvor de befinner seg (geodata) - det skal de.

Jada.

Arbeiderpartiet står fast på sin intensjon om å innføre EUs datalagringsdirektiv og Høyre vingler videre. Argumenter mot - uansett hvor mye man underbygger disse - preller av som vann på gåsa. At forsvarsdepartementet frykter at dersom uvedkommende klarer å få tilgang til dataene som lagres, vil mobiltelefonen alene gjøre det mulig å kartlegge bevegelsene og sikkerhetsmønstrene til for eksempel statsministeren, regjeringsmedlemmer, beslutningstagere og andre nøkkelpersoner i Norge.

Men for all del. Dersom vi kan få et effektivt verktøy for å etterforske mobbing på internett så er det vel verdt det..

Oppdatert: Forsvaret har gitt opp å fjerne sensitive data fra nett.

8 kommentarer:

Anonym sa...

ca 250 millioner kroner i årlige kostnader for DLD. Tror politiet har lyst å få brukt de 250 millionene i året på noe annet enn dette

Anonym sa...

Notdmenn er born to be cheap.
Politidiktaturet Gestapo er her allerede de veit om din eneste fis de har lagt den paa flaske (Øysten Sunde).
De fleste i etterretningen er Høyreekstreme og en fare for demokratiet i seg selv ...

VamPus sa...

Første Anonym: For meg høres det ut som om Arne Johannessen ville gitt sin høyre arm for DLD. Så lenge politiet kan overlate kostnadene til teleoperatørene, vel og merke...

Anonym sa...

hehehe.. vedder på at søk i basen etter "de ikke-så-hemmelige agenter" straks øker inntil de får sperret det. Det er neppe bare norske borgere blant ansatte rundt om som har adgang heller, så før de vet ordet av det, er hele listen i utenlandske hender. Der får de igjen for dilla med å lagre så mye info i databser. NAV som også har adgang til å lese sykejournaler til alle borgere..fysj.

Anonym sa...

"Der får de igjen for dilla med å lagre så mye info i databser."

Jeg er veldig spent på å få vite hvordan NAV skal regne ut feks riktig pensjon uten å ha lagret info om arbeidsforhold.

kennedy75 sa...

Ja dem skal kjøre alt på data noe som kommer til og slå tilbake,dem bruker krig føring nå på og ha gps utstyrte soldater.,. noe som kan vere lukrativt for en god hacker osv.,. se posisijon til fi osv. tenk folk ikke bruk electronic osv vi begynner og bevege oss i en stygg verden,.kontroll kontroll vil noen ha og hvem er det ???

Anonym sa...

75 - så det er iq'en, det altså?

Thomas R sa...

Teleoperatørene vil nok ikke ha DLD-jobben. Sikker lagring av enorme mengder data er ikke lett. Hackere rundt om i verden følger oss med falkeblikk, bokstavelig talt. Vi er nemlig i ferd med å bli byttedyr...

Hvis Ap og Høyre innfører DLD så kommer de til å angre. Det er forresten helt uforståelig for meg at tilsynelatende oppegående mennesker kan si ja til direktivet.

Det vil tvinge kriminelle til å bli smartere, og skape(øke) det ulovlige marked for persondata.

...og VI får regningen!