Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, april 16, 2012

Pikk eller pung?

Hva gjør folk fra Oslo Vest når de begynner å bli vulgærdrita og rasshøl? Jo, de kaller seg noe annet og sier de er fra østkanten.

Pikk eller pung var spørsmålet som ble stilt i baren i Hemsedal da en jentegjeng, som inkluderte VamPus, kom tassende inn. En karakter i selvlysende skiutstyr fiklet med buksesmekken, og i min naive verden trodde jeg at det var det gamle 'bytte nese med tommel'-trikset man gjerne bruker ovenfor barn. Det var det ikke. Det viste seg å være pung.

De som kjenner meg godt kan jo tenke seg ansiktsuttrykket og himlingen med øynene. Harrytasser i selvlysende klær er ikke min sterke side. Det var helt greit å snu ryggen til å gå. Men hylingen fra publikum inspirerte en annen karakter til også fikle med buksesmekken. Deretter tok han (visstnok, jeg hadde som sagt snudd ryggen til) et nytt, og for meg hittils ukjent, partytriks, og sa at han skulle veksle en femmer for en av jentene. Denne latet han som han svelget, for deretter dunke seg i brystet, riste litt på overkroppen og så ta ut sin penis og riste ut fem kronestykker han på forhånd hadde puttet inn bak forhuden. Les gjerne siste del av setningen en gang til.

Hva er det som får voksne menn til å ville dytte pikken sin i trynet på vilt fremmede slik?

Man kunne faktisk nesten forstått det om det var drittunger på 18 år som skulle kjekke seg for jevngamle i baren, men vi snakker her om førtiåringer pluss med giftering og barn.

For min del ser jeg ingen grunn til å oppmuntre oppførselen med verken hyl eller latter, men folk reagerer jo forskjellig. Jeg har fått folk - altså menn - kasta ut av utesteder for lignende oppførsel. Men hvis du som kvinne reagerer på dette - hva tror du blir sagt da? Jo, da blir du først beskyldt for å være humørløs, deretter får du høre at 'litt må du vel tåle'.

Ja, jeg tåler litt. Jeg tåler faktisk ganske mye. Men jeg finner meg faktisk ikke i at voksne menn oppfører seg som komplette idioter og setter andre i en utrolig ubehagelig situasjon.

Men her er det jeg lærte - når menn og kvinner fra Oslo Vest og Bærum oppfører seg vulgærdrita og som komplette rasshøl, vet du hva de gjør da? De later som de heter noe annet og sier de er fra østkanten. En spesifiserte faktisk Veitvet, antakeligvis fordi Jonny fra Stovner er opptatt. De samme folka har rimelig fantastiske fordommer mot hvordan det er på østkanten, og holder seg ikke for gode til å la være å uttrykke dette.

Tilfeldigvis er jeg fra Veitvet. Et fantastisk sted å vokse opp, og mormor bor der enda. Jeg har aldri opplevd at noen fra Veitvet, eller fra østkanten, oppfører seg i nærheten av så vulgært. Mulig jeg er for lite i Hemsedal.

Jeg kommer derfor til å anta, på bakgrunn av faktiske erfaringer, at alle vulgære rasshøl jeg møter i fremtiden er fra Oslo Vest og Bærum, uansett hva de sier.

Fritt etter Carl I Hagen: ikke alle fra Oslo Vest er vulgære rasshøl, men er alle vulgære rasshøl er fra Oslo Vest?


- Posted using BlogPress from my iPad

13 kommentarer:

Onar Åm sa...

Selv om den slags atferd er ubehagelig mens det står på finnes det faktisk en måte å "avvæpne" slike folk uten å selv fremstå som "humørløs." Når noen drar frem pikken eller pungen sin drar du simpelthen frem kameraet og sier at "DETTE må vennene mine på Facebook se!" Da kan jeg love at det er slutt på "moroa."

Det aller, aller kjekkeste med denne teknikken er at absolutt ingen kan beskylde deg for å legge ut private bilder uten noens tillatelse, fordi du tok et bilde på et svært offentlig sted. Moral: hvis en ikke har lyst til å ha pikken/pungen sin spredt over hele internett, hold den inne mens man er på et offentlig sted.

Lene Johansen sa...

Jeg har en venninne her i USA som alltid, og da mener jeg ALLTID, har en nedlatende, ydmykende kommentar som svar på slik oppførsel, og en del lignende, like testosterondrevet oppførsel som er litt mindre visuel. De insinuerer som regel at individer kompenserer for manglende evner i sengen, og stopper munnen på selv hardbarka kule typer i West Philly...

Morten Skåningsrud sa...

Neste gang noen vifter med snurrebassen i ditt nervær anbefaler jeg denne frasen på det varmeste.
"aaaah, fader, visste det var noe jeg hadde glemt på butikken, Ostepop!"

Anonym sa...

Akkurat som du ikke kjører til Strømstad for å handle, bør du la være å dra på såkalt norsk høyfjellsferie.

Hele Hemsedal, Geilo, og de traktene der, eies av harryvestkantfolk, på samme linje der strømstad er harryhovedstaden.

Det du beskriver som "idiotisk" er kulturelt betinget, du kan derfor ikke påberope deg "rett syn" og kalle andre for idioter. Hvis du tar danskebåten, eller hvis du går på John's, er du nødt til å akseptere at disse stedene befolkes av "idoiter", som heller bør referes til "folk med andre preferanser og oppfattelser av adferd".

Jeg tror du hører mer hjemme på Farris Bad, enn på et par plastplanker oppi jotunheimen.

Undre sa...

anonym 21:40:

"Det du beskriver som "idiotisk" er kulturelt betinget, du kan derfor ikke påberope deg "rett syn" og kalle andre for idioter. Hvis du tar danskebåten, eller hvis du går på John's, er du nødt til å akseptere at disse stedene befolkes av "idoiter", som heller bør referes til "folk med andre preferanser og oppfattelser av adferd"."

Å gud. Nå ga du meg en god latter. Jeg leste nemlig det avsnittet som om det var et forsvar for blotteres rett til å eksponere underlivet til hvem de vil når de vil uten å måtte bli krenket av uinformerte mennesker som ikke skjønner at det er noe de må finne seg i når de var så dumme å reise ut av hovedstaden og forventer at folk følger Norges lover. Haha. Det skulle tatt seg ut om det var det du mente ass. Hohoho!

Unknown sa...

"Jeg tror du hører mer hjemme på Farris Bad, enn på et par plastplanker oppi jotunheimen."

Sammen med en middeladrende AP-politiker?

Anonym sa...

Sånn går det når Kvinner for porno har av-vulgærisert samfunnet :-)

Myriam sa...

"Jøss, jeg visste ikke at de kom i så små størrelser..."

Fungerer hver gang...

Dag-Erling Smørgrav sa...

Madammen og jeg er vel garantert vanekriminelle siden vi bor på Romsås... eh, vel, hvis man ser bort ifra at vi begge har høyere utdannelse – madammen endog doktorgrad – og at vi begge jobber på UiO, hun som forsker og jeg som overingeniør på USIT.

Jeg vokste opp på vestkanten, men jeg blir pinlig berørt når jeg av en eller annen grunn befinner meg på Frogner eller Majorstuen på en fredag kveld.

@Onar Åm: selv om bildet er tatt på offentlig sted kan det ikke legges ut uten avbildedes tillatelse, medmindre bildet har «aktuell og allmenn interesse». Denne bestemmelsen (åvl § 45c) gjelder dog merkelig nok kun dersom avbildede er eller har vært bosatt i Norge (åvl § 58).

Ove Kristian Furelid sa...

Veldig barnslig oppførsel av vestkantmennene. Og det at de skylder på østkantfolka gjør det heller ikke noe bedre. De bør ta ansvar seg for sine anledninger. Lurer på om de ikke mentalt sett forlatt russetiden egenlig?

Anne Sparre sa...

Du bekreftetr alle mine fordommer mot og oppfatninger av pengesterke vestkantharryer.
Atferden er lett observerbar i deler av Oslo også.

Jeg tenker meg at den slags type menn og damer finner hverandre og fortjener hverandre.

Helle sa...

"Hva er det som får voksne menn til å ville dytte pikken sin i trynet på vilt fremmede slik?" - skriver du.
Jeg kjenner jeg lurer litt på hva som får voksne menn til å dytte fem kronestykker oppunder forhuden og gå slik på by'n.

Johnnyboy sa...

Jeg kjenner litt på at jeg hånflirer av alle bedrevitere som kan snakke så bombastisk om vestkantfolk generelt. Som om det er en egen art av mennesker. Det er ikke rent få mennesker i dette landet som er vestkant-wannabee´s. I form av klær, væremåte, designpreferanser, "verdier" osv. osv.

Gjerne ungdom fra Bærum har en lei tendens til å eksponere seg som de verste vestkantfolkene, og da er det gjerne mindreverdighetskomplekset som slår inn.

De færreste folk fra vestkanten velger Hemsedal som skidestinasjon. Hvor vi faktisk drar vil jeg heller ikke fortelle, naturlig nok.

Det påfallende er at ca. halvparten av alle boligeiere her snakker dialekt. De har rett og slett, når de fikk råd til det, kjøpt seg opp og inn i et sosialt lag, en subkultur de ikke har tilhørighet til - eller passer inn i, fordi de beundrer den (og enn så lenge man ikke har råd til det, så er vestkanten "teit").

Disse vulgærinnflytterne er ikke vestkantfolk, de er fra resten av landet. Svært ofte, naturlig nok, er det mange rundt i landet som gir seg ut for å være, eller ønsker å fremstå som, fra Oslo vest - uten å ha den ringeste idé om hvordan ekte vestkantfolk er. Som bl.a. folk fra Tveita, eller folk flest som tror noe om noe de ikke vet. Så blir det parodi på parodien da, uten å skjønne det.

Vestkantfolk har i utgangspunktet ikke så mye mer felles enn postnummer. Det er mangfold her óg. Dog underrepresentert av folk som er mørkere i huden.

Så istedet for å kommentere detaljene på "pikk eller pung", anbefaler jeg dere til neste gang heller peke på vedkommende og si "ekte eller wannabee?", og så finne ut av folkeregistrert adresse og dialekt/oppvekstområde.