Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, april 20, 2012

Reformasjon og nye medier


Hva skjer med sosiale medier når flere og flere voksne tar det i bruk, spurte programleder Jenny Skavlan i NRKs Tweet4Tweet. Programmet er i opptak og godt redigert, i motsetning til de nye mediene programmet liksom skal omfavne. Det er egentlig litt rart at et mediehus som har de ekstremt kompetente folka i NRK Beta på huset, klarer å komme opp med et slikt programkonsept. Litt som VG Digital – bilaget som kun kommer på papir.
Ifølge min nye yndlingsnettside, whendidyoujointwitter.com, kom Skavlan på Twitter 11. oktober 2009, omtrent ett år etter Elisabeth Skarsbø Moen, som var en av kveldens gamlisgjester. Riktignok satte Skarsbø Moen etter hvert skapet på plass ved å vise til at begreper som LOL bare var så IRC på 90-tallet. Det kan jo nevnes at det ukronede «kongeparet» på Twitter er de femti år gamle Johan H. Andresen og Elin Ørjasæter. Tom Berners-Lee, også kalt internetts far, fyller 57 i juni. Likevel tror noen at «nye medier» er de unges kanal.
Les hele kommentaren om sosiale medier i Kampanje.

1 kommentar:

Ove Kristian Furelid sa...

Skummet gjennom hele artikkelen. For å gjøre det kort her som jeg pleier å gjøre, så får jeg skrive at man skal være noenlunde edru når man er på sosiale medier. Det gjelder både for politikere og andre storfolk som for andre arbeidsfolk. Ja, Twitter kan brukes til mye nyttig, men folk kan også bruke Twitter og andre medier til å misbruke sin ytringsfrihet. Er man lur så skriver man ikke at sjefen er en psyko type enten han er det eller ikke, eller at en politiker kommer med upassendes kommentarer etter en fornøyelig fest hvor han eller hun har inntatt noen glass alkoholholdig drikke.

Men det aller beste med de elektroniske medier er at de kan forandre på samfunnet hvis de brukes på rett måte. For eksempel det å møtes på en demonstrasjon mot en verkebyll av et regime eller noe sånt. Da er det nyttig selv om det er smertefullt for toppfolka å høre sannheten.

Ellers så brukes Twitter for det meste av kjendiser for å fortelle om det siste kjolekjøpet og så videre. Men at mange bruker slike medier betyr at de kommer til å bli enten meldingene de sender ut, er matnyttige eller bare underholdende. Men det er først når folk enten bruker for eksempel fjesboka til å skrive i fylla eller at man bruker Twitter for å komme med noe kjempeviktig og relevant at de mediene kommer i andre medier og på folkemunne.