Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, april 06, 2012

Landbruksminister på harryhandel

Norske politikere mener jo som kjent det er "harry" at nordmenn flykter unna skatte- og avgiftsregimet i Norge ved å kjøpe dagligvarer i Sverige.

En enkel måte å gjøre nordmenn mindre harry på, kunne jo vært å justere skatte- og avgiftspolitikken til å nærme seg våre naboland, men nei. Det skulle tatt seg ut. Norske politikere går heller motsatt vei, og øker skatte- og avgiftstrykket her hjemme, for så å dra på harryhandel selv. På en dag hvor de nekter norske butikker å holde åpent.

I skrivende stund har landbruksminister Lars Peder Brekk fra Senterpartiet toppsaken på VG Nett med nettopp en påskehandeltur i Sverige. Brekk satte selv opp matmomsen fra 14% til 15% fra 1. januar.

En som så Lars Peder Brekk på flesketur var melkebonden Dag Arvid Totland. Totland har vært melkebonde i ti år på Sørli i Nord-Trøndelag og sier til VG at kommunen og bøndene sliter med svenskehandelen. Totland skal visstnok ha reagert spontant da han så landbruksministeren forsyne seg av de billige, svenske matvarene.

- Jeg gikk bort til ham og sa at jeg syntes han burde handle i Norge og ikke i Sverige.

Sa den slitende melkebonden Totland. Som sikkert bare var i ICA-butikken Gränsbua i den svenske kommunen Gäddede ved en ren feiltakelse.

Det er ikke å spare penger som er harry, ei heller å unngå norske avgifter. Å kritisere andre for det man gjør sjøl derimot, DET er harry det. Enten man er bonde eller politiker eller begge deler.

Er grensen snart nådd?


Men siden landbruksministeren brukte skjærtorsdagen, harryhandelelens julaften, nyttårsaften og 17. mai på en gang, så lurer jeg mest på om han kjørte bortover med rumpa ut av vinduet mens han sang på CC Cowboys mellom slurkene fra ølboksen. Men det holder kanskje å bli tatt med buksene nede på annet vis?

Disclaimer: Vi har ti brett med Ramlösa, kjøttdeig, grillspyd, eplesider og dopapir og mye mer etter våre egen handletur tidligere i uka.

4 kommentarer:

Erlend Wiborg sa...

Skal bli spennende å høre forklaringen til Brekk fremover ja :)

VamPus sa...

At butikkene var stengt i Norge er jo ingen unnskyldning. Stengningsloven er jo opprettholdt av regjeringen.

Anonym sa...

Kan du lage sminkevideo?

Håkon sa...

Hei Vampus.
Hyggelig å lese dine tanker innimellom og også se at du blir en stadig sterkere profil på blogghimmelen.

Det underliggende her er den evindelige likheten som venstresiden kjemper for og som stadig slår sprekker.

I kjjølvannet av Stortingspensjonssaken ble det diskusjon om vilkårene for lederne våre. Mange er indealistiske og sier at de som er på Stortinget er av folket, valgt av folket og skal ha betingelser som folket.

Det må de få lov til å mene. Jeg mener at ledere kanskje skal være bedre kvalifisert enn gjennomstittet, men la nå de få lov til å mene at snittet er godt nok.
Da kommer vi til oppførselen. Skal vi da forvente mer av disse menneskene enn av snittet av befolkningen når argumentasjonen nettopp er at de skal være snittet av folket?

Er det ikke feil å si til Brekk ( og andre) at du er ansatt av folket, du har lønn og betingelser som ikke er spesielt høye fordi du skal være en del av folket, men du får ikke lov til å gjøre som er helt vanlig å gjøre?