Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, januar 29, 2013

Slipp mannen fri!

Kvinner taper økonomisk selvstendighet og pensjon når de velger vekk inntektsgivende arbeid til fordel for å være hjemme eller bare jobbe deltid. Men hva taper mannen?

Er det riktig at kvinner kan kreve at mannen jobber mer for at hele familien skal kunne leve av hans lønning, slik at far er borte fra barna hele oppveksten? Og hvis kvinner ikke vil jobbe heltid, så er det et problem for hele helsesektoren. Da bør vi kanskje droppe kvinnene og rekruttere flere sterke, heltidsjobbende menn?

Les hele kronikken om Mannens frie valg i VG her.

Lesetips, litt ymse:

- DNs Sofie Mathiassens Kvinners valg og Konesubsidiene

Offentlige ansatte har allerede brukt opp oljefondet  - hvis du ikke jobber, hvem skal da sørge for din velferd?

Velferdsgodene spiser opp handlingsrommet - vi må enten betale mer skatt eller kutte velferdsgoder. Skal de som jobber måtte betale mer eller skal de som velger å ikke jobbe begynne med det og dele på byrden?

- Kvinner taper penger og pensjon hver eneste dag hun velger å være hjemme - krev at mannen sparer pensjon som erstatning for tapt arbeidsinntekt og pensjonssparing.

Fedre ruineres i barnefordelingssaker - siden mor ikke jobber eller er lavt lønnet, får hun fri rettshjelp

5 kommentarer:

Ole Hansen sa...

Takk for en strålende artikkel. Jeg liker den vel fordi jeg kjenner meg igjen i det du skriver og har hevdet tildels det samme budskapet lenge.

Jeg har også stilt spørsmålet om hvorfor menn i dag fortsatt er villige til å betale den kostnaden for kvinnenes valg.

Jeg harkommet fram til at den grunnleggende årsaken er todel og du er innne på den selv:

1 Kvinners har monopol på offerrollenDet høres kanskje rart ut, men jeg tror dette er et forhold som låser menn i roller som de ikke vi ha eller mestrer. Ta det som en mann sier vi. Hvilket i mitt volabular betyr: Du må ikke syte, men ordne opp selv.

Mens når det gjelder kvinner kan du jo bare sjekke ulike likestillingsombuds vinkling på problemstillingene over år. Kvinner er stort sett offer for feil samfunnsstrukturer, holdninger og politikk og "noen" har skyld i dette og "noen" må ordne opp. Menn og gutter derimot må ta seg sammen, uansett om det gjelder skoleprestasjoner eller karriere2. Kvinner er fortsatt den som foretar valget av livspartner


Det betyr at "hun" kan sette krav til beilerens rolleforståelse. Jeg tror menn er fullt ut klar over dette - og tilpasser seg. Foreksempel en klassisk karriereforståelse som gir økt makt og økonomisk evne noe som igjen øker attraktiviteten på kjønnsmarkedet. 7 av 10 kvinner sier jo at de kan tenke seg å bli forsørge.


Oppsummert: Kvinner er ofre og menn ... ja de får "Ta det som en mann"?

Gunnhild Corwin sa...

Å fy faen. Kvinnen er offer?
Og hva med deg, stakkar, som blir valgt eller ikke valgt som livspartner? Har du ingen egne valg?
Er du et offer?

Ole Hansen sa...

Uff - Ida da, ble du SÅ provosert ...

Gunnhild Corwin sa...

Ida?

Ove Kristian Furelid sa...

Når det gjelder forskjellen mellom kvinner og menns yrkesdeltakelse, så kommer det at førstnevnte tar seg av barn og tar seg fri når ungene er syke og så videre. Og menn tar gjerne jobber hvor de tjener mer enn det kvinner gjør.