Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, mars 13, 2008

Client no 9

Altså, for min del så lurer på hvordan toppledere fortsatt tør å gjennomføre alt fra hårete forretningstransaksjoner, til.. vel, hmm.. noe mer barberte... Tror de virkelig fortsatt at de kan komme unna med det?

Men når nå avgåtte guvernør i New York, Eliot Spitzer, ble kalt kunde nummer ni, så må jeg innrømme at jeg er litt interessert i hvem som er kunde nummer 1-8.

Hvilket parti tilhørte forresten Spitzer? Ikke fått det med deg? Nei. La meg si det på den måten - hadde han vært republikaner så hadde det stått i overskriften. Når det ikke står noe, så kan du trygt anta at han tilhører det partiet norske medier sympatiserer med.

15 kommentarer:

Strå sa...

Det har stått i alle de norske mediene jeg har lest (Aftenposten, Dagbladet, Dagsavisen...) at Eliot Spitzer tilhører Demokratene. Det det har stått mindre om, men som Dagsavisen gjør et poeng av i dag, er hans tilknytning til Hillary Clinton.

Sitat: "Ikke minst for Hillary Clinton kan skandalen virke negativt. Spitzer er en av Clintons støttespillere, og saken rundt han kan vekke mange minner hos velgerne om skandalen rundt Bill Clinton på 1990-tallet."

Ikke en gang Foxeide TV-selskaper og aviser nevnte Spitzers kontakt med Clinton før i dag.

Mener du at Fox-mediene er arbeiderpartivennlige eller mener du at Dagsavisen er Republikanervennlig? Eller tok du feil?

Anonym sa...

spitzer betalte for seg ,dyrt riktignok i sterk kontrast til ali som skal ha det gratis av uvillige jomfruer i paradis.

VamPus sa...

strå: Jeg er klar over at det har vært skrevet om (og er heller ikke vanskelig å finne ut av om man gidder). Men av mediedekningen så langt så har jeg stusset over mangelen på benevnelse. De har ikke brukt "Guvernør Spitzer fra Demokratene" i nyhetssendingene, mens jeg lignende saker har hatt "den republikanske xxx" i ingress.

Legg for øvrig merke til neste gang du ser en norsk ordfører som det skrives noe positivt om og se om det står partibenevnelse bak. Likeledes på negativt. Har ikke bedrevet forskning på dette, men har begynt å sjekke aktivt og mener å se en tendens, ja.

Salt sa...

Dette ble vel litt synsete av Vampusen, men dog er jeg enig i observasjonen. Er det ikke ca. 80% som har politiske sympatier fra Ap og mot venstre? De andre 20 jobber i DN og Finansavisen.
En annen ting er at Spitzer har en grunnleggende rett til å kjøpe en tjeneste av et annet menneske. Han har ikke brutt noen menneskerettigheter, og jeg vet ikke om han har brutt lover. Det er selfølgelig umoralsk å bryte den ekteskapelige kontrakt, men det er en sak mellom han og kona. Det som først og fremst har felt ham er at han har ført en skinnhellig og hyklersk krig mot "big business" og meglermiljøet ved New York børsen, og gjort seg populær på det. Så viser det seg at han var pill råtten selv, og mye værre enn de verdiskapende menneskene han bygde sin karriere på å rakke ned på.

Han er tydeligvis et avskyelig menneske, men har seg selv å takke for at han nå krasjer med så total kraft mot den harde bakke.

Strå sa...

Jeg må innrømme at jeg ikke har telt hvor ofte partitusilknytning nevnes i negative vers positive saker og hvem som nevnes. Det blir likevel helt feil å bruke denne saken som eksempel.

Se bare på Dagsavisens artikkel om saken på tirsdag 11/3:
"Clinton taus om Spitzers sexskandale
Hillary Clinton vil ikke kommentere avsløringen om at hennes nære politiske venn Eliot Spitzer har kjøpt sex av en luksusprostituert."

Kan det virkelig være nødvendig å ha med "Demokrat" flere ganger? Hvem pokker vet ikke at Clinton er Demokrat?

Jeg merker meg at verken vampus eller salt kommenterer at heller ikke Foxmediene nevnte "Demokrat" og "Clintons nære venn" i starten.

Strå sa...

Skrivefeil:
"... hvor ofte partitusilknytning nevnes i negative vers positive..."
skal være
"... hvor ofte partitilknytning nevnes i negative versus positive..."

Salt sa...

Strå:

I USA er Spitzer såpass godt kjent at ville vær unødvendig å nevne hans paritiknytning. Hvis en skandale skulle tilfalle Rune Gerhardsen ville det vært absurd om media i første omtale skrev "AP-mannen RG..." I Norge er det imidlertid veldig få som vet hvilket parti Spitzer tilhører, og det kan være relevant å nevne det. Legger til at DN har en artikkel i dagens avis hvor de lister opp nøyaktig 6 republikanre og 6 demokrater som har vært involvert i sex-skandaler. Kun én president er med på listen. Gjett hvilket parti han tilhører...

Per sa...

Legg også merke til at kommunene som investerte i noe de ikke hadde peiling på hva var konsekvent omtales som "Terra-kommunene" og ikke "Arbeiderparti-kommunene". Det siste er mer riktig. Det er ikke Terrameglerne som er ordførere i de Arbeiderpartistyrte kommunene...

Tenk hvor poengtert partitilknytningen til ordførerne hadde blitt dersom dette hadde vært FrP-styrte kommuner. Da hadde nok media brukt "FrP-kommuner" i stedet for "Terra-kommuner" i overskriftene, og representanter fra de rødgrønne partiene ville brukt saken for alt den var verdt som skrekkeksempel på hvor galt det kan gå når FrP får slippe til og styre...

Cathrine sa...

Er det ikke noen senterpartister i de Terra-kommunene også, da?

gau sa...

I did *not* have sex with that woman!

At least not yet..

Øyvind sa...

Haugesund er vel strengt tatt en Høyre-kommune, og det er også en Terra-kommune. Petter Steen jr. heter ordføreren der, og han er -ikke- Ap-mann. Men hysj. Når man skal sutre over medias forutinntatthet gjelder det overse de dårlige eksemplene.

Per sa...

Majoriteten av de såkalte "Terra-kommunene" er Arbeiderparti-styrte. Hadde det vært FrP-styre i et flertall av disse hadde nok pipen fra de rødgrønne og mediavenstre fått en annen låt. Det var poenget jeg prøvde å få fram, men det blir selvsagt bare en antakelse. Empirien for at dette stemmer er imidlertid overveldende.

Anonym sa...

Samtlige AP-styrte kommuner i landet går, stort sett, med underskudd i mye større grad enn andre kommuner. Dette er ikke tilfeldig.

AP er ikke "stødigehten selv" - for å si det mildt, og når man i tillegg får media til å støtte seg, så da så..........

Kosialist sa...

Jeg er ganske uenig i det Salt skriver:

"Det som først og fremst har felt ham er at han har ført en skinnhellig og hyklersk krig mot "big business" og meglermiljøet ved New York børsen, og gjort seg populær på det. Så viser det seg at han var pill råtten selv, og mye værre enn de verdiskapende menneskene han bygde sin karriere på å rakke ned på."

Spitzer har gjort mye bra, og røsket opp pill råtne bedrifter med roten. Særlig hans rasskjøring av underholdningindustrien synes jeg var fantastisk gjort. All ære til ham for det.

Problemet er ikke at han har rasskjørt umoralske og onde bedrifter. Problemet er at han har kjørt et korstog mot prostitusjon, for så å være så komplett idiot at han kjøper slike tjenester selv.

Ikke bare er det idiotisk å forby prostitusjon, men hvis man først er så idiot at man gjør det så er det ekstra idiotisk å bli tatt for det selv.

Anonym sa...

Det må være en skjebne verre enn døden å møte seg selv i døra med buksene nede.