Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, mars 04, 2008

Støtt dødsdømte kvinner i Iran

Apropos 6 timers dagen og veto mot EUs tjenestedirektiv og andre viktige ting norske feminister går i tog for. VG-bloggeren Atefeh oppfordrer alle til å skrive mail til statsministeren (statsministeren@smk.dep.no), utenriksministeren (umin@mfa.no) og statssekretæren (Raymond.Johansen@mfa.no) og be dem gjøre alt de kan for å setter press på iranske myndigheter for å stanse den barbariske henrettelsen av tre iranske kvinner.

Han håper at spesielt kvinneorganisasjonene engasjerer seg i dette, men de er vel opptatt med å male paroler til 8. mars om å vise solidaritet med afghanske kvinner ved å overgi dem til Taliban.

Så da kan vel du ta tak i tastaturet og hamre av gårde en mail eller tre.

12 kommentarer:

Tor Amundsen sa...

Sendt.

Per sa...

Leser disse virkelig mailer fra "almuen"? Jeg har vondt for å se at Stoltenberg, Støre & Co - som sannsynligvis mottar hundrevis, kanskje tusenvis av mailer hver dag - sitter og går gjennom innboksene sine og leser eposter fra Gud og Hvermannsen. De har neppe tid til det. De har nok - som med den andre posten - sekretærer som går gjennom for seg og siler ut.

Men bevares, jeg sier ikke at det ikke er en viktig sak å si fra om, tvert imot. Det jeg tviler på er om en epost jeg sender til Jens Stoltenberg blir lest av Jens Stoltenberg. Det tror jeg neppe.

Salt sa...

Dette hadde vært noe for 8. mars-komitéen å ta tak i.

Paroler:
Støtt kvinnene i Iran, USA inn NÅ!

Sett kvinnene fri i Iran: Bomb presteveldet NÅ!

Nei til kvinneundertrykking: JA til Bush.

Med Bush for frihet i midtøsten.

Bush må bruke raketten sin: Hjelp Iranske kvinner NÅ!

Har noen flere forslag?

Anonym sa...

VamPus: Støttes! Skal se om jeg får tid til å finne på en tekst i løpet av et par dager; dette er en særdeles viktig sak.

Salt: Interessante forslag. Nr. 1 bifalles. Nr. 2-5 bifalles ikke.

geirronimo sa...

Hvorfor tror venstre-side politikere at de har monopol på rettferdighet og solidaritet? Omtanke finnes i alle leire, og når det dukker opp blant grupper som venstre-siden ikke støtter, ja da skal det ties dere..

Forøvrig støtter jeg mail-kampanjen fullt ut.

Sean Spenn sa...

geirronimo:

Kanskje fordi de er avhengig av omskrivinger for å selge politikken sin. "Rettferdighet" og "solidaritet" er tross alt bare eufemismer for "skatteøkninger" og "tyveri".

Theo sa...

Og for å gjøre det virkelig enkelt: UD har et kontaktskjema på sin site, hvor man kan maile fra nettleseren.
Og ja, man havner i de offentlige postlistene via denne også, så vær nøye med subject-teksten.

Anonym sa...

Stopp barbariet! Vi krever moderne henrettelsesformer i Iran!

(eh, hva er det som er akseptable måter å henrette mordere på for tiden?)

Anonym sa...

som den semantikeren jeg er nevner jeg Reagen's:
denne setningen er en løgn..tro meg.

Anonym sa...

Tastaturet er tatt i bruk.

Kvinnegruppa Ottar sa...

Dette hadde vært noe for 8. mars-komitéen å ta tak i.

Kvinnefronten sto på barrikadene på sytti- og ett stykke ut på åttitallet, og det gikk temmelig hardt for seg. Men så ble det liksom slutt. Likestillingsdebatten døde ikke, men de store slagene, de ble borte. Har dette noe med inntoget av islam å gjøre, var det bare oss vestlige menn det egentlig dreide seg om. Eller..?

Nå er det nesten bare Hege Storhaug som tør å si ifra om islams undertrykking og ”beskyttelse” av islamske kvinner. Muslimske mannfolk går ellers fri for kvinnekamp.

Journalister, som for manges vedkommende ganske øyensynlig er SV-ere eller i alle fall sympatiserer seg med venstresiden i norsk politikk, kaller nå det som var kvinnekamp for ett par-tre tiår siden, i dag for rasisme eller religionsfrihet. Unntakene er blant annet økonomi-journalister som er mer markedsrelaterte og som for det meste hører til på høyresiden i norsk politikk.

I debatten angående adskilte skoler mellom gutter og jenter, bæring av hijab eller andre påtrykk, tvangsgifting eller æresdrap, omskjæring, etc., ser ikke ut til å interessere Kvinnefronten i noen særlig grad anno år 2008. Heller ikke debatten om Muhammed-tegningene hisser opp dagens kvinnefront. Vi vestlige menn fikk så ørene flagret for langt mindre uskyldige saker i nevnte kvinnefrontaktivistiske periode og storhetstid.

Hvem husker ikke Unni Rustad i Kvinnefronten? Den ene politikeren etter den andre i dag er så redd for dette temaet at det ligner en parodi, med unntak av FrP.

For mange år siden advarte man mot utbredelse av parallellsamfunn i Norge, i dag er det et faktum, men få snakker om det. Et samfunn får lov til å eksistere og utvikle seg utenfor og parallelt med det samfunnet Norge og Vesten har kjempet for i alle år med demokrati, likestilling og likeverd. Svært få politikere tar det innover seg at faktisk mange muslimer ikke vil lære språket, at barna ikke skal ha norske / vestlige venner og heller vil sende barna på skole i gamlelandet om nødvendig, med norsk pengestøtte til Koran-skole og med barnetrygd, eller Koran-skole i moskeene her i Norge, som det er blitt mange av.

Dette har intet med hudfarge å gjøre, men ideologi, det vil si at islam og sharialover med Koranen som rettesnor.

Er det sånn at da AKP (m-l) og RV, altså de som i dag er partiet Rødt, mistet sitt fyrtårn i Europa, Albania, og det ene kommunistiske ”paradis” etter det andre etter hvert viste sitt sanne ansikt og kollapset, ble plutselig Iran, Irak (og som vanlig; Palestina), Pakistan og Afghanistan med flere, de nye ”undertrykte” kamplandene som måtte hjelpes mot Vestens ”imperialisme”? Venezuela benevnes av SV-ere som et nytt, stort ”fyrtårn” og som et eksemplarisk forbilde. Og USA er den store stygge ulven, også nå. Uansett!

Nei, jeg forstår ikke hva venstresiden står for lenger! Men at vi i Vesten må forsvare våre demokratiske verdier med trykke- og ytringsfrihet og det jeg allerede har nevnt, er på høy tid.

Anonym sa...

NESTE 8. mars i Oslo (mens kvinner i muslimske land blir sperret inne);

- JA til meir løn for dei som vaggar som kviner i lønnstrinn 90
- Støtt Ramina Shamara Osmundsen Munthe og hennes kjempende søstre i Departementet for departemental Utredning!
- osv osv osv