Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, mars 13, 2008

Pusevern og terrorbalanse

- Jeg har meldt deg til pusevernet.
- Pusevernet? Du mener bestemor?
- Mjau. Noe sånt.

Pusedyr er noe olm i blikket etter å ha vært forlatt alene med kun en overfylt skål med tørrfor og vann i fire dager mens mor har vært på tur til Valencia med jobben. Han er rimelig muggen. Hårballen setter seg i soveromsvinduet og ser lengselsfylt ut, mens VamPus drar frem støvsugeren (!). Han rører ikke på seg selv da det støvsuges under vinduskarmen og VamPus skryter av han for å være så modig.

- Pøh. Når man må klare seg alene med bare seg selv å stole på, så blir man nødt til å overvinne den grunnleggende frykten som ligger i oss alle.

VamPus himler med øya og støvsuger videre. Bitre hannkatter med ego som en middelaldrende mann er bare å overse. Men litt senere kommer han krypende opp i sengen med kos-meg-blikk. Med potene i været brummer han fornøyd når han blir klødd på magen. Da hvisker VamPus "støvsuger" i øret hans, og dyret virvler rundt og går i angrepsposisjon. Litt betuttet blir han stående og se seg rundt, inntil han skjønner at han har blitt lurt.

- Møkkakjærring, mumler han og tasser ut på stua, mens VamPus skratter høyt.

Terrorbalansen er opprettholdt.

9 kommentarer:

Eystein H sa...

Hehe... det virker som om du er på bølgelengde med pusedyret ditt.

"Når man må klare seg alene med bare seg selv å stole på." Det høres ut som deg, hvis jeg kjenner deg rett. Og det høres i hvert fall ut som meg, i mine bedre øyeblikk.

Felines in human shape?
Mjau, fres!

IvarE sa...

Hva har du imot middelaldrende menn med stort ego?
Hm :-(

Puselur sa...

Men VamPus, hvordan KUNNE du?!?

Selv har jeg vært kattevakt for mine foreldre en uke og har sørget for at den lille tjukke katten ikke har gått ned et gram, og har kunnet ta sine 10 minutters lufteturer i hagen (litt kaldt ennå...)

Jeg har også sørget for at "mellomstasjon-stolen" står ved kjøkkenbenken, slik at katten kan hoppe opp uten anstrengelser og tasse bort til sin egen kopp med vann som står ved kjøkkenvasken. Bortskjemt? Aldri.

Anonym sa...

Digresjon: Du får pornotreff i bloggen min, frøken!

Simon sa...

http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q

Fredrik Mellem sa...

Jeg har egentlig aldri forstått hva folk som bor innenfor Ring 3 skal med hverken katt eller hund. Politihunder og førerhunder unntatt.

PS: Jeg har INGEN planer om å forby det.

VamPus sa...

Eystein: Forskjellen på meg og Pusedyr er at jeg klarer å åpne kjøleskapet...
ivare: Ingenting. Egentlig. Så lenge de ikke er leder av Venstre..
puselur: DEN så jeg egentlig komme. Lang vei. Men de faste pusevaktene var midlertidig indisponerte. Og tro meg - før han mista en del av tenna sine, så var hans største drøm å bli sperret inne i et rom med en overfylt stor matskål..
virrvarr: Hm. Det får ikke jeg...
simon: digger den der. Husker ikke om jeg har lagt den ut. Gjør det en gang til.
fredrik: Har man stoor bakgård så går det utmerket med katt. Men har man stoor hund, så er det ikke bra med liten leilighet..

Puselur sa...

Påstår du at jeg er forutsigbar?? *hrmpf*

Confiteor sa...

Hehe...passende beskrivelse :)
Kjente igjen hannkatten min med en gang..