Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, oktober 27, 2009

Kul journalist?

Jan Guillou, en av Nordens mestselgende forfattere, jobbet for den sovjetiske etterretningstjenesten fra 1967-72. Selv mener han saken "har fått groteske proporsjoner".

Etter eget utsagn var han en "kul journalist" som følte det som "litt wow" da han forsto at han hadde KGB på kroken. Det er litt greit å vite hvordan en kul, samfunnskritisk uavhengig journalist tenker.

Jan Guillou sier han lot seg verve til KGB for å avsløre hvordan sovjeterne jobbet i Sverige, men de fem årene som han holdt kontakten med dem resulterte ikke i noen journalistiske saker. Kontakten er også utelatt i hans 475-siders selvbiografi "Ordets makt og vanmakt" der han skriver detaljert om egen karriere.

Skammer han seg? I så fall, hvorfor det? Som en samfunnskritisk og uavhengig journalist som gjorde dette for å avsløre hvordan sovjeterne jobbet i Sverige skulle det da ikke være noen grunn til det? Han gjorde jo bare jobben sin. Eller?

3 kommentarer:

--- sa...

hva er det du vil fram til?

Gro Aimée Beyer sa...

Han der har jeg vært skeptisk til lenge. Bra sannheten kommer frem.

Ole Pedersen sa...

Å tie er å lyve. Disse visdomsordene ble formet av forfatteren Günter Grass. Som en politisk moralsk instans og gallionsfigur for etterkrigstidens demokratiske Tyskland ytret Grass ofte disse ordene, enten han gjorde opp med nazismens arv eller var opptatt av undertrykte minoriteter i Europa. Men dette var før han, 50 år for sent, avslørte at han selv hadde tilhørt Waffen-SS.

Sannheten omkring Jan Guillous konspiratoriske samrøre med KGB var det ikke økonomisk interessant for Guillou å få eksponert. Hans guru status ville knuses og den kjepphøye jødehater må dempe seg i fremtiden .

http://www.abcnyheter.no/node/98099

Sakharov-prisen til Memorial . Etterlyser du engasjement fra Guillou til å stoppe sine gamle helter fra Putin Mafian/KGB ,har du svaret hos oss , nedrusting og det brukne gevær.

Som Jan Guillous gamle helt, admiral Carl Gustav Gilbert Hamilton, verdens mest dekorerte mann. Egentlig befinner han seg i eksil i Russland etter en drapsdom i Sverige, og hans siste, store triumf i Madame Terror, der han egenhendig utstyrte Palestina med en marine og atomubåten Jerusalem. Men da Vladimir Putin krever at han skal betale for eksilet sitt ved å lede en dødsskvadron i Russlands muslimske provinser, blir prisen for høy.

Drapsmaskinen Hamilton har sett nok av lik, og har blitt noe i nærheten av en pasifist.

Jan Guillou " alias Hamilton " prøver mentalt å frigjøre seg fra de mentale bindinger til sine oppdragsgivere ved å lyve om sentrale 5 år av sitt liv.
De er som å levere fra seg en CV en Sivilingeniør utdannelse hvor halvparten av fagene har hemmelig innhold.