Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juni 23, 2011

Ulovlig kontoriserte boliger

Snikkontorisering, eller hjemmekontor, var en stor sak i kommunevalgkampen i 1987 etter at  Høyre-byrådet i Oslo hadde gått til storaksjon mot folk som hadde innredet hjemmekontor. Meget fremtidsrettet den gang, med full støtte fra venstresida i bystyret. Det er ironisk at "folk flest" ikke stoler på politikere og kritiserer hvor dumme de er, men er så villige til å gi fra seg skattepenger og makt over eget liv til de samme folk. Men det som imponerer vel så mye er de fremtidsrettede, kritiske journalistene i utspørringen!


Det sjenerer ikke naboen om man skriver på sin skrivemaskin på dagtid, sier Pål Atle Skjervengen - utmeldt liberalist etter at FrP mistet sitt ideologiske gangsyn. Vel, la oss ikke håpe det - ellers kommer det vel noen på døra om kort tid. Så hvis dere ikke hører fra meg.....

7 kommentarer:

Magne Utvik sa...

Ulovlig kontorisering av hjemmet, ja. Det virker ikke som om journalister var glad i FrP-ere den gangen heller.

Roger P sa...

Magne: Nå var det gjerne FrP som gikk imot å gjøre kontorisering ulovlig. ;)

De var for kontorisering, og de ville heller ikke forfølge de som allerede hadde gjort det.

Magne Utvik sa...

Roger: Jeg skjønte det, men var så begeistret over uttrykket "ulovlig kontorisering av hjemmet" at jeg bare måtte skrive det først. :-)

Det var imponerende å se hvordan journalistene ignorerte den absurde påstanden om at ikke _alle_ lover (måtte) håndheves.

Ragna sa...

Hahaha, ulovlig kontorisering av hjemmet er jo et fantastisk uttrykk :-)

Det motsatte burde kanskje også forbys, dvs ulovlig hjemifisering av kontoret - forby alle bilder av hunder og barn, fjern alle private kaffekopper og innfør uniformering for alle kontorarbeidere.

Dette må jo helt klart resirkuleres i årets valgkamp...

IvarE sa...

Helt ubetalelig!
:-)
Men det tragiske er jo at vi i stor grad fortsatt har det slik.
Både når det gjelder meningsløs håndheving av et rigid regelverk, e.g. sjøbodene i Kristiansand, og journalistenes paniske hakking på Frp, e.g. Birkedal-saken vs. den samtidige saken om SV-veteranen som var hallik*dømt* og som pressen helst ikke engang ville nevne (og i hvert fall ikke navngi).

Magne Utvik sa...

"'Domisilering' av kontor" er garantert lovregulert, om ikke ulovlig. Det er jo ikke så veldig forskjellig fra boplikt, naust som en ikke får bo i og gårder som må drives (hva nå enn alt det der heter på fint).

VamPus sa...

Ragna: jeg kjenner at jeg er for ulovlig hjemifisering av kontorer. Koselig kan folk ha det et annet sted!