Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, september 23, 2009

Klimabonger

Statsminister Jens Stoltenberg sammenlignet i går klimakvoter med drikkebonger på firmafest. «Da er det en begrensning for hvor mye hver enkelt kan forbruke», sa han (etter hukommelsen).

Å ja? Åpenbart lenge siden Stoltenberg har vært på firmafest. Drikkebongesystemet fungerer nemlig slik:

  1. For det første finnes det alltid en som har flere bonger enn de andre for å kunne gi ut, som regel en i administrasjonen. Her legges det opp til intern korrupsjon i systemet så det suser etter. Storstilt smisking og dyp utringning hjelper ofte.
  2. Dernest lønner det seg å sette seg ved siden av den 1) tørrlagte kollegaen, 2) den gravide kollegaen eller 3) kollegaen som var tidligere styremedlem i Juvente. Et lite svart marked i oppmarsj der, altså.
  3. Når man har lagt sine slanke lanker på disse, så lønner det å investere en bong i å bytte til seg en drink etter ønske til han som allerede da har lagt kortet i baren. Storstilt smisking og dyp utringning er fortsatt ett pluss. Drinkene man får tilbake har det med å multiplisere seg i forhold til den opprinnelige investeringen.
  4. Når alt annet feiler, så har man jo alltids mulighet for *urk* å kjøpe drinker selv.


Jeg har til gode å være på en firmafest med drikkebonger der folk pliktskyldigst drikker sine tildelte bonger og lar det være med det. Tvert i mot. Bongene fører bare til at festen kommer i gang fortere, da terskelen for å gå i baren er liten fordi du har følelse av å drikke gratis fordi bongene er forhåndsbetalt, dvs det du får i stedet for lønnsforhøyelse... også kalt frynsegoder.
Bildet ovenfor, derimot, er bare rett og slett bevis på en sjeldent urutinert VamPus på Høyres valgvake.. Skandale.

15 kommentarer:

Politikk i Enebakk sa...

Veldig bra ! Jens er ikke verdens beste taler akkurat

Anonym sa...

Nei, jeg tror ikke det er sånn det virker.

Det Jens må gjøre er å kjøpe vinen til de som sitter ved nabobordet, og disse må samtidig overbevise ham om at de faktisk hadde tenkt å kjøpe vin der de sitter. De kan heller ikke liste seg inn i baren etter middagen og bruke penkene de fikk av Jens på drinker der.

Håkon sa...

(nei, jeg er ikke imponert over de open-ID-greiene)

Anonym sa...

På valgvaken til SV så var det sånn at man måtte bruke opp kupongen sin med en gang. Hvis man ville spare den til senere, ble den gitt bort til andre...

metaforer sa...

ha ha, alltid morsomt å dra metaforer utrolig langt

ellers så har vel erling lae mye bedre metaforer for hvordan han styrte økonomien oslo

Anonym sa...

Takk for fin leksjon i å tøyte til seg drinker. Fliiink liten pike du

seilern sa...

Dette er tydelig basert på egne erfaringer: Jeg kan ikke huske sist antall tilgjengelige bonger begrenset Vampus sitt inntak av alkohol...

Ellers ser jeg Jens sitt poeng, nemlig at en streng praktisering av at kun bonger gir drinker, kan holde de fleste på matta. Men all erfaring tyder på at slik blir det aldri i virkeligheten!

Dog: Hvem sa at politikk har noe med virkelighet å gjøre?

Plus Ultra sa...

Helvetes valg - drittvalgkamp - etc. Når man går og rusler rundt og ønsker hele regjeringen pokkerivold så kommer flere og flere bevis på at regjeringen som nå sitter er evneveik og at det burde borge for skifte av den...det som undrer meg mest er ikke greenwannabee-preiket til nodde-gjengen, men hvorfor man ikke klarer å få et varig angrep på det som blir ødelagt av sittende regjering - verdiskaping blant private bedrifter. Og da gjerne i SMB-markedet.

Som alle vet så består over 90% av bedriftene i Norge av selskaper med 3 eller færre ansatte - de har helt klart fått det mye værre med sittende regjering - kom det frem i valgkampen?? Konkursraset har vært katastrofalt i år, og alt av energi, matvarer, og arbeidskraft har økt kraftig i pris. Har det vært fokus på det? Hvorfor har statkraft og statoil fått det bedre med sittende regjering, mens resten av markedet bortimot har blitt straffet??

Da lurer jeg ikke på bong-, eller ikke bong-tåkeprat fra en oljeutvinnende-, og avhenging regjeringsleder.

Anonym sa...

Men dette poenget med at alle bongene må brukes før klokken 0200, og deretter får du visst tilbake CO2-utslippene løst opp i drikkevann dersom du er dum nok til å be om noe i baren.

Nei, jeg forstår meg ikke på politikk alikevel...

plus ultra2 sa...

så hvilket land har klart krisen bedre enn norge?

Politikk.biz sa...

Storstilt smisking og dyp utringning - dette forklarer endelig bilde fra Operaen av Stoltenberg og Merkel. Med andre ord, Jens har gitt bort klimabongene våre til frau Merkel......

Plus Ultra sa...

Hvis man fjerner olje fra norsk økonomi har absolutt alle land i EU untagent gamle østblokkere klart seg bedre enn Norge!

Uten krisen ligger det ann til at Norge går med 60 milliardær i underskudd, og har gjort det de siste 20 årene (regnet om til dagens kurs). Det tilvsvarer et underskudd på det samme som i Sverige, men de har dobbelt så mange til å bære børen!

Sosialdemokratiet har spilt fallitt i Europa, og det er kun Norge som har fremgang med den filosifien. Og hva er det vi har som de andre ikke har? Olje! Er det svar nok?!?

Anonym sa...

Hvis vi ikke greier å få istand en internasjonal klimaavtale som svir , og det litt brennkvikt, kommer det til å bli store forandringer. Eller som Obama uttrykte det:

Change!

smartass

Anonym sa...

Tæring etter næring - et spørsmål om god gammeldags økonomi.

Hvis man hadde etterlevd dette så hadde vi hatt:
- Ikke overforbruk i staten
- Ikke overforbruk i det private
- Unngått finanskrisen
- Sluppet med lite inflasjon, -> lav rente, hele tiden.
- Alt hadde blitt billigere
- Alt hadde blitt mer effektivt
- Man hadde fått rentebærende forskning
- Gunstig kultur
- staten kontra enkeltindividet hadde vært en sagablott

etc. listen er lengre....

Mathias sa...

Det er mange andre land som har olje også, ikke bare Norge. Her i Mexico som produserer mer olje enn Norge, går det jo ikke akkurat bra kan en si og Mexico har en høyrevridd regjering. Dette skulle jo indikere at for det første at olje er ingen garanti og for det andre at den rød-grønne regjeringen har gjort jobben sin hittil. Poneget er hvordan rikdommene fordeles, og det kan en ikke si at er særlig fremtredene i Mexico, men derimot i Norge.