Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, september 02, 2010

Ceci n'est pas une auto

Få andre hadde turt å parkere partibilen på en el-bil plass i garasjen på Stortinget, men noen fornekter seg ikke goder som andre ikke får...Bildet kopiert med tillatelse fra Benedicte på Facebook.

6 kommentarer:

Kjetil Kjernsmo sa...

Noen må lære AP forskjellen mellom en el-bil (som tar all energi fra strømnettet), en hybrid-bil (som tar all energi fra fossile kilder, selv om den trenger noe mindre energi enn en vanlig fossilbil og dessuten mindre lokalforurensning), en plug-in-hybrid-bil (som tar mesteparten av energien fra strømnettet, fossilt bare når det blir langt og/eller store aksellerasjoner)...

En vanlig hybrid har ingenting på en el-bil-parkeringsplass å gjøre, men når plugin-hybriden, når den kommer, vil ha det.

Men det kan jo hende Priusen faktisk er ombygd, det finnes slike på veiene...

Kjetil Kjernsmo sa...

Hmmm, faktisk, det kan hende at Priusen faktisk ikke er noe annet enn en av Norges svært få hydrogen-drevne biler, se her:

http://www.vikingrally.no/participants/team-arbeiderpartiet/

Selv om det teknisk ikke er en el-bil, har den rett på de fordeler el-bilene har.

Trond Forsberg sa...

Bilen har ikke et registreringsnummer som starter med EL. Den er med andre ord ikke registrert som el-bil. Går den på hydrogen er det selvsagt flott, men da trenger den ikke oppta plassen for el-biler. Parkeringsplassen er vel også en ladestasjon for el-biler?

Anonym sa...

No kan eg ingenting om bilar, men liknar den litt på denne: http://www.sunnhordland.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100827/NYHENDE/708309995/-1 ? Der står det i alle fall at den også går på batteri - og i så fall trengst den å ladast.

Unknown sa...

Tydelig at anonym over her ikke kan noe om biler ja :)
Batteriet på denne kan ikke lades fra stikket, ergo er det ikke en EL-bil, og har ingenting å gjøre på EL-bil-parkeringen

Sebastian sa...

Hahaha! Fantastisk morsomt bilde!

Så gjenstår spørsmålet, hvem har parkert bilen der? En av APs gjetere som lever over lover og regler, eller en fra AP-kveget som er for dum til å skjønne at bilen ikke er en el-bil?

Bilen på bildet er for øvrig utvilsomt en ordinær Prius (3. generasjon), som går 100% på bensin.

På hydrogenbiler starter registreringsnummeret med HY. Riktignok har Toyota Norge AS (minst) en ladbar Prius på norske skilter, men bilen på bildet ble registrert på norske skilter før ladbar Prius var konseptbil på verdens bilmesser. I teorien kan bilen være ombygget til å være ladbar, men sannsynligheten for at AP har gjort dette med en leasingbil fra Toyota Sørvest AS er lik null.

Merk også at Arbeiderpartiet reklamerer for Toyota Sørvest på bilen. Lukten av korrupsjon er som vanlig intens fra de røde.