Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, september 11, 2010

Husk de 2,996

En trofast leser har sendt lenken til Project 2,996 - en nettside dedikert til de 2,996 som mistet livet for ni år siden i terrorangrepet på Twin Towers i New York.

Der kan du blant annet lese om Waleed Iskandar, kom opprinnelig fra Libanon til USA for å studere, og skulle gifte seg året etter angrepet. Iskandar var på American Airline-flyet som ble kapret etter avgang fra Boston. Ifølge sin kommende svoger en snill og empatisk mann som alltid smilte. “Wherever he was, that became the best place in the world to be."

Besøk siden og trykk inn på noen av de personlige historiene til de som mistet livet den dagen. Det er verdt å minnes.

18 kommentarer:

Konrad sa...

Er det noen grunn til å huske disse 2.996 (ikke 2,996) fremfor å huske på andre tilfeldige ofre for vold og idioti? Er det noe spesielt med disse 2996?

Anonym sa...

Enig disse må huskes, men hva med 1.000.000+ ofrene fra krigen plus de ufattelige forholdene i Irak og Afghanistan? De ikke verdt en tanke? Siden det er amerikanere er de mer verdt?

Anonym sa...

jeg fordømmer det som skjedde 9-11.det forandret verden eller vesten.
men dette er jo hva usa har drevet med i flere tiår for å kontrollerer olje og naturessujer i verden. nå slår alt tilbake mot usa og resten av vesten. jeg er imot norges deltakelse i afg for det kommer en dag det slår tilbake mot norge. trekk våre soldater og la usa drite seg ut nok engang.

mvh. norskutlending

ps! du er ei søt jente.

Kari sa...

Her var det mye dårlig ånde på en gang. Kan ikke noen roe seg litt ned her og akseptere at det er bra å vise empati med menneskeskjebner som ble tilfeldige ofre i et massedrap som dette. Grunnen til at Vampus mener vi nå skal bruke litt tid på disse, og ikke andre ofre for lignende vold, er fordi dette var årsdagen for terroraksjonene i USA. Selv om jeg ikke er så dum å tro at noen automatisk blir helgen av å ende sitt liv som drapsoffer, har jeg fantasi nok til å leve meg inn i hvor ekstremt skremmende dette må ha vært.

Anonym sa...

Enig at de må huskes ,mennesker som er uskyldige som ble drept på jpbben sinn.Og at moske må flyttes fra Grand Zero.
Har du husket å skrive dette kommentaren for 8000 menesker som ble drept i Bosnia midt i Europa i løpet av 48 timer? Eller er ike de verdt i dine øyne som Amerikanere?
Det er opprør over hele verden kalt terorisme av de som driver statlig terorisme siden USA har startet med å gjøre hele verden til sine slaver enten går du på det som Norge og slipper bombinga eller blir du erkært terorist å blir bobmet.Nok er nok ,hvid deres barna dør i den demokratiske ilden ,da skal også andre barna dø.Hvorfor skal Amerikanere ha rett til å bestemme i verden ? Dere er hjernevasket av sine regjeringer og deres media og hele prøves å legge på islam som bla bla ..vet vi nok av det .Til slutt skal Koranen brennes ,som at Koranen har skylda at folk overalt er forbanna ved å bli bpombet for olje.Amerikanere kreve at mposke flyttes ,det er vel OK ,men da må de også flytte deres oljeinstallasjon fra Irak fordi de har drept over milion uskyldige Irakere for å plassere olje instalasjon i Basra og andre byer.Flytt dem og ,kanskje til Norge.Hvorfor ikke ,hvis amerikanere kan stjele olje fra Irak ,kan de vel gjøre dem i Norge og.Og drepe hele Rogaland og erkære områder for terorist områder og pumpe olje .Og hvis dere gjør opprør ,da erklærer vi dere for terorister og brenner noen Bibler og fører medikampanje om hvordan er Bibel bla bla....Våkn dere og innse sannehet.Å brene Koran hjelper litt,brenn dere rasististe tanker i hodene deres først.

Anonym sa...

Kristne har igjen lurte hele verden som i andre verdens krig.6 000 000 jøder måtte bøte for livet fordi kristne likte ikke at de har forrådt Jesus.Snakk om hykleri sammelignet med dagens sistasjon der muslimene får skyld for alt vondt i denne verden fordi deres Koranen inneholder sitater der det antydes at kristne og jødene er vasntro og bla bla.Men hvem setter sitatene fra de dumme bøkene i verks.Kristne ..
De har begynt å brenen bokene igjen som i Berlin ,da de startet jakt på menneskene da.Evangalister liker bare seg selv, at de er hjertegode det har vi sett i Kongo ,Iran ,Afganistan ....blodtørstige på det høyeste .Er ikke Irak hevn for 911??? Jepp.
Hva med litt hevn fra de andre ???

Kamelryttersken sa...

Var da veldig så du tar av, Annonym. I det ene øyeblikket er bloggeier hore og i det neste madonna. Må da være slitsomt å ha så varierende meninger?

Er enig med deg i at ofrene i Srebrenica må æres på samme måte som de fra 11. september i New York.

Og ja, vi trenger å tenke nytt i vårt forhold til flere konflikter hvor religion er en stor del av floken.Men jeg tror ikke at veien å gå er å bruke harde ord om folk man ikke kjenner.

Marit sa...

At du orker, VamPus! Kudos til deg for at du holder ut med slike kommentarfelt!

Jorunn sa...

Kjempebra av deg,VamPus,å la alle få lufte sine tanker og følelser på denne måten! Det er ikke det som kommer frem i lyset som er farlig,men det som ligger og ulmer i mørke kroker.
En kan lett å forstå det raseriet noen føler,for historien har gjentatte bevis på at hvite ikke har behandlet fargede som likeverdige. Vi får håpe at fornuften etterhvert erstatter raseriet slik at vi alle innser at en god fremtid er avhengig av at vil behandler hverandre med respekt som likeverdige.

VamPus sa...

Marit og Jorunn: Mjaei - glemte at jeg hadde lenket bloggen til VG og derfor fikk VG-lesere inn i kommentarfeltet. Ser ingen grunn til at kommentarer om "nazihore" skal få stå. Ytringsfrihet betyr at folk kan ytre seg, men ikke nødvendigvis på min personlige blogg. Jeg vil heller støtte opprettelsen av egen blogg som tar for seg om jeg er en nazihore eller ikke. Ser for meg at det kan bli en konstruktiv og intelligent debatt med folk som vet hva de snakker om.

Føler alltid en grenseløs irritasjon mot folk som mener at dersom man skriver om en ting, så må man samtidig skrive om noe annet. Det betyr at skal man ytre seg må man skrive et leksikon hver gang. Kan ikke enkeltskjebner minnes fra en hendelse uten å da måtte dra frem andre?

Gullstandard sa...

Jeg synes i grunn kommentarene fra Anonym var ganske nyttige og illustrative.

De talte for seg selv, kan man si.

See also: Hvorfor mange har fordommer.

Tony sa...

Jeg kom over bloggen din for noen dager siden og leste med glede flere av innleggene du har skrevet, dette selv om jeg hverken er på høyresiden eller venstresiden av norsk politikk.

Men nå viser du lite kunnskap Heidi. Fint at du vil vise empati for de som døde 11/09.2001, men vet du hva som skjedde? Var det virkelig muslimer som utførte det mest sofistikerte terrorangrepet i historien? Hvor mange tårn gikk ned i New York(svaret er 3, selv om det var to fly)? I Pentagon som din artikkel linker til så var det kun et lite hull i veggen, ikke plass til noe fly, minimalt med flyrester fant de også.

Vet du at AlQaida egentlig kun er en liste med afghanere som sloss mot sovjet i krigen på 80-tallet? Vet du at AlQaida fikk 6 milliarder(!) i støtte fra CIA mellom 89-91?

Vi har blitt løyet til fra alle kanter og det er synd at også oppegående politikere heller ikke vet bedre. Kanskje du vet, men ikke tør å si det høyt. Ikke vet jeg, det eneste jeg vet er at alle løgnene vil komme frem i lyset en dag og da vil det ikke være gøy å være yrkespolitiker.

Konrad sa...

"Føler alltid en grenseløs irritasjon mot folk som mener at dersom man skriver om en ting, så må man samtidig skrive om noe annet. Det betyr at skal man ytre seg må man skrive et leksikon hver gang. Kan ikke enkeltskjebner minnes fra en hendelse uten å da måtte dra frem andre?"

Du står jo fritt til å skrive just det du vil. Men når du (i likhet med amerikansk offentlighet) fokuserer på disse 2.996 (ikke 2,996) og zoomer inn på enkeltskjebnene så har det alltid en effekt (og i mange tilfeller er det også en agenda bak). Effekten er at 9/11 fremstår som en særlig moralsk forkastelig handling, man får nesten inntrykk av at drap på amerikanere er særlig moralsk forkastelig. Jeg er overrasket over at du ikke forstår hvilken effekt slik sentimentalisering har i offentligheten.

Jeg synes ikke vi skal minnes de 2996, de har fått nok oppmerksomhet. La oss minnes noen andre, f.eks. flyktningen Ruth Maier som norsk politi sørget for å få avlivet. Hun bodde i Dalsbergstien 3.

empedokles sa...

synes som mange trives med å gå fra den ene ytterkanten til den andre - fyttegrisen, kranglefanter

VamPus sa...

Tony: Så vi er med andre ord utsatt for en verdenskonspirasjon av dimensjoner og George W. var en marionett for Illuminati?

Konrad: Drap på amerikanere er ikke "spesielt forkastelig", drap på uskyldige som ledd i en religiøs krig er det. Jeg velger å ha et "sentimentalt" forhold til når mennesker drepes av religiøse fanatikere. Det motsatte ville være å stille seg helt likegyldig. Det er det som er spesielt forkastelig.

Anonym sa...

I know this is pathetic but I can't speak Norwegian.
My original comment was to warn you as a Nation about this crazy scheme to buy toxic debt.
Regards
The Slog

http://nbyslog.blogspot.com/2010/09/exclusive-norways-investment-in-clubmed.html

Tony sa...

Heidi: Så du tror ikke på konspirasjoner? Eliten gjennom alle tider har alltid konspirert, men i dag så er det ingen som gjør det? Hehe..

Og svaret på ditt spørsmål er et stort rungende JA! Illuminati, frimureri, black nobility, Bilderberger-gruppen, jesiutter etc er bare armer i denne konspirasjonen. I dag har denne utviklingen av denne globale konspirasjon gått så langt at vi kun er noen år fra å miste vår frihet. Det står om disse tidene i Bibelen til og med, kan anbefale Johannes Åpenbaring som snakker om satans synagoge, satans synagoge handler om tiden vi er inne i nå.

Denne konspirasjonen er bygd opp av hemmelige samfunn/nettverk(ordet societies passer bedre) og Bush som du nevner var medlem av elite-nettverket Skulls & Bones, enda en arm i disse nettverkene.

Du virker som en dame med bein i nesa, så skal passe på å være nedlatende med deg, men kan anbefale deg å gjøre egen research innen disse temaene, fremfor å fortsette tilværelsen med å få all informasjon av andre instanser, noe som er gjeldende for 'samtlige' yrkespolitikere.

In politics, nothing happens by accident. If it happens, you can bet it was planned that way.
Franklin D. Roosevelt

Anonym sa...

I forbindelse med dette enormt viktige temaet har det nå kommet ny informasjon frem i lyset.

Grassroots Investigation Unravels the Government's Paranoid "al-Qaeda" Conspiracy Theory

http://twincities.indymedia.org/2010/aug/grassroots-investigation-unravels-governments-paranoid-al-qaeda-conspiracy-theory