Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, september 17, 2010

Klovner og nyttige idioter

Først opptrer mediene som nyttige idioter for en oppmerksomhetskåt kunstner som er mer kjent for rumpa si enn kunsten sin, dernest hyller de Helle Vaagland for å harselere med bildet Marianne Aulie får oppmerksomhet for i avisene.

Dagbladet skriver at Demi Moore var første kvinne ute med å legge ut bilde av seg selv i undertøy på badet og sende det ut via Twitter. Som om det er en nyhet at det finnes bilder av lettkledde damer på internett. Det triste er at mediene faller forfallerte filmstjerner og talentløse kunstneres behov for oppmerksomhet på denne måten. Hadde det ikke vært for at mediene skriver om dem når de gjør det, ville ikke Helle Vaaglands harselas vært nødvendig.

Marianne Aulie mener at det å ta bilde av seg selv i undertøy og distribuere på internett viser henne som en "en sterk og selvstendig kvinne". Hun om det. For meg stiller hun seg på samme linje som glamourmodeller, det medieskapte fenomenet der oppmerksomhet blir gitt til jenter hvis størrelsen på silikonbrystene er omvendt proporsjonal med talentet. Har du ikke noe annet å vise til så vis alt.

Jeg synes det var deilig og befriende å se Vaaglands harselas, men mest fordi jeg er drittlei av å få lettkledde, tynne damer i trynet når jeg forsøker å finne nyhetene blant kuriosa og kjendiser på nettavisene.

Men hadde VG bare latt være å lage saker av talentløse kunstnere, skuespillere og sangere som har lite annet å vise til enn kroppen sin, hadde ikke VGs debattredaktør trengt å hylle Helle i dag.

15 kommentarer:

George sa...

Det aner meg at Se & Hør, Her & Nå og resten av ukebladene var noe å skille fra avisene før i tiden, eller tar jeg helt feil?

Synes forresten det er morsomt at nesten 1000 nå følger denne damen jeg aldri har hørt om før på Twitter bare fordi hun gjorde dette.

Tydeligvis har jeg noe å lære.

Anonym sa...

Det er nesten utrolig at VG ikke har noe annet å skrive om enn halvnakne, tynne, halvfete, eller fete damer som legger ut bilder på twitter. Sikkert trenger man ikke å lese dette, men det er da snart ikke noe annet i VG enn disse idiotiske historiene, fotball eller noe grums om kongefamlien. I Sverige er det valg, og i Sverige blir politikere og journalister slått ned, i Sverige hersker snart anarki i visse bydeler, og VG skriver om halvnakne, tynne, halvfete, eller fete damer på twitter. Befinner vi oss i lala land?

Konrad sa...

En ikke-sak? Kanskje.

Anonym sa...

Jess! La oss hylle de late kvinnene som ikke gidder å trene og samtidig "gjøre narr" av de som faktisk har jobbet knallhardt for å se bra ut når de er 40..
Lenge leve janteloven!

Anonym sa...

Anonym 18:16:

Problemet er vel heller at det er en forventning om at man skal "jobbe kanllhardt for å se bra ut". Hvorfor ikke istedenfor jobbe knallhardt for å oppnå noe som betyr noe?

Nå er jeg mann, så det plager jo ikke meg at kvinner ofrer altfor mye for å se bra ut. Men synes jo litt synd på dem da, som lever under dette presset.

Må legge til at jeg tar ikke skylden. Jeg forventer det ikke av de. Det er kvinnene selv må dele ansvaret seg i mellom for de idealene de presser på hverandre. At vi får mye pent å se på, OK takk som byr, men dere mååå ikke gjøre dette for vår skyld.

Yosemite Sam sa...

Fordommen her er ikke nakne kvinner, men heller at siden Marianne Aulie er uforskammet vakker i en alder av 39 år så må hun visst være "talentløs".

Dette er den virkelige kvinnediskrimineringen. Marianne Aulie har galleri i New York og selger meget bra (sjekk selv) i et kunstmarked mer kresent enn i Oslo.
At hun i tillegg provoserer er bare et pluss.

Vakker, selvsikker, suksessrik. Tilogmed urbane beleste nordmenn (av begge kjønn!) har langt igjen for å akseptere slike kvinner. Marianne beviser det igjen og igjen.

Anonym sa...

Beste kommentaren til denne saken synes jeg er denne.

Elisabeth sa...

Tenk om Marianne Aulie hadde hatt litt mer glimt i øyet og litt mer selvironi... Tenk om hun bare kunne ha innrømmet at hun liker å vise seg frem istedenfor å gjøre dette til en "sterk og selvstendig kvinne"-sak.

Dilli sa...

Godt sagt!
Synes det er trist og bekymringsfullt at nå voksne damer som Aulie har behov for å legge ut lettkledde bilder av seg selv.. Usikre fjortiser har gjort det i evigheter allerede. Og ellers er det egentlig en trist og bekymringsfull sak at dette er den store nyheten..

Arvid sa...

Er så utrolig enig med siste taler!

Konstantin Preobrazhensky sa...

Russia and Islam are not Separate: Why Russia backs Al-Qaeda

Kristianfj sa...

Om man ønsker å se "normale" lettkledde kvinner - er jo dette nesten den eneste muligheten man har. Alle skal jo være så forbanna perfekte. Heia Helle!

Anonym sa...

http://blogg.aftenposten.no/marthinsen/2010/09/22/naken-feminisme/#comment-1191

krs sa...

Hvis folk virkelig lar seg provosere så mye over at folk legger ut lettkledde bilder av seg på internet går de en kjip tid i møte.

Det er over 6 milliarder mennesker på jorden. I løpet av få år vil et flertall av disse ha tilgang til internet(fri publisering) og kameraer (mobil). Vi vet også at mange liker å vise seg frem/oppmerksomhet og at flere liker å kikke.

Det vil i årene fremover bli publisert flere titalls milliarder personlige bilder av mennesker i forskjellig grad av påkledning. For min del synes jeg en debatt rundt dette er helt meningsløst. Angrep mot mediene like så; saker får oppmerksomhet hvis mennesker er interessert uavhengig av om det slås opp i de største nettavisene.
Oppsøk den informasjon du ønsker, og aksepter at andre sannsynligvis ønsker noe annet enn deg.

Anonym sa...

Det som irriterer normale kvinner noe jævlig er at disse damene faktisk ser bra ut ;-)

Så det så, at de bruker kropp for å få oppmerksomhet - veeel, det er intet nytt under kjolen..det er blitt brukt av kvinner i millioner av år.