Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, september 09, 2010

Kjøpt og betalt?

Liv Signe Navarsete ber om å bli trodd når hun sier at det var en ren forglemmelse å ikke føre inn det famøse armbåndet i Stortingets register over økonomiske forbindelser der "gave eller økonomisk ytelse/fordel verd mer enn 2000 kroner mottatt fra myndighet, organisasjon eller enkeltperson i annet land skal føres inn i registeret".

Jeg tror henne.

I motsetning til de rødgrønnes konsekvente mistenkeliggjøring av mange av de som skaper verdier i Norge, så er jeg villig til å tro at Navarsete taler sant. Det er faktisk mulig å gjøre en feil, forglemme seg eller misforstå - også som politiker.

Det er mer bekymringsfylt å lese i DN i dag at Senterpartiet har fått støtte fra de kommunale kraftselskapene Eidsiva Energi og Troms Kraft på henholdsvis 500.000 kroner og 200.000 kroner i valgåret 2009. Det er Senterpartiets Terje Riis-Johansen avgjør konsesjonssøknadene fra de samme energiselskapene.

På nettsidene til Eidsiva Energi finner jeg ikke noen poster det er naturlig å føre partistøtte for et kommunalt kraftselskap på, men de gir årlig ut sponsorater som de gir følgende følgende forklaring på:

Begrepet "sponsor" er på mange måter litt misvisende fordi det altfor lett assosieres med gaver uten forpliktelser. Vi snakker heller om samarbeidspartnere, siden det ligger en gjensidig forpliktelse til grunn for de avtalene vi inngår.
Hvilken "gjensidig forpliktelse" ligger til grunn for tildeling av de 500 000 som Eidsiva ga til Senterpartiet ifjor?

Troms Kraft, der tidligere Sp-leder Odd Roger Enoksen er styreleder, ga bare 200 000. Mon tro hvilke poster denne ble gaven ble ført opp på, i og med at Troms Krafts kriterier for sponsing er at prosjektet skal være politisk og religiøs uavhengig, ha en geografisk tilhørighet innenfor deres eierkommuner og være et arrangement, en aktivitet eller en organisasjon som går inn under kategoriene kultur, idrett, lag eller forening.

Dersom det er snakk om en samarbeidsavtale krever Troms Kraft tilgang til kommunikasjonsflater og kontaktpunkter, samt engasjement og involvering. Nå betviles det ikke at Odd Roger Enoksen allerede har gode kommunikasjonsflater og kontaktpunkter med sitt eget parti. Hvor mange tellerskritt kjøper man seg egentlig for 200.000?

Jeg er for at det ikke bare er LO som har lov til å gi penger til sitt politiske parti, der de får betydelig innflytelse, styreplasser og skattelette for medlemskontigent som gjenytelser. Jeg mener partier skal ha lov til å motta støtte fra både privatpersoner, organisasjoner og bedrifter. Støtte uten annen motytelse enn å oppfylle et allerede vedtatt partiprogram.

Landets politiske kommentatorer har gått av skaftet i moralsk forargelse over et armbånd til 26.000 kroner. Jeg tror rett og slett ikke Liv Signe er så billig. Senterpartiet går sjeldent ut av forhandlinger uten å ha foret sine særinteresser godt. Kanskje det er andre deler av Senterpartiets virksomhet som bør gåes nøyere etter i sømmene.

Oppdatert: Senterpartiet gir tilbake pengene

11 kommentarer:

Anonym sa...

Nå skal jeg jobbe sier hun,,,,,og jeg spør, hva er det du har gjort i mellomtiden da?

Anonym sa...

Det som hadde vært ennå mer interessant var om media også tittet litt inn i kortene til dagens Høyre politikere.

Ikke noe annet parti i Norge har så mange fremtredende politikere meg så mange verv og biverv, i tillegg til sin jobb som heltidspolitikere.

Begynn med Bergen og byrådet. Jeg tror BT og BA kan grave frem noe der, hvis det da har interesse ( og de tør). Profilerte høyrefolk sitter i mange styrerom og utøver makt og påvirkning langt utover mandatet som folkevalgte i byen mellom de syv fjell.

Nei til overformynderi sa...

En stor stat vil alltid medføre korrupsjon. Når enkeltmennesker er i posisjon til å distrubere enorme summer på vegne av folket, er det klart organisasjoner og privatpersoner flokker til med gaver. En vennetjeneste fra en minister er gull verdt. Bare spørr Røkke!

Anonym sa...

Jeg tror en skal få problemer med å påvise samvariasjon mellom størrelse på staten og størrelsen på korrupsjonen i verdens land?

Anonym sa...

Nå ble vel strengt tatt Enoksen styreleder først i sommer... Litt vel tendensiøst her kanskje?

Anonym sa...

Politikere har sine egne lover og regler hevet over det folket har. Blir dem tatt for korrupsjon, skattejuks og annet snusk beskytter regelverket og statsapparatet dem. Når vanlige folk blir tatt er det straff og bøter som venter. Uansett hvor liten forseelsen har vært. Nei, politikere er kun ute etter å mele egen kake så lenge dem kan. Det har dem gjort i alle år. I Norge har dem hatt gunstige betingelser for å drive med korrupsjon all den tid "alle" var overbevist om at korrupsjon ikke eksisterte her på berget.

Anonym sa...

There is no end to this story....check this video out where Jens and Terje mislead the people time and time again.

Hvorfor forteller de oss ikke sannheten?

Tilrettelegging for stor eksport samt elektrifisering av Nordsjøen. Hvorfor denne ensidige vektlegging av Bergens kraftbehov? Hvorfor prøver de å føre oss bak lyset? Vi følger spent med på hvordan regjeringen har tenkt å ”flette inn” de egentlige årsakene nå som pressen og andre ruller opp mer fakta i saken.

Must see!
http://www.youtube.com/watch?v=LZWhDfTTE6o

ballesparket sa...

Historisk sett har sosialistene vært svært opptatt av signaler og effekten av signaler. Nå ser vi jo litt av hva de egentlig gjør. Og hvordan de usselt karrer til seg...

Politikere er uansett en egen rase som har stort behov for å herse med andre, men som ikke har evnene til å få samme stilling i det private. Dermed får vi jo som vi reder - en gjeng idioter som skal forvalte noen av de største verdiene i verden, "oljefondet". Festlig, ikke?

Anonym sa...

Navarsete synger en halvkvedet vise.Hun har oppgitt verdien av armbåndet til skattemyndigheten, men sier ikke noe om det er oppgitt som en fri gave dvs.er uten skatteplikt,eller i embeds medfør som er skattepliktig. Hvis hun også offentliggjør den siste biten, fortjener hun glatt å tilgies for rotet med protokollen. Vi har alle svakheter,men forsøk på lureri kan ikke godtas.

sparket sa...

"Vi har alle svakheter" - det hadde Nokas-ranerne også, uten at det var særlig formildende. Skulle ønske at den delen av det lallelullende Norge som stemmer sosialistisk nå skjønner virkningen av hva de har gjort.

"Alle er vi like, men noen er likere enn andre".

Anonym sa...

Regjeringsmedlemmene må jo ha noe å betale den ekstra boligskatten med, "Q".