Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, april 21, 2005

Glassmanetene

En av de vakreste historiene jeg vet om - fikk den på mail for mange år siden. Teksten er fritt etter hukommelsen :-)

-----

Det er tidlig en sommerdag, og stranden bades i lyset av solen og det ser ut til at sanden reflekterer lyset og glitrer om kapp med bølgene. En mann kommer ned for å gå langs vannet og ser at det som reflekteres så skinnende er tusener av glassmaneter som i løpet av natten har blitt skylt opp på stranden. I det havet trekker seg tilbake blir de liggende igjen som gjennomsiktig vibrerende gelè som snart vil tørkes ut og bli borte. Mannen spaserer langs koloniene av glassmaneter og kommer over en gutt som står og kaster manetene tilbake i sjøen - en etter en.

- Hva er poenget? sier mannen, da han skjønner at gutten prøver å redde glassmanetene. Det er jo tusener av dem, du vil jo aldri klare å redde alle sammen så det lille du gjør betyr jo ingenting!

Gutten snur seg og svarer:
- For hver enkelt jeg klarer å redde så betyr det alt!

5 kommentarer:

Ghost of Goldwater sa...

Åh, så søtt. De eneste vesener JEG hadde kastet uti igjen, ville vært franskmenn. Men da for å drukne dem, selvsagt.

Smygool sa...

Imponerende.
Denne historien hørte jeg av en prst en gang.
Trodde ikke det var din stil.
He he he

Marion sa...

I min tensingtid verserte samme vakre, oppbyggelige historie, men da med sjøstjerner og med avslutningsreplikken "Made a difference to that one!"

Anonym sa...

What a great site exclamation buy viagra propecia xenical online.com United+states+acyclovir+free+shipping Jack black school of rock mp3 audi ads http://www.tennis-apparel-6.info care handmade herbal skin

Anonym sa...

Enjoyed a lot! No prior prescription phendimetrazine overnight delivery Poetic verses on floral perfumes Clawfoot bathtub bathroom plans bathroom design the bathroom