Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mai 30, 2005

Ché - eh?

Så Evita i helgen. Hvorfor? Godt spørsmål. Filmen fulgte med et blad og siden VamPus ikke har TV så er det alltid en morsom adspredelse å se på glassbilder. Gjennom hele filmen danser og synger Antonio Banderas rundt omkring uten noen tilsynelatende logisk tilknytning til Eva Peron. VamPus lurte litt på hvem denne gjøken var ment å forestille, og fikk svaret i rulleteksten:

Ché - Antonio Banderas

Akkurat. Jeg synes det i grunn er passende at en av historiens mest oppskrytte massemordere har blitt kjent som kun sitt kallenavn som han fikk av sine cubanske venner. "Ché" er et mellomord/fyllord som argentinerne bruker på samme måte som vi bruker "øh", "eeeh" etc. Så når de i rulleteksten til Evita kun setter opp "Ché", så har de altså bare redusert Ernesto Guevara til et "eh" i historien.

Meget treffende spør du meg!