Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, mai 05, 2005

Høyre i Spektrum

Vel, første del av dagen forløp som vist i krystallkulen. Ved ankomst til Spektrum antar man selvsagt en dypt skeptisk mine og skulende blikk, før man med hevet hodet trasker inn og forventer... tja, hva? Ikke dette i hvertfall. To og et halvt tusen mennesker samlet på en solskinnsdag i mai for å høre politisk propaganda fra et konservativt parti?! Fantastisk - og det var bra! Ikke bra som i "bra til å være norsk film", men faktisk kjempebra! Ser man bort fra Per Kristian Foss (Pekka), som antakeligvis ikke ville kjent igjen en visjon om den spratt opp foran han tok en piruett i et rødt kostyme og ropte "jeg er en VISJON" før den forsvant i et flammehav, så var det engasjerende, stemningsfullt og tja.. hva skal man si? En stakkars VamPus var jo rent rørt til tårer. Men det er jo bare å ta inn over seg at når man ler og klapper til en fiskeriminister fra Høyre (du leste riktig: ler og klapper til en fiskeriminister fra Høyre), så kan det kun skyldes tre ting; a) man har drukket for mye, b) man har drukket for lite, eller c) dette er bra!

I full anerkjennelse av at dette bare er surrealistisk, måtte jeg selvsagt bli med Frogner Høyre (jepp, Høyres største lag, men med minkende medlemstall. Ikke på grunn av utmeldelser, men det man kan kalle "naturlig avgang"..) for å ta en pils på Fiasko, det eneste suksessfulle etablissementet i Galleri Oslo. Bartenderen så noe overrasket ut da flotte eldre damer med høyt hår og perlekjeder kom bort og spurte pent om "et glass øl, takk". Stilig!

Under middagen i Spektrum (Erna: Hyggelig at 1700 av mine nærmeste venner kunne delta i kveld), kunne man kjøpe lodd hvor hovedpremien var "en nydusjet og nybarbert Per Kristian Foss til å holde tale hjemme hos deg". Jeg kjøpte lodd så det monnet. Ingenting ville vært mer VamPus-humor enn å få Pekka hjem til min to-roms på Grünerløkka, hvor jeg setter meg ned til en bedre middag alene og får han til å stå foran meg og holde en tale (dette har jeg betalt for, nå har du å levere varene!), for deretter å ta oppvasken. He he he he. Morsomt! Den som vant sendte opp sin 4-åring for å levere loddet. Og dette mener jeg er Høyre i et nøtteskall. De stemmer mot at homofile skal få adoptere barn på grunn av KrF, men det er helt greit at barn adopterer homofile liksom. Forstå det den som kan...