Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, mai 24, 2005

Familiefotografering MYP MYP

Det kunne vært verre. Vi kunne ha kranglet først og møtt med blodige neser og blått øye på alle mann. Alle skjønte dog at det var lurt å legge spisse gjenstander hjemme, og tilløp til krangling ble kvelt relativt tidlig. Vi skal på familiefotografering.

Mamma kommer seg knapt inn døren før hun bombarderer fotografen med spørsmål, kommentarer og meninger. Lettere sjokkert viser han oss ned til garderoben, hvor Mamma straks tømmer bag med innhold rundt og spør han om råd om hva hun skal ha på seg. Han ser ut til å ønske seg et helt annet sted. Etter mye styr får Mamma skiftet til en annen bukse, toppen hun har på seg er sydd fast til bh'n for at den ikke skal bli for utringet og bh'en holder også oppe en hold-in body med sikkerhetsnåler, som igjen er festet til en hold-in strømpebukse som hun av en eller annen mystisk grunn har klippet bena av. Søs spør om hun skal ha håret "søtt" eller "rampete", men jeg ser ærlig talt ikke forskjell (bustete?) og trekker på skuldrene, mens Lillegull får hjelp av sin far med å feste hva som festes skal på en 14-åring. Vi går inn i studio.

VamPus: Vi liker ikke hverandre, så fint om vi kan holde på litt "personal space", ikke stå så tett?
Fotograf: ??
Resten av familien: Ja, det hadde vært fint.

Deretter skal bare oss "barna" bli fotografert sammen. Mamma har funnet en hånddukke som hun holder over hodet til fotografen, mens hun hyler "MYP MYP". Husker du måkene i "Finding Nemo"? Dette er verre. Mamma hopper og spretter frem og tilbake mens hun hyler MYP MYP og snakker med barnestemme. Fotografens ansiktsuttrykk har gått fra mildt bekymret til rent ut redd.

VamPus: Vi ga henne valium før vi dro.
Mamma: MYP MYP
Fotograf: Tror ikke de virket...
Mamma: MYP MYP
Søs: Tror ikke det er C-vitaminer hun har fått i seg.
Mamma: MYP MYP
Søs: Samma. Bare fotografen får meg til å se pen ut.
Mamma: MYP MYP
VamPus: Han er fotograf, ikke tryllekunstner.
Mamma: MYP MYP

I følge fotografen kunne vi betale ekstra for digital retusjering av bildene. Jeg foreslår at han sletter hele familien og setter inn figurer som er klippet fra ukeblader i stedet. Antakeligvis ser det mer normalt ut. Fotografen virket lettet når vi dro. I denne settingen virker selv jeg normal og avbalansert. I bilen på vei hjemover spilte de Pink på radioen med "Familiy Portrait". Tilfeldighet? Neppe.

1 kommentar:

Ghost of Goldwater sa...

Brikkene faller på plass.