Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, mars 25, 2010

Nadheim - en logrende golden retriever

Erik Nadheim ser ut til å bli den som skal fylle Georg Apenes' sko som vokter av vår rett til et privatliv i Datatilsynet. I hvert fall om man skal tolke fjerningen av hans innlegg med overskriften "Storebror har fått ufortjent dårlig rykte" fra nett. Det er kanskje litt ubekvemt å ansette en som omtaler retten til personvern i gåsetegn, og mener at begrepet brukes som et populistisk trylleformular:

Jeg har dessverre alt for ofte følelsen at mange er blitt fristet til å bruke ”personvern” som en populistisk trylleformular. Etter at det kastes inn i en debatt, faller alle andre argumenter maktesløse til jorden. Slik bør det ikke være. Etter mitt syn representerer personvernet en interesse, som må veies mot andre interesser. Det bør på ingen måte være gitt at personvernet skal vinne, i hvert fall ikke alltid. Ikke minst hensynet til det offentlige - til fellesskapet - bør etter mitt syn tillegges større vekt enn i dag.


Personvernet veies mot andre interesser hele tiden. Det er nettopp derfor vi trenger en sterk forsvarer av det. Med en regjering, hvis prinsipielle ryggrad ser ut til å kunne bøyes i alle vinkler og lar rettsstaten hvile på premisset om "hvis vi bare kan redde ett barn", så vil Datatilsynets rolle som vaktbikkje med Nadheim reduseres til en logrende golden retriever. De er jo som kjent glade i barn.

Det ser ut til at vi om kort tid vil trenge et borgervern mot statens innsyn og overvåking av befolkningen som ser på personvern i et bredere perspektiv enn datalagringsdirektivet alene. Skal man først ha en vaktbikkje, bør det være en som evner å flekke tenner.

Erik Nadheims innlegg finner du fortsatt i sin helhet her (åpnes som pdf).

10 kommentarer:

Christian sa...

Skjønner ikke at du er skeptisk. Vi snakker tross alt om en aktør som sammenligner innføringen av Datalagringsdirektivet, med innføringen av tvungen bilbelteordning.

http://www.pkforum.no/article.php?Id=598

ChrElind (ironisk)

Mick sa...

Ah, så klart. Nå forstår jeg hvorfor de lot Lae og Sponheim få de andre jobbene.

Anonym sa...

Godt observert Vampus!

Enig i at dette tyder på seier for golden retrieveren, men synes ikke vi kan helt avskrive puddelen fra Forbrukerombudet. Forslaget om vær-varsom plakat for bloggere burde kunne kvalifisere for "best in show".

Gullstandard sa...

With apologies to retrievers everywhere...

VamPus sa...

Tja, jeg tror ikke Bjørn Erik Thon er så dum kandidat, bloggplakat til tross. Det er tross alt småtteri som kan plukkes av han, i motsetning til en grunnholdning om at "storebror er undervurdert".

Gullstandard: Golden retrievere er fine hunder det. Til sitt bruk.

Konrad sa...

Basert på "rulleblad" er BE Thon definitivt å foretrekke. Det blir jo nærmest parodisk om Nadheim etterfølger Apenes.

Ole A.S. sa...

Hvor har dette ligget på nett hvor det nå er fjernet?

Det er en parodi på personvern hvis Nadheim skal vokte den som sjef for Datatilsynet.

Anonym sa...

Ifølge PuppyDogWeb.com er golden retriever fullstendig uegnet som vaktbikkje.

Puddel ser ut til å ha godt potensial.

Legg også merke til:

"The Poodle makes an excellent family pet who will adapt to any situation and will try anything an owner wants. Poodles are very trainable and efficient to the owner who wants an obedient dog."

Anonym sa...

vår statsminister trøster seg med at norge ikke er en sovjet-stat "fordi vi ikke har gulag"...
Men at staten skal kontrollere og registrere allt du foretar deg, og ta bilde av deg naken og lagre disse bildene er jo et minstekrav fra statsansatte.
De pedofile søker nå jobber hos AVINOR og sexovergripere søker flyplasser for å dekke sine behov.
Da kan man jo se nakenbilder hele tiden (ref: Heathrow-skandalen).
Når du er politiker kan du forsikre folket i debatter osv.om hist og pist, det er jo bare ord, og du trenger aldrig stå ved dem.
Om data farer på avveie, ja synd gitt..uff og uff, det må jo ikke skje. ingen blir straffet, ingen står ansvarlige overfor folket.
AP fører i disse dager full krig mot sine egne borgere og deres rettigheter.
Just like SOVJET baby.

Anonym sa...

Jeg ser at Nadheim nå føler seg trakassert på grunn av blant annet dette innlegget:

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article4025634.ece

Det skal ikke være spesielt høyt under taket for frimodige ytringer...