Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, juni 22, 2010

Dagens vri

Høyres Bent Høie støttes av et bredt flertall av norske stortingspolitikere når han ønsker å ta debatten om høyere egenandeler for helsetjenester. Ifølge NTBs sak - referert bl.a. i VG - ønsker ikke FrP å " gjøre seg upopulære ved å foreta grep som alle de andre partiene mener er nødvendig."

Kanskje NTB burde velge om de skriver en nyhetssak eller en politisk kommentar?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, den minner meg om den fabelaktige vrien på at Hugo Chávez brukte offentlige midler på utdanning for de fattigste: blant begrepene som ble brukt var "politisk korrupsjon", "kjøpe seg stemmer", "bruker offentlige midler på å styrke egen popularitet" osv. Hovedregelen er: du har automatisk tapt når du synser om personlig motivasjon.

Anonym sa...

Enig. Det er helt sykt at NTB også publiserer subjektive meninger. Det som kan hjelpe er hvis alle journalister er åpne om hvorhen de står i det politiske spekter...

George Gooding sa...

Har en PFU-klage gående mot NTB nå, hvor de benyttet seg av ubeviste påstander fra svarte demokrater om motstandere av helsereformen til Obama - som faktiske opplysninger:

http://gooding.no/2010/03/video-av-spytting-og-hets-mot-demokrater/

De har aldri svart på hvorfor de mente det var i orden å gjenfortelle disse påstandene, eller på hvilket grunnlag de mente de var relevante å trekke frem.

Det de har gjort er beklage at de benyttet påstander som faktiske opplysninger, noe PFUs sekretariat mener fraskriver dem et hvert ansvar ift. Vær Varsom, selv om NTB egentlig har innrømmet brudd på §4.2:

http://gooding.no/2010/06/svar-pa-pfus-innstilling-mot-klage/

NTB er en av de største problemene med norsk presse idag, rett og slett en trussel mot en uavhengig og kritisk presse.

IvarE sa...

Det er da vel lenge siden norsk presse så forskjellen på nyheter, politiske kommentarer og personlige oppfatninger?