Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, juni 18, 2010

Fredsprisvinner mot pressefrihet?

Store satan slår til igjen. Etter å ha vært en yndet skyteskive for nådeløs kritikk fra medier, demonstranter, bloggere og politiske motstandere (som for så vidt også inkluderer medier, demonstranter og bloggere), har president George W. Bush endelig fått nok. Han har vært sammenlignet med Hitler, beskyldt for å være en krigshisser, mentalt tilbakestående, og blitt kalt den verste presidenten USA noen gang har hatt. Det er kanskje derfor Bush-administrasjonen er nådeløse mot kilder som lekker sensitive opplysninger til pressen.

Aftenposten refererer fra en journalistkonferanse arrangert av Investigative Reporters and Editors (IRE), der redaktør i Washington Post, Leonard Downie jr, uttrykte stor bekymring for det han omtalte som en klar innskrenkning av pressefriheten i landet.

–Det har aldri vært så vanskelig for journalister i USA å holde sine kilder hemmelige som nå. Vi har en rekke saker de siste årene og månedene som viser at Obama-administrasjonen er på stadig kildejakt. Kilder fengsles og dømmes, og journalister stevnes for retten for å røpe sine kilder.

Vent litt. Sa han Obama? Den svarte Jesus, mannen som fikk Nobels fredspris for sitt fremtidige arbeid for fred og frihet i verden?

Det kan da ikke stemme.

Ingen kommentarer: