Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, juli 19, 2010

Dagens zensasjon

Det er ikke noe nytt at de rødgrønne tror på løsninger som ikke virker, men zen-coaching var en ny vri. Det er vel kanskje positivt at våre statsråder trener hjernen til å være mer tilstede.

- Klassisk coaching Zen, eller tilstedeværelse, går som en rød tråd gjennom Møllers rådgivning til toppledere. Møller opplyste at dette handler om å ta kontroll over en overtenkende hjerne, og at den viktigste metoden er å trene hjernen til å være mer til stede.
I stedet for å kritisere Navarsete for å bruke skattepenger på dette, så vil jeg heller oppfordre de andre statsrådene til å følge på. Om ikke annet, så frigjør dette i hvert fall tid fra å finne på annen ugagn. Inntil regjeringen får sin fortjente avløsning får heller vi andre finne vårt indre stille rom som vi kan trekke oss tilbake til når frustrasjonene blir for store.

Ooooom.

7 kommentarer:

Anonym sa...

"Ingen vil ha dårlige ledere" sies det som et argument mot coachingsamtalene til Navarsete..... Da konkluderer jeg med at hun før disse samtalene var en dårlig leder. Og slikt blir valgt inn på stortinget og får ledende posisjoner i vårt styreorgan? Og så forsvares det at stortinget skal betale disse coachingsamtalene fordi "Hvor mange bedriftsledere betaler slikt selv?". Men da blir vel slike utgifter først tatt opp i styret? La henne betale dette selv, ellers vil snart hele stortinget få coachingsamtaler til 40 000,- pr stk eller mer.... Det vil uansett ikke hindre et regjeringsskifte ved neste valg...

Anonym sa...

For gudsskyld bruk ikke ei krone for å bli bedre. Ledere i næringsliver bruker jo ikke fem flate øre av bedriftens middler for å bli bedre. Jeg skjønner det er agurktid !!!!!!

Anonym sa...

Hvis hun ikke betaler dette selv har hun mistet all respekt fra mange velgere mener jeg. Det blir spennende å se hva hun kommer til å gjøre. Siden hun ikke har ytret seg om saken, tror hun vel at vi velgere glemmer dette etter en stund, men der tar hun sikkert feil

Håkon sa...

Betale selv skal hun ikke.

Om en ansatt har et ønske ovenfor sin sjef som vil øke effektiviteten og være til gagn for alle må man få lov til å komme med forslag om slike tiltak til sin overordnede.

Om overordnede mener at forslaget er godt og interessant kan han betale dette for sin ansatte.

Men - dette er inntekt for Liv Signe og det blir interessant å se om hun betaler skatt av disse 43.000 kr.

Anonym sa...

.....Ooooom...?

Nå har jeg stort sett holdt meg på sånn ca to morellsteinspytts avstand fra meditasjon, men Zen opererer da skjelden med mantra'er, gjør de?

Cassanders

Ask Burle sa...

Cassanders,

jeg har meditert hver dag i 15 år. Ønsket egentlig å lære meg zen, men det fantes ikke i min nærhet, så jeg gikk for en variant med mantra.

Funker som bare det.

Har blitt et nytt mennske.

Blant annet kan jeg si at jeg har blitt konservativ av å meditere.

Ikke dårlig, bare det:)

Derfor bør Navarseter begynne med zen-meditasjon. Det koster ingenting, bortsett fra begynnerkurset som sikkert setter deg tilbake noen hundrelapper, men selve praksisen er like gratis som å puste - og like naturlig.

Even T sa...

Hvordan kan du vite at zen-coaching ikke virker?

Det virker som en del hører ordet "zen" og lar tankene fare derfra til engleskoler og alskens hokuspokus. Jeg tviler på om det er en god sammenlikning.

Jeg har vært litt borti zen-coaching, og resitasjon av hinduistiske mantraer er i hvert fall ingen del av det jeg har sett. Jeg opplever det heller som en mellomting mellom en tradisjonell psykologtime og sånn der personlig coaching som næringslivsfolk driver med. Neppe egnet i noen medisinsk sammenheng, men det er vel heller ikke hensikten.

Det som er saken som er verdt å diskutere her, er pengebruken.