Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, juli 16, 2010

Svenske tilstander

Arbeiderpartiets Raymond Johansen advarte i går mot "svenske tilstander" etter neste stortingsvalg når høyrepartiene danner regjering. Siden han ikke fikk noen kritiske spørsmål fra noen medier, så satt flere av oss igjen og lurte på hva han egentlig fryktet?

En Høyre-regjering med et godt samarbeidsklima og en solid regjeringsplattform som alle partiene er innenforstått med at de jobber for, slik at man slipper å ha en av dem demonstrerende på plenen foran stortinget i tide og utide? Er han redd for å få en regjering der to av regjeringspartnerne ikke snakker dritt om den tredje?

Johansen mener at Sverige de siste årene har feilprioritert når de har brukt penger på skattelettelser i stedet for arbeids- og velferdstiltak. Han viste i innlegget til at ledigheten blant ungdom i landet nærmer seg 30 prosent (som i henhold til faktasjekken i Svenska Dagbladet viser seg å være 11,5 prosent, når man velger bort heltidsstudentene).

Skattelettelser er arbeids- og velferdstiltak. Skal man gjøre noe med ledighet, må man gjøre noe for de som skaper arbeidsplasser - ikke betale folk for å være utenfor arbeid, slik de rødgrønne vil.

Får en familie beholde mer av sin inntekt er dette velferdstiltak. Om pengene går til ferie med ungene, varme klær eller medisinsk behandling - så er det fortsatt velferd.

Arbeiderpartiet har ikke bare en grunnleggende forakt for egne regjeringspartnere, men utviser en forakt for den enkelte når man forutsetter at man må tvangsinndrive penger til staten for å drive "velferd". Foreldre sørger for ungene sine, de fleste av oss er i stand til å prioritere hva som er viktig i vår egen hverdag og vi er selv er mest kompetente på våre egne liv.

Om noe, så trenger vi mer "svenske tilstander".

-----
Noe annet, men relevant.

Hvis vi tror på mennesket, så hjelper vi hver enkelt frem gjennom å stille krav og forventninger som gjør at den enkelte søker å realisere sitt potensiale. Uten krav og forventninger forvitrer vi som mennesker og samfunn.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Syns du skriver utrolig mye fornuftig på bloggen din. Synd du i tillegg bruker tid på å promotere høyres løsninger. Skatteletter i seg selv er ikke usosialt, men dersom de bare går til de rikeste slik som høyre mer eller mindre vil betyr det MINDRE velferd for flertallet.

Donkeyman sa...

Och jag som är Svensk men varit bosatt i Norge i 25 år är livrädd för att de röd/gröna skall vinna i Sverige. (Har planer på att återvända som pensionär). Därför att då riskerar vi att få "Norska Tilstander".

Jag upplever att i jämförelsen Sverige-Norge ledde Norge skyhögt för 20 år sedan men därefter har pendeln svängt till Sveriges favör. En utveckling som har accellererat sedan senaste sekelskiftet.

Därför att vi i Sverige först hade en pragmatisk Sosseregering och sedan kom Alliansen och följde upp deras politik. Medan Norge hade en lite handlingskraftig borgerlig regering som följts upp av en dogmatisk rød/grøn.

I det kommande Svenska valet är det inte längre en pragmatisk Socialdemokratisk regering som är alternativet till Alliansen. Det röd/gröna alternativet är en dogmastisk vänsterregering av en helt annan natur än den senaste Sosseregeringen. Men ganska lik den Norska regering som sitter nu.

Och de har klart och tydligt varslat att de skall reversera ett stort antal av de positiva reformer som skett under de senaste 10 åren, dvs inte bara det Alliansen gjort utan även det som den förra Sosseregeringen gjorde.