Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, mars 11, 2005

Dagbladet

Dagbladet. En daglig kilde til informasjon og etterettelighet. Dagens:
Leder for beryktet nazi-sekt tatt
Den enøyde Paul Schäfer var korporal i den tyske hærens sanitet under nazitida. Etter krigen ble han baptistprest og leder for en karismatisk menighet. I 1961 flyttet han til Chile sammen med et hundretall voksne og barn fra Vest-Tyskland. Flere i følget var høytstående nazister på flukt fra krigsoppgjøret.

Nå var vel ikke Nürnberg-prosessene så supereffektive som nazistene selv var i sine konsentrasjonsleiere, men å påstå at høytstående nazister flyktet fra krigsoppgjøret 16 år etter krigen er vel å ta i litt. Det jo tross alt ikke FN vi snakker om (de vurderer vel fortsatt å sende et protestbrev til Hitler). Men jeg liker måten de beskriver menigheten på; Karismatisk. Javel. Det er tydeligvis Dagbladets oppsummering av seksuelle overgrep, barnemishandling og drap. Men det forklarer vel strengt tatt en del av annonsene deres - i og med at de skulle slutte med sexannonser i... var ikke det i 1998? De har rett og slett en utfordring med definisjoner.

Ingen kommentarer: