Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, mars 11, 2005

Mossa som bussjåfør

Jeg hater kollektiv transport. Hater. Kollektiv. Transport. Oslo Sporveier rekrutterer antageligvis bussjåfører fra munningen til Helvete der de som er så dumme at ikke engang Belsebub vil ha dem står i kø for å slippe inn. Bussjåføren er utstyrt med en ting som man burde ha en IQ over 120 for å få lov til å bruke. Mikrofon.

I dag hadde jeg den selsomme gleden av å en bussjåfør som hadde Mossa (?) fra Rorbua som sitt store forbilde. Se for deg stor dame, rød leppestift, hennafarget hår og nordnorsk dialekt i en snerten sporveisuniform. Jeg tenkte for meg selv at dette kan bli en slitsom tur da hun presenterte neste stasjon som "Dronningens gate - gangavstand til Posthuset og den berømte Kvadraturen" og deretter ønsket de som gikk av en god dag. Neste stopp "Wessels plass - Stortinget og Egertorget. Ha en riktig god dag". Så svingte vi ut mot Rådhusgaten der en bil stod parkert i den ene filen. Dette var uproblematisk for de to bussene som kjørte foran oss, men vår alles Mossa stopper bussen og hopper resolutt ut for å svinge speilet til bilen inn. Dette var forøvrig noe hun gjentok ved to anledninger ved Vestbanen, og deretter på to biler ved Solli plass. Stopper bussen. Hopper ut. Svinger speilet inn og avleverer en spydig bemerkning om menn og biler.

"Rådhusplassen - gangavstand til Rådhuset, Akershus Festning og Karl Johan. Ha en riktig god dag". Nevnte jeg forøvrig at vi er i rushtiden, utenom turistsesong? "Vestbanen - gangavstand til Aker Brygge, Nationaltheateret, Saga kino og Klingenberg. Ha en riktig god dag". "Ruseløkka skole - næmmen har du skada dæ. Dakar" til påstigende passasjer. Deretter to stopp for å korrigere speil. Ved første stopp ser jeg ansiktet til gutta som står på lasteplanet for gjeldende bil. De ser mildt sagt forbauset ut.

Oslo sentrum er velsignet lite, hvilket også gjør at busstoppene står tett. Dette betyr at det blir unødvendig mye styr for Mossa å slå av mikrofonen mellom hver gang hun taler til oss. Dermed får vi muligheten til å følge med på samtalen mellom henne og det gamle kreket som sitter foran og tydelig mores av en livlig busssjåfør. "Solli plass". Skuffende få severdigheter rundt Solli plass. Mellom Ruseløkka skole og Solli plass så for vi en levende beskrivelse av trafikkbildet der foran: "Jammen kjør da, har du sovna bak rattæ" - "Sjå dein idiotiske forbikjøringa dær" - "E' du tufs eller" - "Ka farsken". Ok, så sa hun ikke "Ka farsken," men det passet så godt i historien.

"Skovveien - Hydro og Bagatelle. Ha en riktig god dag." "Frogner kirke. Ha en riktig god dag". Innen vi kommer til Olav Kyrres plass har jeg restrukturert Oslo Sporveien; byttet ut alle med militært personell - uniformerte menn som også håndterer vanskelige passasjerer, syr gule stjerner på dem og sender dem til gulag for indoktrinering.

Da hun etter Thune annonserer "Skøyen stasjon - og her får dere ny sjåfør. Ha en riktig god dag videre" - så var det tilløp til lettet applaus i bussen. I kid you not!

3 kommentarer:

Esquil sa...

lun og fin historie som fortjener kommentar du aldri kommer til å lese likevel.

Det er trivelig å lese i bloggen din fra før du ble for politisk.

John T. sa...

Jeg ler meg faktisk ihjel. Så fantastisk.

Anonym sa...

Hun mente sikkert bare å være hyggelig når hun ønsket alle en fin dag. Var vel bra det?

Ikke så bra å banne da.

Å vike inn speila er en god ting. Hun viser bevissthet på sikkerhet. Alle vogner er ikke akkurat like bred. Og møtende trafikk kan også gjøre at bussen må lengre inn mot parkerte biler på veiens høyre side.