Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mars 16, 2009

Hva er det med religion?

Fra debatt om "Hva er det med religion?" på Litteraturhuset. Debatten streames også fra Aftenposten.no.Moderasjon foregår ved at jeg godkjenner kommentarer av allmenn interesse med en gang de kommer inn. Det er mulig å sende private kommentarer "for my eyes only". I tillegg vil jeg godkjenne brukere som har konstruktive innlegg rett ut.

5 kommentarer:

Esspen sa...

Jeg har jo ikke sett på denne debatten, så dette blir mer egne tanker. Å reagere på religion er å ta religion på alvor. Her kommer det noen og introduserer konsepter hinsides menneskets fatteevne, sier de selv, og gir deretter disse konseptene makt hinsides vår fatteevne, sånn i tillegg.

Når disse menneskene så avslutter med å si at "men jeg, jeg, vet hva dette ufattelige vesenet mener om alt, hva dette ufattelige vesenet krever av deg, hva dette ufattelige vesenet legger i rett og galt", da er det naturlig å bli litt opphisset. Når de religiøse menneskene sånn i tillegg(noen av dem. Ikke alle, dette varierer med hvilken toleranse den individuelle religionen har for avvik. Og tommelfingerregelen for å se hvilke toleransenivåer de har, er visst å se hvor mye de snakker om toleranse- dess mer de snakker, dess mindre har de) så erklærer at om du ikke føler deres regler, er du hjemfallen til straff, for det har dette ufattelige vesenet fortalt dem (eller deres profet, som dessverre har vært død ganske lenge, men de har fått nedtegnet hva denne profeten sa, noe som ble gjort 300 år eller så etter at han døde, men siden et så ufattelig vesen ikke ville tatt seg bryet med å bruke denne profeten uten å sikre at alt som ble overlevert ble fullstendig og korrekt overlevert), og dessuten er det deres plikt å stå for avstraffingen. Eller noe sånt. Da bør man si ifra: dere sier ikke bare at dere har sannheten, dere krever også monopol på sannheten, og all rett i verden til å dytte dette på alle andre, samtidig som dere nekter alle andre å komme med en tilsvarende påstand, for dere godtar jo ikke å bli motsagt der dere har makta. Og det hele synes jeg er litt drøyt.

Ok, dette kommer til å bli langt- stopper der selv om det er litt rotete, og av en eller annen mystisk grunn ser ut til å dreie seg mer og mer om en enkelt religion. Merkelig, hva.

vektern sa...

Naivt av Brekke. Les denne artikkelen også, som et supplement:

http://www.document.no/2009/03/orker_vi.html

VamPus sa...

Tja, vektern, Frperne på Stovner mener at de bor i en strålende bydel og ikke utsatt for snikislamisering. Kanskje de som mener at Norge er utsatt for dette drar ut til de områdene de faktisk snakker om og snakker MED folk?

Jeg leste at Sandberg mente de nå hadde sett med egne øyne og fått en objektiv vurdering av at de hadde rett om Rosenborg i Malmö, mens samtlige av de han hadde snakket med sto fortvilte tilbake og sa at han vrengte på alt de sa og at de slett ikke hadde bekreftet noe av det FrP mener foregår i Rosenborg.

At den "gode borgerlighet" ikke fører debatten på det nivået er sikkert provoserende for de som ønsker det. Men de som ønsker det nivået ønsker heller ikke være en del av den gode borgerlighet.

Og der står vi.

Anonym sa...

Fra det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet:


With lack of evidence for any other theories for Near Death Experience, the thus far assumed, but never proven, concept that consciousness and memories are localised in the brain should be discussed. How could a clear consciousness outside one's body be experienced at the moment that the brain no longer functions during a period of clinical death with flat EEG? Also, in cardiac arrest the EEG usually becomes flat in most cases within about 10 s from onset of syncope. Furthermore, blind people have described veridical perception during out-of-body experiences at the time of this experience. NDE pushes at the limits of medical ideas about the range of human consciousness and the mind-brain relation.

http://profezie3m.altervista.org/archivio/TheLancet_NDE.htm

eller

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(02)08926-2/fulltext

Anonym sa...

Finally, the theory and background of transcendence should be included as a part of an explanatory framework for these experiences.


http://profezie3m.altervista.org/archivio/TheLancet_NDE.htm