Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, mars 03, 2009

Same shit, new wrapping?

Arbeiderpartiet har lansert nye nettsider i dag og ved første øyekast kan jeg bare si en ting: Lækkert.

Designet er rent, stilig og behagelig. Det er relativt enkelt å finne frem til relevante ting, selv om ikke alt innhold fra gamle sider er lenket opp og tilgjengelig. Det er ikke gitt at det er dumt når man vil fornye seg. Moderaterna gjorde det samme før valget i 2006. Det er lett å finne de fire hovedsakene, programmet og et indeksert innholdsregister - Apedia, presseinformasjon, og partiets personer og historie. Er litt usikker på designet rundt web-TV, men det er i hvert fall ryddigere enn tidligere.

Designet ser ut til å være inspirert av Obama, og jeg er spent på løsningen rundt "Mitt Arbeiderparti" - der medlemmene skal kunne organisere seg og diskutere politikk på nett.

Skulle jeg si noe jeg savner så er det integrerte blogger, mulighet for donasjoner, samlested for informasjon (nyhetsbrev, aktiviteter etc) - men hei, jeg kan leve med at de ikke har det.

Politisk sett er det jo "same shit, new wrapping" - men generelt sett så synes jeg de er gode på medlemskommunikasjon, nye medier og slagord. Og det skader ikke med litt humor også.

9 kommentarer:

Yosemite Sam sa...

Jeg blir livredd bare av å gå inn på førstesiden. Midt imot meg blinker et kjent og kanskje det mest skremmende slagord i den vestlige verden "Alle skal med".

Dette slagordet må aldri oppfylles.
Jeg vil aldri bli med.
Aldri, aldri, aldri, aldri... ...

VamPus sa...

Du skal!

Hah!

t!g sa...

Du savner "mulighet for donasjoner". Jaja...

Erlend Pedersen sa...

Jeg tror de bruker skitne triks, og prøver å snike seg inn i underbevisstheten til folk. Er det Yngve Hågensen jeg ser i skyggeprofil på t-skjorta?

Carl Christian sa...

enig i at APs nye sider er pene, er også enig i at AP er blant de beste på nettbruk i norge i dag. Mitt Arbeiderparti og Apedia er også spennende nyvinninger.

...men jeg synes ikke en side med hele 7 - sju menylinjer og menykolonner, hvorav to har overskriften "aktuelt" er særlig ryddig og lett å finne frem i....

spenn sa...

t!g

Det vi virkelig hadde trengt når det gjelder Arbeiderpartiet var en mulighet til å reservere oss mot donasjoner...

IvarE sa...

Det store bildet av Kim Jong-il Tåkefyrste på førstesiden var igrunnen det som skremte meg mest.

Vår store leder, nasjonens håp, osv...

Anonym sa...

Ja, nå gleder jeg meg til Høyre kommer med sine nye sider også - la meg gjette, de skal lanseres med brask og bram en gang i august, slik at man er 100% sikker på at de kræsjer i god tid før valget..

Bernt Sønvisen sa...

Mye liberalt paranoia i kommentarene her. Men jeg er enig med VamPus, de nye sidene til Arbeiderpartiet er lekre.

Mulig at nettet, blogging og andre sosiale medier har fått en litt for overdrevet betydning i politisk valgkamp de siste årene, men jeg tror uansett ikke Ap taper på å legge seg i selen på dette området.

Ap har vunnet priser for sine kampanjer før, kanskje skjer det i år også?